Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Top 10 reisboeken: Mooiste & leukste van dit moment

Ontdek de beste boeken over reizen

Ben je op zoek naar een goed reisboek met leuke en inspirerende reisverhalen? Of zoek je reisgidsen over ultieme bestemmingen? Bekijk onze reis tips en verrijk je bucketlist!

1. Before they pass away - Jimmy Nelson

Jimmy Nelson – Before They Pass Away (2020)

Verkrijgbaar bij

bruna.nl (€125,00)
bol.com (€125,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Dit historische werk dat stamculturen van over de hele wereld vastlegt, is niet alleen een lust voor het oog, maar dient ook als een belangrijk historisch document. Before They Pass Away onthult de enorme diversiteit aan menselijke ervaringen en culturele uitingen door de eeuwen heen.

In dit indrukwekkende boek toont Jimmy Nelson de levens en tradities van de laatste overlevende stammen die erin slaagden hun traditionele gebruiken en gewoonten te behouden in een steeds globaliserende wereld.

Deze culturen dienen gekoesterd te worden om hun unieke levensstijl, kunst en tradities, en hun nauwe band met de natuur, iets wat in ons moderne tijdperk zeldzaam is.

De spectaculaire portretten van de Britse fotograaf tonen deze eerbiedwaardige erfgenamen van nobele en oude tradities in volle glorie en met trots – een unieke visuele ervaring.

Nelsons grootformaat veldcamera legt elk minuscuul detail en fijne nuance vast voor toekomstige generaties.

Hij presenteert niet alleen verbluffende beelden van gebruiken en artefacten, maar toont ook inzichtelijke portretten van mensen die een cultuur bewaken in de hoop dat deze in al zijn pracht wordt doorgegeven aan de generaties die volgen, net als wij. 

Bovendien speelt dit visuele spektakel zich af tegen de levendige achtergrond van enkele van ’s werelds meest oeroude landschappen.

2. Bucketlist reizen - Marloes de Hooge

Bucketlist reizen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,50)
bruna.nl (€17,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

De opperste reis-verlanglijst! Deze 25 avonturen mag je niet missen in je leven. Marloes de Hooge, drijvende kracht achter de befaamde reisblog Travelvalley, heeft in dit meesterwerk de reiservaringen verzameld die op jouw verlanglijstje horen.

Duik in het Great Barrier Reef – Australië, maak een epische roadtrip langs Canada’s adembenemende locaties, dwaal door de soeks van Marrakech en trotseer de actieve vulkanen van Hawaï.

Barstensvol nuttige informatie, slimme adviezen en inspirerende beelden. Na het verslinden van dit boek heb je slechts één wens: meteen je koffer klaarzetten!

3. Verliefd op de Wereld - Roëll de Ram

Verliefd op de Wereld

Verkrijgbaar bij

bol.com (€28,99)
bruna.nl (€28,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Laat je betoveren door de prachtigste plekken op aarde. In Verliefd op de Wereld toont WeAreTravellers-reisblogger Roëll de Ram de meest waanzinnige oorden op onze planeet en deelt ze insider tips.

In Verliefd op de Wereld onthult Roëll de Ram van reisblog WeAreTravellers.nl de meest magische locaties ter wereld. Bekende landen als Indonesië, Canada, Griekenland en Nieuw-Zeeland komen aan bod, maar ook verborgen parels als Bhutan, Groenland en Fiji.

Dit boek staat bol van adembenemende natuurschouwspelen, oogverblindende stranden, fascinerende steden en onvergetelijke belevenissen.

Na de succesvolle boeken Verliefd op Nederland en Verliefd op Europa, brengt Roëll nu een gepassioneerde hommage aan de wereld.

4. Solo Reizen - Liesbeth Rasker

Solo reizen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€27,50)
bruna.nl (€27,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

In Solo Reizen toont Liesbeth Rasker dat alleen reizen absoluut niet beangstigend of onaangenaam is. Sterker nog, je ervaart en ontdekt veel meer! Liesbeth deelt haar meest verbluffende bestemmingen en waardevolle tips.

Liesbeth Rasker, gepassioneerd soloreiziger, onthult in Solo Reizen hoe je eigenhandig de wereld ontdekt. Stel je voor, je hebt tijd, enthousiasme en geld om op reis te gaan, maar niemand kan met je mee. Blijf je dan thuis? Natuurlijk niet!

Solo reizen is niet eng, niet ingewikkeld en allerminst vreemd. Wat dacht je van een rondreis door Italië, wilde olifanten spotten in Sri Lanka of kamperen op een onbewoond eiland in de Filipijnen? De wereld ligt aan je voeten en daar heb je helemaal niemand voor nodig.

5. 500 Wereldroadtrips - National Geographic Reisgids

500 Wereldroadtrips

Verkrijgbaar bij

bol.com (€39,99)
. (€32,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

500 Wereldroadtrips roadtrips van National Geographic zit propvol onvergetelijke autoreizen op diverse plekken in de wereld. Ben je een fervent autoreiziger? In dit boek ontdek je alle inspiratie die je nodig hebt.

Dit betoverende reiskoffietafelboek van National Geographic – 500 Wereldroadtrips roadtrips – biedt een schat aan onvergetelijke autoroutes. Van de mythische Highway 1 in Californië tot de befaamde Irohazaka Winding Road in Japan. Van majestueuze canyons en kloven tot Cuba’s pittoreske zijwegen en verborgen juweeltjes in de Toscaanse heuvels.

Met fullcolour kaarten die je de weg wijzen, tips om het meeste uit je reis te halen en top 10-lijsten boordevol ideeën voor uitstapjes. Kortom, in dit prachtige boek van National Geographic ontdek je alle inspiratie voor je volgende roadtrip.

6. 365 dagen onderweg - Floortje Dessing

365 dagen onderweg

Verkrijgbaar bij

bol.com (€23,98)
bruna.nl (€19,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

In 365 Dagen Onderweg neemt Floortje Dessing je mee op haar uitzonderlijke reizen en inspireert ze je tegelijkertijd om zelf op avontuur te gaan.

Elke maand bezoekt Floortje diverse afwisselende bestemmingen. Zo laat ze haar hand lezen in een hippiedorp in Arizona en maakt ze in Bhutan een tocht naar een van de meest indrukwekkende kloosters ter wereld.

Maar ze bezoekt ook het Guggenheim Museum in Bilbao en vindt een voordelig hotelletje in Londen.

365 Dagen Onderweg zit bovendien vol met persoonlijke reistips: bijvoorbeeld de beste manieren om een jetlag te bestrijden en waardevolle tips om voordelig tickets te boeken.

7. Hike - Spectrum

Hike

Verkrijgbaar bij

bol.com (€28,99)
bruna.nl (€28,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

‘Hike’ is je persoonlijke wegwijzer voor je volgende trektocht – waar dan ook op deze wereldbol. Pak je gear en strik je wandelschoenen stevig vast voor ’s werelds meest indrukwekkende wandelpaden.

Dit boek presenteert 125 adembenemende trajecten, van Europese kustwegen tot de uitdagende bergtoppen van Afrika en de imposante canyons van Noord-Amerika.

Met de prachtige fotografie en gedetailleerde routebeschrijvingen, prikkelt ‘Hike’ je wandelzintuigen. Je plant je tocht in een handomdraai dankzij de overzichtelijke kaarten, afstandsaanduidingen, hoogteprofielen en tal van andere praktische details – zoals de beste pauzeplekjes.

Of je nu net begint met wandelen, al een ervaren hiker bent, een dagtocht zoekt of juist een meerdaagse uitdaging: met dit boek stap je zo de paden op. En weet je wat het mooiste is? Wandelen kost je geen cent, dus naast een paar stevige stappers heb je niets anders nodig. Waarom zou je nog langer wachten?

8. Mooiste treinreizen -  Lonely Planet

Lonely planet  –   Lonely Planet mooiste treinreizen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,55)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Lonely Planet’s Mooiste treinreizen omvat 60 van ’s werelds fraaiste en meest onvergetelijke spoorwegavonturen.

Van klassieke langeafstandstochten, zoals The Rocky Mountaineer in Canada, The Ghan in Australië en Rovos Rail in Zuid-Afrika, tot verborgen juweeltjes op alledaagse woon-werkverkeerroutes.

Elke reis wordt begeleid door praktische informatie – ticketopties, dienstregelingen en haltes –, inspirerende foto’s en een geïllustreerde routekaart.

9. Het Grote SAS Survival Handboek - John Wiseman

Het Grote SAS Survival Handboek

Verkrijgbaar bij

bol.com (€42,50)
bruna.nl (€42,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Het Grote SAS Survival Handboek is de luxueuze editie van het meest complete en vermaarde survivalhandboek ter wereld. Geschreven door voormalig SAS-officier John ‘Lofty’ Wiseman.

Het Grote SAS Survival Handboek is wereldwijd dé leidraad om te overleven in elke denkbare situatie. De voormalige Britse SAS-commando John ‘Lofty’ Wiseman heeft alle technieken in dit boek talloze malen in de harde praktijk getoetst.

De extreme editie is de luxe versie, verrijkt met honderden heldere kleurenafbeeldingen.

Deze survivalgids is een onontbeerlijke hulp in het wild: op het land, op zee of in de stad, voor hikers, wildkampeerders, survivalspecialisten en zeilers. Onmisbaar voor iedereen die zich met outdoor-activiteiten bezighoudt.

  • Hoe verlaat je veilig een schip en overleef je op zee?
  • Hoe verdedig je jezelf wanneer je in een stad wordt aangevallen?
  • Hoe verleen je eerste hulp in de tropen of in de woestijn?
  • Wat is de beste locatie om je kamp op te zetten?
  • Welke planten zijn eetbaar en welke dien je absoluut te vermijden?

10. Frankrijk Binnendoor - Ruud Couwenhoven

Frankrijk binnendoor

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,50)
bruna.nl (€22,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verlang je naar een onvergetelijke vakantie? De Loirevallei in Frankrijk is een unieke streek waar je kunt genieten van rust, ruimte, natuur, indrukwekkende kastelen, historische dorpen, levendige stadjes en schitterende wijngaarden. Een wandel- en fietsparadijs om je vingers bij af te likken!

In dit boek traceert Frankrijkexpert Ruud Couwenhoven een memorabele reis langs de rivier de Loire, beginnend bij Orléans en eindigend bij de monding in de Atlantische Oceaan. Wil je optimaal genieten van je waardevolle vakantiedagen en tips ontvangen die van een goede vriend zouden kunnen komen?

In het boek ontdek je ook tips voor een ontspannen reis langs of om Parijs richting de Loire. Verrassende dagtrips om de Loirestreek nog beter te verkennen. Volledig beschreven routes voor fietsers en e-bikers. De bijzondere Frankrijk Binnendoor Wijn Roadtrip Loire.

Tips van locals en experts om de geheimen van de Loire te ontsluieren. Insidertips voor sfeervolle restaurants en uitstekende wijndomeinen. Hoe je gezellige markten, campings en camperplaatsen bij de Loire vindt.

Ruud Couwenhoven reist sinds 1986 door Frankrijk. Jaarlijks lezen ruim 1,5 miljoen mensen zijn blogs en e-books op frankrijkbinnendoor.nl of luisteren naar zijn podcasts.

Zijn eerste boek, Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk, is een regelrechte bestseller en al twee jaar op rij het bestverkochte reisboek over Frankrijk.

Meer boeken over reizen?

Wil je meer populaire reisboeken zien? Bekijk dan eens de door Nederlandse lezers best beoordeelde reisboeken van dit moment.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bruna.nl (€125,00)
bol.com (€125,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,50)
bruna.nl (€17,50)
. (€22,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€28,99)
bruna.nl (€28,99)
. (€27,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€27,50)
bruna.nl (€27,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€39,99)
. (€32,50)
bruna.nl (€39,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€23,98)
bruna.nl (€19,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€28,99)
bruna.nl (€28,99)
. (€27,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€42,50)
bruna.nl (€42,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,50)
bruna.nl (€22,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am