Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Top 10 beste zelfhulpboeken voor persoonlijke ontwikkeling

Fijne en inspirerende boeken over zelfhulp

Ben je op zoek naar een zelfhulpboek met tips om weer bij jezelf te komen, zodat je straks weer sterk in het leven kunt staan? Bekijk onze best verkochte én beoordeelde boeken voor het opkrikken van je mentale gezondheid. 

1. Je kunt je leven helen - Louise Hay

Je kunt je leven helen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,50)
bruna.nl (€24,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

Het implementeren van veranderingen in je leven hoeft geen titanenwerk te zijn. Het fundament ligt in de eenvoudige daad van jezelf op nummer één zetten.

De oefeningen in dit werkboek nodigen je uit om met liefdevolle ogen naar jezelf te kijken, voor jezelf te zorgen en positieve transformaties in beweging te zetten.

Wanneer je de bril waardoor je naar je leven kijkt vervangt, zal je ontdekken dat plezier, harmonie en evenwicht als vanzelf je pad kruisen.

Als we onszelf onvoorwaardelijk liefhebben en accepteren en onze ware essentie erkennen, loopt bijna alles in ons leven zoals we dat wensen. Vergeving en zelfliefde zijn de levensaderen van het bestaan, nu meer dan ooit.

‘Je kunt je leven helen’ is het gebruiksvriendelijke handboek voor een gelukkiger leven. Louise Hay was in 1984 een van de pioniers die schreef over de onbreekbare band tussen lichaam en geest.

Dit boek was en is een openbaring, de eerste stap naar persoonlijke groei. Het is dan ook geen verrassing dat er wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren van ‘Je kunt je leven helen’ zijn verkocht. Trakteer jezelf op dit waardevolle werkboek!

2. Jij bent een badass - Jen Sincero

Jij bent een badass

Verkrijgbaar bij

bol.com (€37,40)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

In een wereld waar zelfhulpboeken als paddestoelen uit de grond schieten, serveert Jen Sincero ons een verrukkelijke mix van eerlijkheid en humor.

Ze prikkelt je nieuwsgierigheid en daagt je uit met haar verhalen vol hilariteit en inspiratie, boordevol levensveranderende inzichten.

Met hoofdstukken als ‘Je brein is je bitch’, ‘Angst is voor losers’ en ‘Het was de schuld van mijn onderbewustzijn’, gidst Sincero je door een transformerende reis.

Ze onthult hoe je je financiën, relaties en carrière kunt superchargen en hoe je alle fantastische dingen kunt bereiken waar je ooit van droomde.

Voel je je enigszins ongemakkelijk bij het idee betrapt te worden met een zelfhulpboek? Maak je geen zorgen. Sincero zelf was ooit een scepticus en heeft daarom een boek gecreëerd dat bulkt van uitmuntend advies zonder zweverige new age-invloeden.

Na het absorberen van dit boek ben je een onbetwiste badass: je begrijpt jezelf en je acties, je leert houden van het onveranderlijke en veranderen wat je niet bevalt.

3. De zeven eigenschappen voor succes in je leven - Stephen R. Covey

Een schat aan inzichten, dit boek, om voor altijd in je hart te bewaren. Het gidst je in het ontdekken van de universele principes die voor jou van belang zijn en helpt je leven hierop te enten.

Stephen Covey’s ‘De zeven eigenschappen’ heeft al tijden een vaste stek in de boekenkast van hen die hun werkleven willen vergulden met geluk en succes.

Maar laten we niet vergeten dat deze ‘zeven eigenschappen’ net zo nuttig kunnen zijn voor het smeden van een gelukkig persoonlijk leven. De publiekseditie ‘De zeven eigenschappen voor succes in je leven’ is speciaal voor deze groep gecreëerd.

Als je verlangt naar succes, zowel professioneel als in de interactie met vrienden en familie, is het cruciaal te weten wat je wilt en wat je kunt bieden aan anderen.

Covey heeft de wijsheid van grote denkers over geluk, tevredenheid, zingeving en spiritualiteit verzameld en omgezet in een praktische handleiding.

Hij heeft hun lessen gedestilleerd in zeven principes, eigenschappen of gewoontes, die je als een leidraad kunt gebruiken in je dagelijks leven. Deze principes helpen je om je aandacht te richten op wat werkelijk telt: voor jezelf en in je interactie met anderen.

4. De kracht van het nu in de praktijk - Eckhart Tolle

De kracht van het nu in de praktijk

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,50)
bruna.nl (€17,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

Ontdek hoe Eckhart Tolle’s topper, ‘De Kracht van het Nu’, je meeneemt op een reis naar een bewuster en gelukkiger leven door de kunst van het overgeven aan het heden.

Het genie van dit boek ligt in de eenvoud: het heden is alles wat we nodig hebben. Als je dit inzicht omarmt, kun je jezelf bevrijden van de ketenen van je gedachten en ego.

Met dit stimulerende vervolg op ‘De Kracht van het Nu’, is het nog eenvoudiger om Tolle’s wijsheid te integreren in je dagelijkse leven. Dit boekje zit vol praktische instructies en oefeningen, als hulpmiddel om je te bekwamen in het leven in het huidige moment.

Dit boek is meer dan een eenvoudige handleiding; het bevat ook passages uit het oorspronkelijke meesterwerk om bepaalde ideeën en concepten op te frissen.

Het fungeert als een naslagwerk, waarmee je dagelijks aan deze concepten kunt schaven. Er is niets dat je moet bereiken. Alles is reeds aanwezig, in het Nu.

5. Miracle Morning - Hal Elrod

Miracle Morning

Verkrijgbaar bij

storytel.com
bruna.nl (€20,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

Wat is de gemeenschappelijke noemer tussen grootheden als Oprah Winfrey, Bill Gates, Tony Robbins en Richard Branson, buiten hun hectische leven en hun buitengewoon succes om? Ze zijn vroege vogels die de dag plukken met een uurtje me-time.

De wereldwijde bestseller ‘Miracle Morning’ van Hal Elrod heeft al tienduizenden mensen begeleid in het doorvoeren van significante veranderingen in hun leven. Zijn ‘Miracle Morning Methode’ heeft hen de weg getoond naar een succesvoller en bovenal rijker en vervullend leven.

In deze hands-on gids onthult Elrod hoe iedereen binnen 30 dagen met behulp van zes frisse gewoontes kan toewerken naar meer focus, positiviteit en bewustzijn – en dat allemaal voor acht uur in de ochtend!

Ontwaak en realiseer je hoeveel je kan verwezenlijken! ‘Miracle Morning’ biedt je de tijd die je nodig hebt om je doelen te bereiken, ongeacht de drukte van je leven.

6. Atomic Habits - James Clear

Atomic Habits

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,00)
bruna.nl (€15,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:21 am

Transformeer je leven met piepkleine gedragsveranderingen – start vandaag nog. Veel mensen denken dat als je je leven wilt veranderen, je groot moet denken. Maar wereldberoemde gewoontespecialist James Clear heeft een andere weg ontdekt.

Hij weet dat echte verandering voortkomt uit het samenspel van honderden kleine beslissingen – dagelijks twee push-ups doen, vijf minuten eerder opstaan, of een enkel kort telefoongesprek voeren. Hij noemt ze atomaire gewoontes.

In dit baanbrekende boek onthult Clear precies hoe deze minuscule veranderingen kunnen uitgroeien tot levensveranderende resultaten. Hij legt een handvol simpele life hacks bloot en duikt in de voorhoede van psychologie en neurowetenschap om te verklaren waarom ze zo belangrijk zijn.

Onderweg vertelt hij inspirerende verhalen van Olympische goudmedaillewinnaars, top-CEO’s en gerenommeerde wetenschappers die de wetenschap van piepkleine gewoontes hebben gebruikt om productief, gemotiveerd en gelukkig te blijven.

Deze kleine veranderingen zullen een revolutionair effect hebben op je carrière, je relaties en je leven.

7. Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt - Haemin Sunim

Deze Zuid-Koreaanse knaller boordevol spirituele inzichten onderstreept het cruciale belang van sereniteit in onze hectische wereld, en komt van de hand van een van de meest invloedrijke boeddhistische goeroes van onze tijd.

Boeddhistische monnik Haemin Sunim onderwijst over diverse levensaspecten, variërend van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn diepgaande inzichten en raadgevingen fungeren als een kompas in onze jachtige levensreis, wijzend naar rustpunten langs de weg.

Zo illustreert hij bijvoorbeeld hoe je met aandacht om kunt gaan met destructieve emoties zoals woede en jaloezie. Sunim onderstreept het belang van duurzame relaties met anderen en benadrukt dat je jezelf met mildheid en vergeving moet behandelen.

De oogstrelende, kleurrijke tekeningen in het boek werken als kalmerende visuele intermezzo’s die ons aanzetten tot een trager tempo. Want als jij tot rust komt, volgt de wereld vanzelf.

8. Happy lifehacks 365 – Kelly Weekers

Happy lifehacks 365

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,35)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:21 am

“Happy Lifehacks 365” van Kelly Weekers is het verfrissende vervolg op de bestseller “Happy Life 365”. Het boek biedt een praktisch en nuchter pad naar een nog leuker leven, doorspekt met een flinke dosis humor.

Via 100 uitgekiende oefeningen ga je aan de bak met thema’s zoals vitaliteit, werk, liefde, vriendschap en zelfontplooiing.

Het boek is helder, direct en dwingt je om kritisch te reflecteren op je eigen keuzes. Waarom plan je die energievretende afspraken? Waarom laat je onnodige onzekerheid toe?

Weekers helpt je om zowel je agenda als je gedachten op te ruimen, allemaal vanuit het comfort van je eigen bank met een kopje thee in je hand.

Bereid je voor op een bewustere en aangenamere levensstijl!

9. De leefstijlgids tegen somberheid - Bjarne Timonen

De leefstijlgids tegen somberheid

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:21 am

Veel mensen worstelen met sombere gevoelens en gebruiken daar vaak medicijnen voor, die niet altijd werken en zelfs vervelende bijwerkingen kunnen hebben. De gezondheidszorg worstelt op haar beurt met steeds langere wachtlijsten en kortere behandelingen.

“De Leefstijlgids tegen Somberheid” van gezondheidszorgpsycholoog Bjarne Timonen biedt een hoopvol alternatief. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat veranderingen in levensstijl mild depressieve symptomen kunnen verminderen of zelfs voorkomen.

Dit boek belicht recente wetenschappelijke inzichten en toont hoe je door veranderingen in verschillende levensgebieden je fysieke en mentale gezondheid kunt opkrikken.

Het is een praktische gids vol bruikbare instrumenten, aantrekkelijke voorbeelden en verhalen uit het echte leven om je te helpen je sombere gevoelens te overwinnen.

Timonen, een vaak geziene gast in de media over onderwerpen gerelateerd aan levensstijl en psychologie, brengt zijn dagelijkse ervaring in de praktijk samen, waar hij mensen helpt met zowel therapeutische technieken als praktische leefstijlvaardigheden.

10. Becoming Supernatural - Joe Dispenza

Becoming Supernatural Nederlandse editie

Verkrijgbaar bij

bol.com (€54,50)
bruna.nl (€54,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:21 am

Als gelauwerd onderzoeker, spreker en schrijver staat Dr. Joe Dispenza wereldwijd bekend om zijn baanbrekende inzichten in de menselijke potentie. Met overtuiging stelt hij dat ieder van ons de capaciteit bezit voor grootsheid en grenzeloze vermogens.

Dispenza heeft talloze mensen de tools aangereikt om hun brein te herprogrammeren en hun lichaam te herconditioneren, met als doel duurzame veranderingen teweeg te brengen.

In dit grensverleggende boek onthult Dispenza hoe je het bovennatuurlijke kunt omarmen, door je breinchemie te manipuleren en toegang te verkrijgen tot transcendente bewustzijnsniveaus.

Hij toont hoe je je biologie kunt transformeren voor diepgaande genezing en hoe je door frequentieverschuivingen je realiteit kunt vormgeven in het ‘koninklijke nu’.

Met gebruik van spitstechnologie, zoals neuro-imaging en praktische oefeningen zoals wandelmeditaties, biedt Dr. Joe je een gids om de fysieke realiteit te overstijgen en een nieuwe wereld binnen te treden.

Een wereld waarin jij, volgens hem, supernatuurlijk wordt. “Dit is wie we echt zijn,” stelt hij, “en dit is de toekomst die ik wil creëren, waarin we allemaal bovennatuurlijk worden.”

Meer boeken over zelfhulp?

Heb je nog geen keuze kunnen maken en wil je graag meer zelfhulpboeken zien? Bekijk dan de door Nederlandse lezers goed beoordeelde boeken over zelfhulp die nu populair zijn. Of, onze lijst met betere mindset boeken.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,50)
bruna.nl (€24,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€37,40)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,99)
storytel.com
bruna.nl (€22,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,50)
bruna.nl (€17,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

Verkrijgbaar bij

storytel.com
bruna.nl (€20,99)
bol.com (€63,75)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,00)
bruna.nl (€15,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:21 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,99)
storytel.com
bruna.nl (€17,99)
. (€17,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,35)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:21 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,99)
storytel.com
bruna.nl (€22,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:21 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€54,50)
bruna.nl (€54,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:21 am