Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Top 10 manga boeken kopen: Ontdek de beste prijs

De tien betere manga stripverhalen op een rij

Zoek je van de populaire Japanse anime strip manga een specifiek volume of een complete box set? Hier vind je een goede lijst met diverse stripboeken. Supergave comics om te lezen of om als graphic kunst na te tekenen.

1. My Hero Academia, Vol. 1 - Kohei Horikoshi

My Hero Academia, Vol. 1

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,95)
bruna.nl (€11,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am

Hoe zou het leven eruit zien als 80 procent van de mensen op vierjarige leeftijd over superkrachten – of ‘Quirks’ – zou beschikken? Overal zouden helden en schurken hun krachten meten!

Held zijn betekent je krachten onder de knie krijgen, maar waar zou je dat leren? Bij de Heldenacademie, natuurlijk! Maar wat als je tot die pechhebbende 20 procent behoort die zonder Quirk geboren wordt?

Izuku Midoriya, een middelbare scholier, droomt van niets liever dan een held te zijn. Er zit echter geen enkel snippertje kracht in hem.

Met nul kans om toegelaten te worden tot de prestigieuze U.A. High School, het Mekka voor aanstormende helden, lijkt zijn leven vast te lopen. Maar dan kruist All Might, de grootste held aller tijden, zijn pad en krijgt hij de kans om zijn lot te veranderen.

Tekenaar Kōhei Horikoshi, geboren op 20 november 1986, is een gevierd Japans mangakunstenaar, bekend om zijn mangaserie Ōmagadoki Dōbutsuen, Barrage en recentelijk My Hero Academia. Deze werken hebben allen een prominente plek in de Weekly Shōnen Jump.

Horikoshi, afkomstig uit de prefectuur Aichi, studeerde af aan de Universiteit van Kunsten in Nagoya. Hij werkte voorheen als assistent voor Yasuki Tanaka, de maker en auteur van de mangaserie Hitomi no Catoblepas en Kagijin.

2. JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Hirohiko Araki

JoJo’s Bizarre Adventure

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,99)
bruna.nl (€23,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am

De legendarische Shonen Jump-serie is nu voor het eerst in het Engels verkrijgbaar in een luxe editie vol kleurrijke pagina’s en fonkelnieuwe cover art.

JoJo’s Bizarre Adventure is een baanbrekende manga, geroemd om zijn buitenissige personages, krankzinnige humor en razendsnelle gevechten.

Dit is het meer-generaties-omspannende verhaal van de heldhaftige familie Joestar en hun onophoudelijke strijd tegen het kwaad!

In de afronding van de Phantom Blood Arc zetten Jonathan Joestar en zijn mentor Zeppelli hun jacht voort op de schurkachtige vampier, Dio! Maar om hem te bereiken, moeten ze eerst afrekenen met zijn moordlustige handlangers! Slag na bloedstollende slag worden JoJo en Zeppelli tot het uiterste gedreven!

De tekenaar Hirohiko Araki, geboren op 7 juni 1960 in Sendai, Miyagi, is een vooraanstaand Japans mangakunstenaar. Hij maakte zijn debuut in 1980 onder de naam Toshiyuki Araki met zijn eenmalige Poker Under Arms, en begon zijn professionele carrière met de korte series Cool Shock B.T., Baoh, en The Gorgeous Irene.

Araki is het best bekend om zijn langlopende serie JoJo’s Bizarre Adventure, voor het eerst gepubliceerd in Weekly Shōnen Jump in 1987, die tot nu toe meer dan 100 miljoen exemplaren heeft verkocht in Japan alleen.

De serie staat bekend om zijn frequente referenties naar westerse rockmuziek en Italië, waar Araki naar verluidt zeer op gesteld is.

3. Tokyo Ghoul Vol. 10 - Sui Ishida

Tokyo Ghoul Vol. 10

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,95)
bruna.nl (€14,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am

Terwijl Kaneki en zijn vrienden verwikkeld raken in de strijd met de ghouls van de Aogiri Tree organisatie, brengen de voortdurende onderzoeken van de Commissie van Anti-Ghoul hen gevaarlijk dicht bij het ontsluieren van Kaneki’s geheim.

Dit 10e deel van de manga-reeks is het geesteskind van de geniale schrijver Ishida Sui. We volgen de intriges van de Anti-Ghoul organisatie “CCG”, de Commission of Counter Ghoul. Ondertussen blijft Kaneki ondergronds op zoek naar antwoorden, komt hij verrassend dichtbij, maar stapelen de vragen zich alleen maar op!

Elke pagina trekt je dieper in het verhaal, je wilt gewoon blijven lezen. De plot is uitermate boeiend en biedt zoveel meer achtergrondinformatie dan wanneer je de anime kijkt. 

Sui Ishida, geboren in Fukuoka, Japan, is de auteur van Tokyo Ghoul en diverse Tokyo Ghoul one-shots. Een daarvan heeft hem de tweede plaats opleverde in de Weekly Young Jump 113e Grand Prix award in 2010. Tokyo Ghoul begon zijn serialisatie in Weekly Young Jump in 2011 en werd in 2014 omgezet naar een anime serie.

4. One Piece (Omnibus Edition) - Eiichiro Oda

Spektakel op volle zee! Als kind droomde Monkey D. Luffy ervan de Koning der Piraten te worden. Maar zijn leven veranderde toen hij per ongeluk de kracht kreeg om als rubber uit te rekken… met als prijs dat hij nooit meer zou kunnen zwemmen!

Nu gaat Luffy, met behulp van een bonte verzameling piraten-in-de-dop, op zoek naar de One Piece, de grootste schat ter wereld!

Met alle Officier Agenten verslagen, staat alleen Crocodile en zijn laatste plan om het paleis te vernietigen, vrede in de weg.

Terwijl Luffy het opneemt tegen de kwaadaardige Croc in de koninklijke graven, moeten Vivi en de rest van de Straw Hats de bom vinden voordat deze de hoofdstad – en iedereen daarin – opblaast!

In deze drie volumes ontmoeten we al vier hoofdpersonages! De manga/anime is komisch maar er zijn ook hartverscheurende momenten. In deze eerste drie volumes vindt al heel wat actie plaats.

Eigenlijk is het een heel aparte manga, maar dat maakt het zo grappig en spannend en dus de moeite waard om te lezen.

De strip is heel mooi en gedetailleerd uitgewerkt. Het is absoluut een aanrader, vooral als je van strips houdt (maar dat hoeft niet eens).

De maker, Eiichiro Oda, geboren op 1 januari 1975, is een mangakunstenaar, scenarioschrijver en filmproducent die vooral bekend staat om zijn manga serie One Piece (1997-heden).

Met 430 miljoen exemplaren wereldwijd in omloop, is One Piece de best verkopende manga serie aller tijden. De populariteit van de serie heeft ertoe geleid dat hij een van de mangakunstenaars werd die de geschiedenis van manga veranderde.

Op 15 juni 2015 werd aangekondigd dat Eiichiro Oda en One Piece het Guinness World Record hadden gevestigd voor “de meeste gepubliceerde kopieën voor dezelfde stripboekserie door één auteur” met 320.866.000 exemplaren wereldwijd gedrukt vanaf december 2014.

5. Chainsaw Man, Vol. 1- Tatsuki Fujimoto

Chainsaw Man, Vol. 1

Verkrijgbaar bij

bol.com (€8,99)
bruna.nl (€11,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am

Denji is een arme jongeman die alles doet voor geld, zelfs duivels jagen met zijn huisduivel Pochita. Hij is een simpele man met simpele dromen, verdrinkend onder een berg van schulden.

Maar zijn trieste leven neemt een dramatische wending wanneer hij wordt verraden door iemand die hij vertrouwt. Nu, met de kracht van een duivel in zich, is Denji een totaal nieuwe man geworden – Chainsaw Man!

Ben je dol op stijlvolle bloederigheid en zinloos geweld? Dan is dit de manga voor jou! 

Niet alleen dat, maar de donkere humor geeft deze manga de kers op de taart van deze bloederige puddingtaart. Deze manga is echter zeker niet voor lezers met een zwak hart, maar echt een must-read voor Shounen manga fans.

De cover is supermooi. Leuk verhaal en de art-stijl is zeer gedetailleerd. Het is een toffe en grappige manga.

De maker, Tatsuki Fujimoto won een eervolle vermelding in de Shueisha Crown Newcomers’ Awards van november 2013 voor zijn debuut one-shot verhaal “Love Is Blind”. Zijn eerste serie, Fire Punch, liep acht volumes.

Chainsaw Man begon in 2018 in Weekly Shonen Jump. “Look Back” en “Goodbye, Eri” werden in 2021 en 2022 gepubliceerd in Japan en werden breed geprezen door critici.

6. Spy x Family Vol 1 - Tatsuya Endo

Spy x Family Vol 1

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,45)
bruna.nl (€13,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am

Beleef een actievolle komedie met een nepfamilie die bestaat uit een spion, een moordenaar en een telepaat! Meesterspion Twilight is ongeëvenaard als het gaat om het infiltreren in gevaarlijke missies ten gunste van de wereld. Maar als hij de ultieme opdracht krijgt – trouwen en een kind krijgen – dan zou hij wel eens zijn meerdere kunnen tegenkomen!

Twilight, die niet graag afhankelijk is van anderen, heeft zijn handen vol aan het vinden van zowel een vrouw als een kind voor zijn missie om een elite privéschool te infiltreren. Wat hij niet weet, is dat de vrouw die hij heeft gekozen een moordenaar is en het kind dat hij heeft geadopteerd een telepaat!

Of je nu wel of geen manga leest, dit is een van de nieuwste die ik altijd aanraad. Als je het wilt proberen, kun je de eerste drie hoofdstukken gratis online lezen op mangaplus voordat je je verbindt aan de aankoop ervan.

Het is een actie, komedie, spionageverhaal dat draait om de meest stupide maar schattige nepfamilie die je ooit zult ontmoeten, nee echt, het klinkt belachelijk, maar als je een verhaal wilt dat allerlei soorten schattigheid heeft met geweldige kunst, geweldige komische momenten in zowel visuele als dialogische zin, dan is dit de manga voor jou.

De stijlgevoel van de auteur/kunstenaar en de algemene presentatie van deze manga (en zijn covers) zijn een genot, het is het waard om alleen al voor de kunst te kopen!

De tekenaar Tatsuya Endo werd geboren in de prefectuur Ibaraki, Japan, op 23 juli 1980. Hij debuteerde als mangakunstenaar met de one-shot ‘Seibu Yugi’ (Western Game), die in de lente 2000 in Akamaru Jump verscheen.

Hij is de auteur van Tista en Gekka Bijin (Moon Flower Beauty) en de doorbraakhit, Spy x Family. Spy x Family is zijn eerste werk dat in het Engels is gepubliceerd.

7. Berserk Volume 1 - Kentaro Miura

Berserk Volume 1

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,50)
bruna.nl (€16,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am

Zijn naam is Guts, een gevreesde krijger waarvan alleen in gefluisterde tonen wordt gesproken. Drager van een gigantisch zwaard, een ijzeren hand en de littekens van talloze veldslagen en martelingen.

Ook zijn vlees is onuitwisbaar gemarkeerd met het Brandmerk, een onheilig symbool dat de krachten van de duisternis naar hem toe trekt en hem tot hun offer maakt. Maar Guts neemt zijn lot niet liggend aan.

Berserk is een episch Japans manga-avontuur van de hand van Kentarou Miura. Nadat je deze animeserie hebt gevolgd, ben je helemaal verkocht en besluit je je volledig te storten op manga. En wat blijkt? Dat is een schot in de roos!

Deze manga overtroeft de anime op alle vlakken. De tekeningen zijn net dat tikkeltje beter en het verhaal is veel gedetailleerder en uitgebreider. Na elk volume smacht je direct naar de volgende – zo meeslepend en verslavend is Berserk.

De manga durft regelmatig controversiële thema’s aan te snijden. Dit had storend kunnen zijn, maar op een of andere manier wekt de auteur in plaats van irritatie juist medeleven bij de lezer op. Dit komt onder andere door de zeer realistische emoties en persoonlijkheden van de personages.

Ben je gek op fantasie, oorlog en actie, dan is Berserk absoluut iets voor jou. Maar wees gewaarschuwd: eenmaal begonnen met het eerste deel, stop je pas als je de hele serie in huis hebt!

8. Uzumaki (3-in-1 Deluxe Edition) - Junji Ito

Kurozu-cho, een onbeduidend, in nevelen gehulde kustplaatsje in Japan, draagt een vloek met zich mee. Shuichi Saito, de teruggetrokken vriend van tiener Kirie Goshima, onthult dat hun stad niet wordt belaagd door een persoon of entiteit, maar door een patroon: uzumaki, de spiraal, het betoverende geheime ontwerp van de wereld.

Dit duizelingwekkende symbool openbaart zich in alles: van schelpen en draaikolken in water tot de spiraalvormige markeringen op mensenlichamen, de gestoorde obsessies van Shuichi’s vader en het geluid uit ons binnenoor.

Naarmate de waanzin toeslaat, worden de inwoners van Kurozu-cho steeds dieper meegezogen in een draaikolk waaruit ontsnappen onmogelijk blijkt te zijn!

De tekenaar Junji Ito (伊藤 潤二, Itō Junji, geboren op 31 juli 1963) is een gevierde Japanse horror manga-kunstenaar. Enkele van zijn meest spraakmakende werken omvatten Tomie, een serie die een onsterfelijk meisje volgt dat haar getroffen bewonderaars tot waanzin drijft; Uzumaki, een drieluik over een stad die geobsedeerd is door spiralen; en Gy

9. Jujutsu Kaisen 0 - Gege Akutami

Jujutsu Kaisen 0

Verkrijgbaar bij

bol.com (€10,16)
bruna.nl (€13,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am

De voorgeschiedenis van het bovennatuurlijke exorcisten-avontuur Jujutsu Kaisen! Yuji Itadori is vastberaden om de wereld te redden van vervloekte geesten, maar ontdekt al snel dat de beste manier om dit te doen is door langzaam zijn menselijkheid te verliezen en zelf een van hen te worden!

In een wereld waar vervloekte geesten zich voeden met nietsvermoedende mensen, zijn fragmenten van de legendarische en gevreesde demon Ryomen Sukuna verloren gegaan en verspreid.

Mocht een demon Sukuna’s lichaamsdelen consumeren, dan zou de macht die ze verkrijgen de wereld kunnen vernietigen zoals wij die kennen. Gelukkig is er een mysterieuze school met Jujutsu Tovenaars die bestaat om het precaire bestaan van het leven te beschermen tegen het bovennatuurlijke.

Yuta Okkotsu is een nerveuze middelbare scholier die kampt met een serieus probleem – zijn jeugdvriendin Rika is veranderd in een vloek en laat hem niet met rust.

Aangezien Rika geen gewone vloek is, wordt zijn benarde situatie opgemerkt door Satoru Gojo, een leraar aan de Jujutsu High, een school waar beginnende exorcisten leren hoe ze vloeken kunnen bestrijden.

Gojo overtuigt Yuta om zich in te schrijven, maar kan hij op tijd genoeg leren om de vloek die hem achtervolgt te confronteren?

Tekenaar Gege Akutami publiceerde een paar korte werken voordat hij aan Jujutsu Kaisen begon, dat vanaf 2018 wekelijks werd gepubliceerd in Weekly Shonen Jump.

10. Dragon Ball Super, Vol. 1 - Akira Toriyama

Dragon Ball Super, Vol. 1

Verkrijgbaar bij

bruna.nl (€13,95)
. (€11,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am

Het avontuur van Goku uit de best verkochte klassieke manga Dragon Ball zet zich voort in deze nieuwe reeks, geschreven door Akira Toriyama zelf!

Sinds Goku de grootste held van de Aarde werd en de zeven Dragon Balls verzamelde om de kwaadaardige Boo te verslaan, is zijn leven op Aarde een beetje saai geworden.

Maar nieuwe bedreigingen werpen hun schaduw vooruit en Goku en zijn vrienden moeten de planeet opnieuw verdedigen in dit vervolg op Akira Toriyama’s best verkochte serie, Dragon Ball!

Nu Boo verslagen is, begint Goku zich te vervelen met zijn leven op Aarde. Zijn vrouw, Chi-chi, wil dat hij een baan vindt, maar hij wil alleen maar trainen en vechten tegen sterkere vijanden. 

Elders in het universum reizen de God van de Vernietiging, Beerus, en zijn begeleider Whis van planeet naar planeet op zoek naar voedsel en vermaak.

Na wat onfortuinlijke slachtoffers te hebben opgeblazen, wordt Beerus herinnerd aan een man uit zijn dromen met de bijnaam “Super Saiyan God,” of zoiets…

De God van de Vernietiging richt zijn blik op de Aarde om deze mysterieuze man op te sporen! Misschien geeft dit Goku iets te doen?

Wereldwijd bekend om zijn speelse, innovatieve verhaallijn en humoristische, kenmerkende kunststijl, brak tekenaar Akira Toriyama in 1980 door op de mangascène met de razend populaire Dr. Slump.

Zijn succesvolle serie Dragon Ball (in de VS gepubliceerd als Dragon Ball en Dragon Ball Z) liep van 1984 tot 1995 in het Weekly Shonen Jump magazine van Shueisha.

Hij staat ook bekend om zijn ontwerpwerk voor videogames zoals Dragon Quest, Chrono Trigger, Tobal No. 1 en Blue Dragon.

Zijn recente manga-werken omvatten COWA!, Kajika, Sand Land, Neko Majin, Jaco the Galactic Patrolman en het kinderboek Toccio the Angel. Hij woont met zijn gezin in Japan.

Meer manga boeken?

Kun je geen genoeg van manga krijgen en wil je graag nog meer manga boeken zien? Bekijk dan eens de door Nederlandse lezers best beoordeelde boeken uit het manga genre!

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,95)
bruna.nl (€11,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,99)
bruna.nl (€23,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,95)
bruna.nl (€14,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,78)
bruna.nl (€20,95)
. (€20,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€8,99)
bruna.nl (€11,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,45)
bruna.nl (€13,95)
. (€13,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,50)
bruna.nl (€16,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,95)
bruna.nl (€39,95)
. (€39,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€10,16)
bruna.nl (€13,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am

Verkrijgbaar bij

bruna.nl (€13,95)
. (€11,95)
bol.com (€9,22)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am