Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Beste mindset boeken: Bekijk nu de top 10 (update)

Voor persoonlijke ontwikkeling, groei en succes in 2023!

Ben je op zoek naar het betere boek over hoe mindsets een positieve impact op je leven kunnen maken? Lees onze boekentips voor een hernieuwde instelling en denkpatroon.

1. Mindset - Carol S. Dweck

Mindset

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,95)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

In haar baanbrekende werk onthult de gewaardeerde psychologe Carol S. Dweck, Ph.D., van Stanford University, na jaren van onderzoek een simpel maar revolutionair concept: de kracht van de mindset.

Met overtuiging betoogt ze dat prestaties in alle aspecten van het leven – van school en werk tot sport en kunst – drastisch kunnen worden beïnvloed door onze houding ten opzichte van onze talenten en capaciteiten.

Dweck illustreert dat degenen die geloven dat hun talenten onveranderlijk zijn (fixed mindset), waarschijnlijk minder succesvol zullen zijn dan degenen die geloven dat hun vaardigheden kunnen groeien (growth mindset).

Mindset presenteert lezers met een effectieve aanpak voor het bevorderen van opmerkelijke prestaties in ouderschap, onderwijs, management en sport.

Een helder betoog, prachtig gepresenteerd door Dweck in haar boek, wat door velen experts ook als goed psychologieboek wordt aanschouwd.

2. Mindgym, sportschool voor je geest - Wouter de Jong

Wouter de Jong neemt ons in Mindgym mee op een transformerende reis naar innerlijke rust en persoonlijke groei. Het boek bewijst dat geestelijke gezondheid net zo belangrijk is als fysieke gezondheid.

Met behulp van wetenschappelijke inzichten, praktische oefeningen, inspirerende verhalen en sprekende feiten, onthult de auteur de geheimen van een positieve mindset.

Deze lezing biedt een uitnodigende en verhelderende benadering voor lezers die op zoek zijn naar welzijn en balans in hun leven.

In slechts 12 weken zul je merken hoe je je psychische welzijn kunt verbeteren en jezelf kunt ontwikkelen met de onthullende inzichten uit dit boek.

3. Nice girls don’t get the corner office - Lois P. Frankel

Lois P. Frankel is een deskundige bedrijfstrainer en coach met een schat aan ervaring in het begeleiden van werkende vrouwen.

In haar werk benadrukt ze het belang van het nemen van pauzes, het niet willen behagen van anderen en het geven van constructieve kritiek als essentiële elementen voor succes.

Door de praktische adviezen en inzichten in haar boek ‘Nice girls don’t get the corner office’ kan ze helpen om de carrièremogelijkheden van vrouwen te vergroten door hun denkwijze te transformeren.

Een inspirerend boek dat zeker niet mag ontbreken in de bibliotheek van elke ambitieuze vrouw.

4. Mindset, de mentale gids voor sport – Jackie C. Reardon & Hans Dekkers

Mindset

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,95)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Dit boek biedt een verfrissende kijk op de denkwijze van sporters en coaches. Het belooft de lezers te leren hoe zij, middels praktische tips en adviezen, spanning, frustratie en ongeduld kunnen transformeren tot meer plezier, zelfvertrouwen en verbeterde concentratie.

Het is een waardevol instrument voor iedereen die op zoek is naar het verbeteren van prestaties en het bereiken van nieuwe hoogten in hun sport.

5. MindLift, Mentale fitness voor het moderne brein - Kasper van der Meulen

MindLift – Mentale Fitness voor het Moderne Brein

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Dit boek onthult tien opvallende veranderingen in de manier waarop we denken en vijftig verfijnde strategieën om je te helpen je aandacht te vergroten.

In de huidige wereld van afleiding, waar prikkels ons van alle kanten bombarderen, is het cruciaal om je concentratievermogen te verbeteren.

Dit boek biedt praktische en eenvoudige tips om mentale veerkracht te ontwikkelen en om de geest in topvorm te houden. Net als het trainen van fysieke spieren, kunnen we onze mentale capaciteiten trainen om een krachtige focus te bereiken en te behouden.

Het boek laat zien dat talent niet iets is waarmee je wordt geboren, maar iets wat je kunt ontwikkelen door toewijding en inspanning, want oefening baart tenslotte kunst.

Een voorbeeldig goed zelfhulpboek voor iedereen die knopen door wilt hakken!

6. Babe, you got this - Emilie Sobels

Babe, you got this

Verkrijgbaar bij

bol.com (€23,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Deze verzameling van krachtige technieken biedt een schat aan mogelijkheden om jouw dromen te verwezenlijken. Want in de wereld van succesvolle vrouwen ligt de sleutel tot het behalen van doelen in onderlinge steun en samenwerking: “Babe, You Got This!”.

Steeds meer jonge vrouwen behalen opvallende successen, zowel in hun eigen bedrijf als in een droombaan, met een schitterend sociaal leven. Via social media delen ze hun triomfen graag met de wereld.

Velen vragen zich af: “Wanneer kan ik al deze successen behalen, inclusief een glansrijke carrière en een geweldig privéleven?” In “Babe, You Got This” bieden Emilie Sobels (29, oprichtster van Hashtag Workmode) en Martje Haverkamp (23, aan het begin van haar carrière) antwoord op die vragen.

Het duo vroeg meer dan twintig succesvolle, invloedrijke en welvarende vrouwelijke ondernemers om advies. Hoe bereik je jouw doelen? Hoe ontdek je jouw kracht? Hoe combineer je jouw carrière met een sociaal leven zonder de balans te verliezen?

Dit boek biedt de oplossingen.

7. DRIVE, train je stoïcijnse mindset - Mark Tuitert

In DRIVE neemt voormalig Olympisch kampioen Mark Tuitert de lezers mee op een reis door de filosofie van stoïcisme.

Na decennia van vertrouwen op deze idealen om de extreme stress van topsport en persoonlijke uitdagingen aan te kunnen, heeft hij 10 praktische lessen ontwikkeld om een stoïcijnse mindset te trainen.

Dit boek biedt handvatten om richting te geven aan je leven, actie te ondernemen en de dingen te accepteren waar je geen controle over hebt. Zo kun je ontspannen en gefocust op je doelen afstevenen.

Tuitert’s persoonlijke ervaringen en praktische adviezen maken dit boek een waardevolle gids voor iedereen die op zoek is naar innerlijke kracht en richting in het leven.

8. Je ongekende vermogens – Tony Robbins

Je ongekende vermogens

Verkrijgbaar bij

bol.com (€35,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

De invloedrijke spreker en coach Tony Robbins, die bekend werd door de Netflix-documentaire “I’m not your guru”, laat in zijn boek ‘Je ongekende vermogens’ op treffende wijze zien wat de kracht van Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) is en hoe het je leven kan veranderen.

Met optimisme en zelfbewustzijn toont hij aan hoe je jouw innerlijke potentieel kunt ontdekken om grootse prestaties te leveren.

Het basisprincipe van NLP, een baanbrekende vorm van psychotherapie, is verrassend simpel: door je voor te stellen wie je wilt zijn of wat je wilt bereiken, heeft dat een positief effect op het uiteindelijke resultaat.

Dit maakt het mogelijk om te leven zoals jij dat wilt. Met meer dan 40.000 verkochte exemplaren in Nederland en Vlaanderen is ‘Je ongekende vermogens’ een onmisbaar boek voor iedereen die streeft naar persoonlijke groei en succes.

9. De kracht van het NU - Eckhart Tolle

De kracht van het NU

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,50)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Het spirituele meesterwerk van Eckhart Tolle, getiteld ‘De kracht van het Nu’, is al geruime tijd de ultieme non-fictie bestseller op het gebied van verlichting in onze maatschappij.

Middels dit literaire meesterwerk heeft Tolle een ongekend aantal mensen wereldwijd geïnspireerd om in het huidige moment te leven en aldus vreugde en sereniteit te omarmen.

In de huidige tijd is er een oogverblindende limited edition beschikbaar, inclusief herziene vertaling die aansluit bij de eisen van de 21e eeuw.

Zoals Tolle in zijn boek opmerkt: “Alle gebeurtenissen vinden plaats in het Nu en alle ervaringen worden in het Nu gevonden.”

10. Smalltalk survival – Liz Luyben en Iris Posthouwer

Smalltalk Survival

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

In Smalltalk Survival leer je de kleine maar belangrijke vaardigheden die nodig zijn voor het voeren van succesvolle sociale interacties.

Iris Posthouwer en Liz Luyben, beide experts op het gebied van communicatie, hebben een doordachte en praktische gids geschreven die je helpt om de meest voorkomende sociale situaties te overleven.

Van het initiëren van gesprekken tot het creëren van een positieve sfeer en het elegant afronden van de conversatie, deze gids leert je hoe je je smalltalk skills naar een hoger niveau tilt.

Of je nu een verlegen introvert bent of gewoon moeite hebt met sociale interactie, dit boek zal je zeker helpen om uit je schulp te kruipen en te stralen op sociale gelegenheden.

Meer mindset boeken?

Wil je graag meer mindset boeken zien? Bekijk dan eens de door Nederlandse lezers best beoordeelde boeken over mindset.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,95)
storytel.com
bruna.nl (€29,95)
. (€29,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€21,99)
storytel.com
bruna.nl (€21,99)
. (€21,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,99)
storytel.com
bruna.nl (€20,00)
. (€20,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,95)
storytel.com
bruna.nl (€18,95)
. (€18,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€23,99)
storytel.com
bruna.nl (€23,99)
. (€23,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€21,50)
storytel.com
bruna.nl (€21,50)
. (€21,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€35,99)
storytel.com
bruna.nl (€35,99)
. (€35,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,50)
storytel.com
bruna.nl (€24,50)
. (€24,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,99)
storytel.com
bruna.nl (€15,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am