Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Top 10 biografie boeken: Beste biografieën (+6 Tips)

Tien bestverkochte boeken over het leven

Wil je een goed levensverhaal lezen dat op dit moment positief wordt besproken in recensies? Bekijk onze lijst met de betere levensverhalen die je écht gelezen moet hebben!

1. Souvenirs - Beter na Bataclan - Ferry Zandvliet

Souvenirs

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,95)
adtraction.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Een verbluffend verhaal over acceptatie en vergeving in de nasleep van een aangrijpende tragedie.

Ferry is een mopperkont, woedend op zijn omgeving, de scheiding van zijn ouders en de wereld in zijn geheel. Maar op 13 november 2015 neemt zijn leven een drastische wending.

Samen met vrienden bevindt hij zich in het Parijse Bataclan-theater wanneer drie mannen het vuur openen met AK-47’s en in het wild om zich heen schieten. Ferry voelt de dood om hem heen, overtuigd dat ook zijn einde nabij is.

Tegen alle verwachtingen in ontsnapt hij, kruipend door bloed en over levenloze lichamen.

Deze beproeving transformeert zijn leven volledig. Stapsgewijs maakt zijn woede plaats voor vergeving en dankbaarheid. Hij sluit zelfs vriendschap met de vader van één van de terroristen. De voormalige brompot ontpopt zich tot een inspirator.

2. Een beloofd land - Barack Obama

Een beloofd land

Verkrijgbaar bij

bol.com (€45,00)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

‘Een Beloofd Land’ onthult een uitzonderlijk persoonlijke en intieme kijk op de eerste Afro-Amerikaanse president van de Verenigde Staten: Barack Obama. Laat je meeslepen door de man die baanbrekende keuzes maakt, onwankelbaar gelooft in mogelijkheden en zwaar wordt getoetst op het wereldtoneel.

Obama spreekt openhartig over de uitdagingen die hij tegenkwam tijdens zijn ambitie om president te worden als donkergekleurde Amerikaan. Hij verwoordt het gewicht van de verwachtingen van een generatie opgegroeid met hoop en verandering.

Evenzo is hij oprecht over de confrontatie met de ethische dilemma’s inherent aan besluitvorming op het hoogste niveau.

Hij biedt inzicht in de tegenstand die hij ervoer op zowel binnenlands als internationaal gebied, en de impact van zijn politieke loopbaan op zijn gezin. Bovendien schuwt hij niet zijn angsten en frustraties te delen.

Onverminderd blijft hij geloven in de mogelijkheid van vooruitgang, zelfs als je door je achtergrond een achterstaat.

3. Coco Chanel - Revolutionaire vrouw - Chiara Pasqualetti Johnson

Coco Chanel

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Trek de garderobe van je verbeelding open en bewonder het levensverhaal van mode-icoon Coco Chanel, schitterend in beeld gebracht met adembenemende foto’s.

Coco Chanel, de ongekroonde koningin van de haute couture, heeft een stijl gecreëerd die zo kenmerkend is dat haar naam er synoniem mee is geworden.

Dankzij haar rebelse geest wist ze een toekomst voor zichzelf te weven alsof het haar nieuwste creatie was.

Voel hoe ze met ongeëvenaarde moed de vrouwenmode op zijn kop zet, met tijdloze stukken die nu als iconen van stijl worden gezien.

Het kleine zwarte jurkje, het onnavolgbare parfum Chanel No. 5, sprankelende namaakjuwelen, het getailleerde mantelpakje met gouden knopen en die klassieke zwartleren tas met het matelassé-patroon en die kenmerkende ketting-schouderband.

In deze met foto’s overladen biografie komt de legende van deze bijna vorstelijke vrouw tot leven. Chanel belichaamde een tijdloze elegantie die haar onvergankelijk maakte.

Dus zet je schrap, laat je meeslepen door de wereld van Coco Chanel, en wie weet word je zelf ook wel betoverd door haar stijl.

4. Het achterhuis - Anne Frank

Het achterhuis

Verkrijgbaar bij

bol.com (€7,95)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Het dagboek van Anne Frank, beter bekend als ‘Het achterhuis’, is een monumentaal werk dat tot de verbeelding spreekt.

Het dagboek van Anne Frank, geschreven tijdens de Tweede Wereldoorlog, is een persoonlijk document dat ons een unieke kijk geeft in het leven van een Joods meisje dat ondergedoken zat in Amsterdam.

Haar getuigenis is niet alleen aangrijpend en emotioneel, maar ook een belangrijk historisch document. Anne’s hoop, angsten en dromen worden vastgelegd in het dagboek en bieden een onvergetelijke blik in de geschiedenis.

Haar werk inspireert nog steeds lezers over de hele wereld.

5. De lange weg naar de vrijheid – Nelson Mandela

De lange weg naar de vrijheid

Verkrijgbaar bij

bol.com (€70,00)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Deze meeslepende biografie over Nelson Mandela vertelt het inspirerende verhaal van zijn levenslange strijd voor vrijheid en tegen rassendiscriminatie in Zuid-Afrika.

Mandela, een beroemd en invloedrijk figuur, ontving voor zijn inspanningen de Nobelprijs voor de vrede en werd president van zijn land.

In zijn uitgebreide autobiografie, ‘De lange weg naar vrijheid’, deelt hij zijn persoonlijke reis, van een jongen in een plattelandsdorp tot een van de grootste politieke leiders in de geschiedenis.

Dit aangrijpende verhaal van beproevingen en uiteindelijke triomf is een ware bron van inspiratie en hoop voor alle lezers.

6. Op de spoedeisende hulp - Heleen Lameijer

Op de spoedeisende hulp

Verkrijgbaar bij

bol.com (€21,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Maak kennis met Heleen Lameijer, een doorgewinterde spoedeisendehulparts die ons meeneemt op haar turbulente reis in de hectische wereld van de spoedeisende hulp.

In dit boek vertelt ze over de intense ontmoetingen, uitdagingen en verrassingen die ze dagelijks ervaart, de mensen die ze tegenkomt en hoe dit alles haar persoonlijk beïnvloedt.

Via haar Instagram-account @makesciencework, weet Heleen een breed publiek te bereiken. Nu nodigt ze je uit om via haar boek dieper in haar leven te duiken.

De setting? Een plaats waar mensen elkaar vaak ontmoeten op wat wellicht hun slechtste dag ooit is. Volg haar achter de gesloten deuren van de SEH, waar ze openhartig deelt over de sterke impact van haar bijzondere ontmoetingen met patiënten.

De ene keer bevindt ze zich in de adrenalinestroom van een trauma- of reanimatieteam. De volgende keer verzorgt ze de breuk van een kind. Ze biedt hulp aan haar patiënten en ervaart soms hoe diezelfde patiënten, met hun verhalen en levens, haar weer kracht geven.

Ze maakt levensbepalende beslissingen, maar wordt ook geconfronteerd met het onvermijdelijke levenseinde van sommige patiënten.

Door Heleens verhalen krijg je een authentieke blik in haar bestaan als arts, maar ook in haar leven buiten de witte doktersjas.

Een belangrijke en waardevolle inkijk, want empathie en menselijkheid zijn onmisbaar in de zorg, zowel de professionele zorg als de zorg die we allemaal voor elkaar kunnen en moeten dragen.

7. De zin van het bestaan - Viktor Frankl

De zin van het bestaan

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,50)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Dit meesterwerk van Viktor Frankl biedt troost en kracht in moeilijke tijden, en is nog even relevant als bij de eerste publicatie in 1946.

Frankl beschrijft zijn aangrijpende ervaringen in de concentratiekampen van de Nazi’s, en zijn diepgaande onderzoek naar het menselijk vermogen om zelfs in de meest extreme ontberingen betekenis te vinden.

Het boek is een internationale bestseller met meer dan 16 miljoen verkochte exemplaren, en de kern van Frankl’s logotherapie is zijn overtuiging dat de menselijke motivatie niet plezier is, maar juist het zoeken en vinden van betekenis in het leven.

Dit is een meeslepend biografisch werk dat niet alleen de gruwelen van de Holocaust beschrijft, maar ook hoop en inspiratie biedt voor een betekenisvol leven.

8. De antwoorden op de grote vragen - Stephen Hawkings

De antwoorden op de grote vragen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€10,00)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Stephen Hawking, een briljante wetenschapper en kosmoloog van het kaliber van Einstein, laat met zijn laatste werk een diepgaande indruk na.

Het zeer boeiende boek, dat meer dan 200.000 exemplaren heeft verkocht, behandelt de grootste vraagstukken van het universum en is een waardevolle erfenis van een leven lang wetenschappelijk onderzoek en diepgaand denken.

Hawking’s diagnose van ALS stopte hem niet om de wereld te inspireren met zijn werk en zijn humor. In zijn laatste boek, geschreven ondanks zijn beperkingen, geeft hij antwoord op complexe vragen over het universum, waaronder de oorsprong ervan en de mogelijkheden van tijdreizen.

Dit boek is een must-read voor elke nieuwsgierige geest.

9. Sorry dat ik je wakker bel - Marlies Koers

Sorry dat ik je wakker bel

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

De Nederlandse verloskundige Marlies Koers is terug met haar nieuwste boek dat opnieuw in de smaak valt bij haar lezers.

In ‘Sorry dat ik je wakker bel’ neemt ze ons mee in haar dynamische leven als verloskundige, terwijl ze daarnaast ook optreedt in live interviews op televisie.

Het boek is doorspekt met humor en biedt een authentiek inzicht in haar werk, inclusief hoe ze omgaat met uitdagingen zoals een vader die COVID-19 heeft terwijl de praktijk overspoeld wordt door baby’s die tijdens de pandemie geboren worden

Koers blijft trouw aan haar eigen stijl en weet haar lezers op een boeiende manier te vermaken en informeren.

10. Elon Musk - Ashlee Vance

Elon Musk

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Deze fascinerende biografie biedt een diepgaande kijk in het opmerkelijke leven van een van de meest succesvolle en inspirerende ondernemers uit Silicon Valley.

Elon Musk, een moderne pionier die zich onderscheidt van zijn tijdgenoten door zijn moedige benadering van bedrijfsvoering, is een visionair die met zijn energieke en vooruitstrevende blik de wereld transformeert.

In het boek, geschreven door Ashlee Vance, worden exclusieve gesprekken met Musk beschreven en wordt zijn reis gevolgd van zijn ruwe opvoeding in Zuid-Afrika tot aan zijn huidige positie als leider van bedrijven zoals PayPal, Tesla Motors, SpaceX en Solar City.

Vance biedt een uniek inzicht in de ondernemersgeest van Musk en laat zien hoe hij industrieën en de wereld verandert door onverschrokken te pionieren.

Bonus: 6 extra tips

We zijn er nog niet! Speciaal voor onze lezers hebben we een extra viertal biografie boeken besproken. Dus, twijfel je nog, dan is de kans groot dat je na deze lijst een keuze maakt.

Het licht in ons - Michelle Obama

Het licht in ons

Verkrijgbaar bij

bol.com (€26,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

In haar nieuwe boek ‘Het licht in ons’ deelt voormalig First Lady Michelle Obama haar inzichten over hoe we optimistisch en standvastig kunnen blijven in deze onvoorspelbare tijd.

Ze erkent dat het leven uitdagingen biedt en biedt onschatbaar advies om ons te helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Door middel van een openhartige uitwisseling met haar publiek onderzoekt ze complexe vragen en biedt ze verhelderende antwoorden op kwesties waar we allemaal mee worstelen, zoals het cultiveren van authentieke relaties en het omgaan met gevoelens van onzekerheid en machteloosheid.

Het is het langverwachte vervolg op haar succesvolle autobiografie ‘Becoming’ en een aanrader voor iedereen die op zoek is naar inspiratie en steun in deze onzekere tijden.

Roger Federer - René Stauffer

Roger Federer

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,81)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

In zijn uitgebreide biografie ‘Roger Federer: Quest for Perfection’ geeft René Stauffer een ongeëvenaarde kijk in het leven van de legendarische tennisser.

Al bijna een kwart eeuw volgt Stauffer Federers professionele leven op de voet en voert hij diepgaande gesprekken met de sportman zelf, familieleden, trainers, tegenstanders en kennissen.

Van zijn beginjaren in Basel tot aan het hoogtepunt van zijn 20e Grand Slam-overwinning, de raadsels achter Federers prestaties worden blootgelegd en de erfenis die hij in de hedendaagse sport heeft opgebouwd wordt geëvalueerd.

Een fascinerend portret van de man die door velen wordt beschouwd als de beste tennisser aller tijden en die zowel als sportman en als familieman een inspiratie is voor velen.

Reserve - Prins Harry

Reserve

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Prins Harry’s onthullende biografie, “Reserve,” is doordrenkt met persoonlijke inzichten, introspectie en begrip, en onderzoekt de tijdloze kracht van liefde in vergelijking met verdriet.

De jongere broer van prins William, eens bekend om zijn zorgeloze en joviale karakter, werd plotseling geconfronteerd met een wereld van verdriet en wanorde na de tragische dood van zijn moeder.

Na te hebben geworsteld met academische moeilijkheden, woede en eenzaamheid, en met zijn wrok tegen de media voor hun rol in de dood van Diana, was Harry niet in staat om in het reine te komen met zijn publieke persona.

Zijn dienst in het Britse leger bood enige stabiliteit, maar bracht ook nieuwe uitdagingen met zich mee, waaronder een posttraumatische stressstoornis en paniekaanvallen. Maar toen Harry Meghan ontmoette, vond hij ware liefde en hoop voor de toekomst.

Helaas werd hun geluk verstoord door de giftige media-aandacht en het racisme waarmee ze werden geconfronteerd.

Uiteindelijk besloot Harry zijn geboorteland te verlaten om zijn eigen veiligheid en welzijn, en dat van zijn gezin, te beschermen.

In “Reserve” vertelt Harry zijn verhaal met openhartigheid en een diepgaande reflectie over zijn persoonlijke reis.

Martien - Jan Dijkgraaf

Martien

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,00)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Een ontroerende biografie die het hart van de lezer zal raken.

Martien Meiland, de iconische persoonlijkheid die bekend is van de hitserie ‘Chateau Meiland’, is geliefd bij velen en controversieel bij anderen. De versie die op televisie wordt getoond, biedt echter slechts een beperkte blik op zijn leven.

In deze biografie vertellen zijn vrouw Erica, dochter Montana, zoon Maxime, broer Jaap en schoonmoeder Jenny het volledige verhaal van Martien.

De jeugd van Martien was niet gemakkelijk, met een vader die kampte met alcoholisme en een moeder die op jonge leeftijd overleed. Zijn broer Jaap was zijn beste vriend en er zijn nog andere familieleden die hun stempel op zijn leven hebben gedrukt.

Martien heeft altijd geprobeerd eerlijk te zijn, zowel naar zichzelf als naar anderen. Hij deelt openhartig zijn hoogte- en dieptepunten, waaronder zijn twee zelfmoordpogingen.

Maar ook zijn liefde voor Erica, die aan zijn zijde stond tijdens moeilijke momenten en met wie hij een unieke band heeft opgebouwd, wordt belicht.

De biografie biedt een diepgaande blik op de mens achter de televisiepersoonlijkheid. Het is een verhaal over liefde, familie, pijn en overwinning. De lezer zal gegrepen worden door de oprechtheid en kwetsbaarheid die in dit boek naar voren komen.

Holleeder - De jonge jaren - Auke Kok

Holleeder

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,00)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

In het najaar van 1983 stond Amsterdam op zijn kop toen de ontvoering van Freddy Heineken plaatsvond. De schok was groot toen Willem Holleeder als verdachte werd aangewezen, bekend als de meest beruchte misdadiger van het land.

Toch was er een tijd voordat Holleeder zich in de misdaad stortte. In zijn nieuwste boek, biedt Auke Kok een intiem portret van de jonge Holleeder, waarin hij door middel van talloze gesprekken met klasgenoten, leraren, vrienden, buren en familie het verhaal van Wimpie’s leven in de Jordaan creëert.

Een lage-inkomenswijk waar goed en kwaad door elkaar liepen. Het boek onthult ook de gespannen relatie tussen Wimpie en zijn alcoholistische vader, die toevallig werkte voor… Heineken.

Max Totaal - André Hoogeboom

Max Totaal

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Deze verbazingwekkende biografie van Max Verstappen is een must-read voor elke fan van Formule 1. Met een overvloed aan beeldmateriaal en volledig bijgewerkt, is dit de perfecte manier om kennis te maken met deze sterrencoureur.

In de luxe-editie van Max Totaal, neemt sportjournalist André Hoogeboom je mee op een boeiende reis door Verstappen’s indrukwekkende carrière en ongelooflijke verhaal.

Met behulp van talloze interviews schetst hij een portret van een toegewijde sportman met een uniek talent en zijn weg naar succes.

Meer biografieën?

Wil je meer bekende biografie boeken zien? Bekijk dan eens de door Nederlandse lezers best beoordeelde en prijswinnende biografieën.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,95)
adtraction.com
bruna.nl (€19,95)
. (€19,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€45,00)
storytel.com
bruna.nl (€45,00)
. (€45,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
bruna.nl (€24,99)
. (€24,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€7,95)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€70,00)
storytel.com
bruna.nl (€24,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€21,99)
storytel.com
bruna.nl (€21,99)
. (€21,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,50)
storytel.com
bruna.nl (€24,50)
. (€24,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€10,00)
storytel.com
bruna.nl (€10,00)
. (€10,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,99)
storytel.com
bruna.nl (€22,99)
. (€22,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,99)
storytel.com
bruna.nl (€25,99)
. (€25,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€26,99)
storytel.com
bruna.nl (€26,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,81)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,99)
storytel.com
bruna.nl (€29,99)
. (€29,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,00)
storytel.com
bruna.nl (€15,00)
. (€15,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,00)
storytel.com
bruna.nl (€15,00)
. (€15,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,99)
storytel.com
. (€29,99)
bruna.nl (€29,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am