Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Minecraft boeken kopen: Top 10 beste voor kinderen en fans

Vind hier een goed boek over deze game!

Op zoek naar het officiële survival boek over de wereld van Minecraft met geheimen van het spel? Bekijk onze lijst met handige gebruiken en strips voor ultiem spel- en leesplezier!

1. Minecraft - Combat handboek - Stephanie Milton

Minecraft – Combat handboek

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:35 am

Het ‘Combat Handboek’, de officiële gids bij uitstek, wapent je met alle kennis om je te kunnen weren tegen meedogenloze monsters en rivaliserende spelers. Hierin ontrafel je de geheimen van fortconstructie, vervaardiging van wapens en bepantsering, het opzetten van vallen, en het aanvallen van je tegenstanders in man-tegen-man gevechten.

Of ontsnap uit de lugubere diepten van de Nether en de End. Met de inzichten van de ware experts transformeer je jezelf moeiteloos in een onverslaanbare Minecraft-krijger.

Of je nu een nieuweling bent in deze wonderbaarlijke wereld of al tijdenlang blokken stapelt, dit boek is een onmisbare metgezel.

Vergeet het eindeloze zoeken op het web; het antwoord ligt binnen handbereik. Leer bijvoorbeeld de kunst van het brouwen van ‘potions’ of ontdek hoeveel levens ‘Mobs’ bezitten. Tegelijkertijd slijp je je gevechtstactieken tot in perfectie.

Achter dit meesterwerk staat Stephanie Milton, een doorgewinterde redacteur bij Egmont met twaalf jaren van toewijding aan de wereld van kinderliteratuur.

Haar portfolio varieert van prentenboeken tot non-fictie, maar ze schittert vooral in het pennevruchten voor gaming-merken.

2. Minecraft Jaarboek 2023 - Minecraft

Minecraft – Minecraft Jaarboek 2023

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:35 am

Het gloednieuwe ‘Minecraft Jaarboek 2023’ is een explosie van activiteiten, constructieconcepten en survivalproeven die je direct in de game kunt testen!

Als de pulserende bron van het laatste nieuws uit het Minecraft-universum, is dit boek een absolute noodzaak voor elke fan.

Laat je meeslepen door de nieuwste updates en games, en onthul het ondergrondse nieuws over wat er in het afgelopen jaar in de betoverende wereld van Minecraft is voorgevallen!

3. Minecraft - De strip - Sfé R. Monster

Minecraft – De strip

Verkrijgbaar bij

bol.com (€10,99)
bruna.nl (€10,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:35 am

Beleef een authentiek en origineel Minecraft-epos… maar dan in stripvorm!

“David, een nieuweling in de stad, heeft een hekel aan zijn nieuwe school. Gelukkig biedt Minecraft uitkomst! In deze virtuele wereld kan hij nog steeds rondhangen met zijn vertrouwde vriendengroep, waarbij ze de meest opwindende avonturen ervaren. Op een dag besluiten de vrienden om het summum van avontuur te trotseren: ze wagen de sprong naar de End om de angstaanjagende Enderdraak te bestrijden…”

Dit boek presenteert zich als een comic, maar dan gebonden in een boekvorm. Met een solide omslag en comfortabel in de hand, biedt het een verfrissende variatie op de traditionele stripbeleving. De illustraties zijn minder ‘blokkerig’ dan in de game, maar het karakteristieke blokvormige DNA van Minecraft is onmiskenbaar aanwezig.

Vertrouwde Minecraft-karakters zoals de schaapjes en creepers maken hun opwachting, wat een vleugje herkenbaarheid aan het verhaal toevoegt. En waar creepers – de angstaanjagende figuren uit de game – verschijnen, volgt gegarandeerd een avontuur!

Een boek gebaseerd op je favoriete game spreekt natuurlijk tot de verbeelding. Het trekt de aandacht van kinderen en biedt een perfecte afleiding van het scherm – een win-win voor zowel ouders als kinderen.

Aan het einde van het boek is er nog een extraatje waarin de ontstaansgeschiedenis van de illustraties en het design van de hoofdrolspelers wordt toegelicht. Voor kinderen die Minecraft spelen en dus al geboeid zijn door het bouwen van hun eigen werelden, zal deze uitleg over het creatieve proces achter de tekeningen ongetwijfeld fascinerend zijn.

4. Strijd om Elementia 1 - Sean Fay Wolfe

Strijd om Elementia 1 –   Het recht van de sterkste

Verkrijgbaar bij

bol.com (€30,90)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:35 am

Een opwindend leesavontuur wacht op alle Minecraft-fans van 8 jaar en ouder, geschreven naar het hart van hun geliefde spel!

Deze pakkende trilogie laat je de Minecraft-wereld zelf ontdekken én vormgeven, en schept tegelijkertijd een onafhankelijk, ijzingwekkende wereld vol met avonturen waar Spinjockeys, zombies, griefers en creepers de dienst uitmaken…

In dit eerste avontuur staan de groentjes Stan en Charlie aan de start van het spel. Ze komen erachter dat er een wet is geïmplementeerd die nieuwelingen zonder pardon uit het spel kan verbannen bij ondermaatse prestaties.

De beginnende strijders Stan en Charlie sluiten daarom de rangen met het meisje Kat in de Minecraft-wereld en springen in de bres voor hun virtuele bestaan!

5. Minecraft 0 - Schattenjagers in de problemen - Morgan Winter

Minecraft 0 – Schattenjagers in de problemen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:35 am

Steve krijgt een urgent bericht van zijn maatjes Max, Lucy en Henry. Ze hebben in een tempel een kostbaarheid ontdekt, maar zitten inmiddels in de val. Onder de betovering van een vermeende rijkdom aan smaragden, goudklompen en andere zeldzame juwelen, stevent Steve af op de woestijn om hen uit hun benarde positie te bevrijden.

Echter, de reddingsmissie en het veiligstellen van de schat vormen een grotere uitdaging dan verwacht. Met zijn buurmeisje Kyra tracht Steve deze hachelijke opdracht te volbrengen. Ze raken verdwaald op zee, raken ingesloten in een grot krioelend van spinnen en moeten xe de dreigende Nether doorkruisen.

Lukt het Steve om de Nether te weerstaan en zijn vrienden uit hun schattenjacht-impasse te redden? Zullen ze met schatkisten vol tot de nok terugkeren naar huis?

6. Minecraft constructie voor Dummies - Adam Cordeiro

Voor Dummies – Minecraft constructie voor Dummies

Verkrijgbaar bij

bol.com (€7,99)
bruna.nl (€7,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:35 am

Minecraft biedt een onuitputtelijke wereld van bouwmogelijkheden, en ‘Minecraft Constructie voor Dummies’ laat je zien hoe het moet! Heb je het verlangen om een kasteel te bouwen? Een eigen eiland uit de grond te stampen? Of een huis te creëren dat zweeft in de lucht?

In Minecraft is dit allemaal mogelijk, mits je kennis hebt van het verzamelen van de juiste grondstoffen en het samenvoegen ervan.

De stapsgewijze instructies in deze toegankelijke gids brengen je snel op weg. Je maakt kennis met essentiële bouwregels en krijgt een stortvloed aan inspirerende ideeën.

Adam Cordeiro, een student aan Stanford Online High School met een passie voor wiskunde, gamen en programmeren, die Minecraft speelt sinds de alpha-fase, neemt je bij de hand.

Emily Nelson, een kortverhalenschrijver en redacteur, voegt daar haar unieke inzichten aan toe.

7. Ontwerp en bouw: ongelooflijke Minecraft steden - Kirsten Kearney

Ontwerp en bouw: ongelooflijke Minecraft steden

Verkrijgbaar bij

bol.com (€51,80)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:35 am

Meesterbouwers onthullen 36 indrukwekkende Minecraft-projecten, variërend van hedendaagse metropolen tot vervlogen culturen, van fantasierijke rijken tot futuristische zones.

Ze bieden wijze raad over planning en design en demonstreren, stapsgewijs, hoe je vele constructies van verschillende complexiteitsniveaus kunt creëren, zoals gebouwen, voertuigen en wegen.

Of je nu een doorgewinterde meesterbouwer bent of je net je eerste onderkomen gaat opzetten, dit boek zal je zonder twijfel prikkelen met inspiratie!

8. Minecraft - Alles over Creative - Craig Jelly

Minecraft  –   Alles over Creative

Verkrijgbaar bij

bol.com (€28,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:35 am

Deze geautoriseerde Minecraft handleiding zit bomvol nuttige tips en stapsgewijze toelichtingen over het scheppen van de meest prachtige constructies. Dus sla dit boek open en begin je bouwavontuur!

In Minecraft kun je letterlijk alles creëren. Maar hoe begin je? De opties zijn overweldigend! En heb je het in je om iets te bouwen dat net zo indrukwekkend is als de meesterwerken van de experts?

In deze handleiding vind je een schat aan tips en stapsgewijze instructies voor het scheppen van de meest oogverblindende bouwwerken.

Pak dit boek en stort je op het bouwen van huizen, bruggen, schepen en alles wat je ooit voor ogen had. Je zal jezelf verbazen over hoe snel je uitgroeit tot een ware meesterbouwer!

9. Learn to Program with Minecraft - Craig Richardson

Learn to Program with Minecraft

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:35 am

Je hebt creepers verslagen, diepe grotten verkend en bent misschien zelfs heen en weer gereisd naar The End – maar heb je ooit een zwaard omgetoverd tot een magische toverstaf? Een paleis gebouwd in een oogwenk? Je eigen kleurveranderende discodansvloer ontworpen?

In ‘Leer Programmeren met Minecraft’, ga je dit alles en nog veel meer doen met de kracht van Python, een gratis programmeertaal die wordt gebruikt door miljoenen professionele en beginnende programmeurs!

Begin met een paar korte, eenvoudige Python-lessen en gebruik daarna je nieuwe vaardigheden om Minecraft te modificeren en direct waanzinnige resultaten te produceren. Leer hoe je Minecraft aanpast om minigames te maken, hele gebouwen te dupliceren en saaie blokken in goud te veranderen.

Of je nu een Minecraft megafan bent of een nieuwkomer, je zult Minecraft in een heel nieuw licht zien terwijl je de basisprincipes van programmeren leert.

Natuurlijk, je zou de hele dag kunnen mijnen voor kostbare bronnen of je herenhuis met de hand kunnen bouwen, maar met de kracht van Python, zijn die dagen voorbij

10. Minecraft: Guide Collection 4-Book Boxed Set - Mojang ab

Het perfecte cadeau voor elke Minecraft-enthousiasteling: een boxset met vier onmisbare gidsen, die elk een ander aspect van deze baanbrekende videogame belichten, boordevol inside informatie en tips van de experts bij Mojang.

De wereld van Minecraft ligt voor je open, maar let op, het gevaar ligt op elke hoek. De officiële ‘Minecraft: Guide to Exploration’ wordt je overlevingsgids. Leer hoe je grondstoffen vindt, uitrusting maakt, en jezelf verdedigt tegen vijandige mobs.

Minecraft is zo divers en grenzeloos dat de meest fantastische creaties soms overweldigend kunnen zijn om te bedenken, laat staan te bouwen. De officiële ‘Minecraft: Guide to Creative’ leert je alles wat je moet weten om constructies te realiseren die je stoutste dromen overtreffen.

Overleven is een uitdaging in de verraderlijke Nether en End dimensies, en je moet echt je spel verbeteren als je veilig terug wilt keren naar de Overworld. De officiële ‘Minecraft: Guide to the Nether & the End’ leert je hoe je je weg vindt in deze buitenaardse terreinen, strijdt tegen de inheemse mobs, en zeldzame blokken en items vindt.

Transformeer jezelf tot een meester-ingenieur en creëer geweldige constructies met de officiële ‘Minecraft: Guide to Redstone’. Ontdek de toepassingen van redstone-componenten, leer werkende circuits maken en realiseer slimme bouwwerken met je nieuwe vaardigheden.

Meer boeken over Minecraft?

Bn je nog niet helemaal uit en wil je meer goede Minecraft boeken zien? Bekijk dan eens de door Nederlandse lezers best beoordeelde boeken over Minecraft.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€10,99)
bruna.nl (€10,99)
. (€10,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:35 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€7,99)
bruna.nl (€7,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:35 am