Zoeken
Sluit dit zoekvak.

10 Goede fotografie boeken voor fotografen (+bewerken)

Ontdek hier jouw extra focus als fotograaf

Zoek je een goed educatief boek over het maken van professionele digitale foto’s? Bekijk onze top lijst om nieuwe skills bij te leren over fotograferen en editen.

1. Eerste Hulp Bij Fotograferen - Mark de Rooij

Eerste Hulp Bij Fotograferen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€32,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

De perfecte camera-configuraties voor elke omstandigheid. Met het boek ‘Eerste Hulp Bij Fotograferen’ vereeuwig je voortaan sublieme beelden in welke context dan ook.

Niets is vervelender dan hét moment missen of fotograferen met gebrekkige instellingen. Met dit pragmatische foto-handboek wordt iedere foto voortaan een meesterwerk.

Per thema reiken we tips aan over configuraties en behandelen we potentiële hobbels op de weg. Dit boek excelleert door meteen soelaas te bieden voor strubbelingen.

Verlang jij naar betoverende beelden en de juiste configuraties in de meest diverse contexten? Dan is dit boekwerk absoluut voor jou!

2. Snap! Fotograferen met je smartphone - Anki Wijnen

Snap!

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,25)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Met je mobieltje kun je haast even verbluffende kiekjes schieten als met een spiegelreflexcamera, mits je de kneepjes kent.

Anki Wijnen, prominent door @zilverblauw en auteur van het geliefde foto-annex Shoot!, deelt haar slimmigheden en onthult hoe je met je mobieltje fabelachtige beelden vervaardigt.

Stad en land, want je telefoon heb jej altijd bij de hand. Gereviseerde editie!

3. Praktisch handboek Fotografie - Jim Miotke

Dankzij deze toepassingsgerichte fotografie-gids leert u met welke eenvoudige methodes  u uw beelden kunnen verbeteren en leert u de fijne kneepjes van het vak kennen. Interessant voor mensen met zowel met een compactcamera als een DSLR-apparaat.

Het boek begint bij de basis instellingen en technieken, zoals de correcte compositie en belichting, waardoor het uitermate geschikt is voor beginnende fotografen.

Vervolgens leert u middels 20 praktische oefeningen op professionele wijze diverse soorten foto’s vervaardigen, zoals een familieportret of natuurschouwspel.

In de navolgende hoofdstukken raakt u bekend met begrippen als diafragma en sluitertijd en ontrafelt u hoe u slim gebruik maakt van licht.

Tenslotte worden de 10 handzaamste bewerkingen op de computer met Photoshop Elements uiteengezet.

4. De Portretbijbel - Elja Trum

De Portretbijbel

Verkrijgbaar bij

bol.com (€30,00)
bruna.nl (€30,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

De Portretbijbel schenkt je inspiratie om met vreugde oogverblindende portretfoto’s te maken. Niet met langdradige technische verhalen, maar met 101 praktische en heldere voorbeelden.

Sprekende portretfoto’s vervaardigen is geen sinecure. Na een lastige fotosessie eindig je met wazige kiekjes en een model dat niet meer met je converseert. Zo vergaat de vreugde in je fotografiehobby spoedig. Onnodig, want een fotoshoot behoort leuk te zijn.

Met meesterstukjes die nog jarenlang opduiken als profielfoto op hun Instagram-pagina. In dit boek ontvang je van portretfotograaf Elja Trum eenvoudige, praktische wenken waardoor je beeldschone portretfoto’s kunt maken in alle contexten.

Je ontdekt bijvoorbeeld:

  • Hoe je inlijstenswaardige portretfoto’s van je kinderen maakt, zonder dat ze te hoeven poseren.
  • Hoe je zorgt voor een ontspannen ambiance tijdens je fotoshoot, zodat iedereen een topdag heeft.
  • Hoe je prachtige portretfoto’s schiet, zelfs midden op de dag in fel zonlicht.
  • Creatieve aanwijzingen waarmee je een portretfoto transformeert in een meesterwerkje dat je honderden Instagram-likes oplevert.
  • Hoe je overal een grandioze achtergrond ontdekt, zelfs zonder schilderachtige locatie.
  • Hoe je flitslicht benut om professionele portretfoto’s te vervaardigen, ook zonder studio.

5. Personal branding voor fotografen - Maurice Jager

Personal branding voor fotografen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€32,99)
bruna.nl (€32,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

In deze tijden, waarin iedereen met een smartphone zichzelf fotograaf kan noemen, lijkt het een helse taak om je foto’s te laten opvallen in de eindeloze stroom van beelden. Toch zijn er talloze manieren om jouw verhaal boeiend en aantrekkelijk te maken.

Maurice Jager, internationaal gerenommeerd portretfotograaf, heeft een tactiek ontwikkeld om zijn fotopraktijk vleugels te geven.

Hij wordt nu gezien als een meester in zijn vakgebied. In dit boek neemt hij je mee op deze ontdekkingstocht, als een reisgids naar je eigen unieke verhaal.

Je ontmoet ook tien succesvolle topfotografen die dezelfde route hebben genomen. Ze delen openhartig hoe ze hun eigen merk hebben opgebouwd, hun geluk hebben gevonden en er nu royaal van kunnen leven.

Als jij ontdekt waar je hart echt voor klopt, en je durft dat verhaal uit te dragen, dan ligt er een leven in het verschiet waarin je je passie kunt volgen. Daar is geen beter moment voor dan nu.

6. Flitsen met een reportageflitser - Sonja van Driel

Flitsen met een reportageflitser

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Een verlichtend boek met ontelbare flitsfoto’s en waardevolle oefeningen. Na te hebben geïnvesteerd in een flitser, wil je er graag goed mee overweg kunnen.

Dit instructieboek zal je daar ontegenzeggelijk bij assisteren. Je leert om op elke binnen- en buitenlocatie het licht volkomen te manipuleren.

Niet door een overdaad aan technische formules in je brein te prenten, maar door actief de handen uit de mouwen te steken.

Met de eenvoudig te volgen flitsoefeningen wordt falen onmogelijk.

Leren door te experimenteren is uiteindelijk voor velen de meest doeltreffende methode om een verder te komen.

7. Handboek natuurfotografie - Mk Teksten

Handboek natuurfotografie

Verkrijgbaar bij

bol.com
bruna.nl (€26,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Het bestverkopende standaardwerk over natuurfotografie. Deze praktijkgerichte gids toont aan dat de natuur vlakbij huis aanvangt en hoe je daar intrigerende beelden van maakt, van landschaps- tot macrofotografie.

Concreet geformuleerde opgaven stimuleren je om het terrein te verkennen.

Welke uitrusting is vereist? Hoe benut je de technische mogelijkheden? Hoe spoor je fotogenieke dieren op? Hoe nader je hen? Hoe bereik je verdieping? En wat doe je met je foto’s?

Bart Siebelink en Edo van Uchelen zijn bezield biologen en natuurfotografen. Gezamenlijk hebben zij het Centrum voor Natuurfotografie opgericht, hét kennis- en educatieplatform voor alle natuurfotografen.

8. De mooiste fotolocaties 1 - Zuid-Nederland - Pixfactory

Hoeveel gebieden doorgrond je zodanig dat je exact weet waar en wanneer je moet zijn voor de ultieme foto? Je wilt nieuwe terreinen verkennen, uitzonderlijke soorten en adembenemende landschappen vereeuwigen. Maar waar vang je aan? Wat zijn de toplocaties, de ideale momenten van de dag en hoe weet je zeker dat het de inspanning waard is?

Dit boek bevat het meest kostbare voor natuur- en landschapsfotografen: exacte gps-coördinaten!

De crème de la crème van landschapsfotografie, toplocaties voor de fraaiste insecten en de beste hotspots voor wildlife- en vogelfotografie.

Je hoeft niet langer alles zelf te ontdekken. Al het vooronderzoek is verricht door lokale fotografen die deze gebieden als hun broekzak kennen.

Betrouwbare informatie door collega’s die begrijpen wat je zoekt.

9. Reisfotografie - Scott Kelby

Reisfotografie

Verkrijgbaar bij

bol.com (€39,99)
bruna.nl (€39,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Reisfotografie is waarschijnlijk de discipline waarin je als fotograaf het meest veelzijdig dient te zijn. Je verweeft adembenemende landschapskiekjes met macro-opnames van exotische dieren en portretten van intrigerende lokale bewoners.

Je moet op het juiste ogenblik op de perfecte locatie zijn en tevens over alle geschikte apparatuur beschikken. Hoe realiseer je dit allemaal?

Of je nu op een specifieke fotoreis bent of op familievakantie: je wilt thuiskomen met een scala aan indrukwekkende foto’s die jouw reisbelevenis weergeven.

Ben je het zat om middelmatige reisfoto’s te maken en wil je eindelijk je vrienden omverwerpen met jouw fotografische vaardigheden? Dan biedt Scott Kelby je de oplossing!

Het grote reisfotografieboek is geen verwarrend theorieboek vol jargon en ingewikkelde concepten. Daar zit je niet op te wachten.

In dit boek onthult topfotograaf Scott Kelby nauwkeurig welke instelling je in welke situatie moet gebruiken en welke knop je dient in te drukken.

Scott beantwoordt je vragen, biedt advies en deelt zijn fotografische geheimen zonder overbodige technische uitleg en diagrammen.

Het boek omvat 200 schitterende foto’s waarbij Scott Kelby je telkens uitlegt hoe hij die foto heeft gecreëerd en hoe jij dat ook kunt bewerkstelligen.

Zo zorgen jullie er samen voor dat jouw reisfoto’s zo mooi, levendig, meeslepend en professioneel worden, dat je publiek zich direct op de bestemming waant.

10. Praktijkboek Macrofotografie - Paul van Hoof

Praktijkboek Macrofotografie

Verkrijgbaar bij

bol.com
bruna.nl (€29,90)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Macrofotografie kent binnen de natuurfotografie een ongekende populariteit. Kleurrijke flora, bijzondere insecten of indrukwekkende slangen – met macrofotografie breng je ze gedetailleerd dichtbij.

Verre reizen zijn hiervoor overbodig: een bloemrijk veldje in je eigen buurt of de oever van een nabijgelegen sloot bieden al talloze uren fotografisch vertier!

In dit boek voert de befaamde natuurfotograaf Edwin Giesbers je mee naar de wereld van het minuscule en dikwijls verborgene.

Hij behandelt de basistechnieken van de macrofotografie en toont aan dat je met relatief voordelige apparatuur al uitmuntende macrofoto’s kunt vervaardigen.

Vanzelfsprekend bespreekt hij ook meer gespecialiseerde uitrusting en belicht hij verschillende belichtings- en flitstechnieken, alsook onderwaterfotografie.

Meer fotografie boeken?

Wil je graag meer goede fotografie boeken zien? Bekijk dan eens de door Nederlandse lezers best beoordeelde en populairste boeken over fotografie.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€34,95)
bruna.nl (€34,95)
. (€32,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€30,00)
bruna.nl (€30,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€32,99)
bruna.nl (€32,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Verkrijgbaar bij

bol.com
bruna.nl (€26,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€44,90)
bruna.nl (€44,90)
. (€44,90)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€39,99)
bruna.nl (€39,99)
. (€29,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Verkrijgbaar bij

bol.com
bruna.nl (€29,90)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am