Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Top 10 boeken voor vrouwen: Dit moet ze gelezen hebben

Dé tien beste die je als vrouw kunt lezen

Zoek je zelf een goed boek, of wil je een cadeau geven aan een vrouwelijk familielid of vriendin? Bekijk ons overzicht met leuke romans en inspirerende boeken voor haar!

Top 10 beste boeken voor vrouwen

1. Atlas - Lucinda Riley

De zeven zussen 8 – Atlas

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

Klaar voor een onthullende leeservaring? Graaf je tanden in ‘Atlas’, het adembenemende slotdeel van Lucinda Riley’s uiterst geliefde ‘Zeven zussen’-reeks. In dit finale hoofdstuk ontrafelt het mysterie rond de intrigerende Pa Salt.

‘Atlas’ vangt aan in het Parijs van 1928 en volgt een raadselachtige jongen die, tegen de dood aangeschurkt, onderdak vindt bij een warme familie. Hier herontdekt hij het leven, maar zijn ware identiteit blijft in nevelen gehuld.

Hij houdt zijn lippen stijf op elkaar over zijn achtergrond. Net wanneer hij zijn getraumatiseerde verleden lijkt te vergeten – en de eed die hij heeft gezworen – trekt het kwaad over Europa. Een nieuwe vlucht is onvermijdelijk.

Fast-forward naar de Egeïsche Zee, 2008. Voor de eerste keer zijn de zeven zussen volledig verenigd, ze treffen elkaar aan boord van de Titan om te rouwen om hun geliefde Pa Salt. 

Verbijstering alom wanneer blijkt dat Pa Salt het sleuteltje tot hun gedeelde verleden heeft doorgegeven aan de zevende zus. Maar elke ontsluierde waarheid roept nieuwe vraagtekens op.

Begrepen de zussen hun dierbare vader wel echt? En wat betekenen de consequenties van zijn lang verborgen geheimen?

‘Atlas. Het verhaal van Pa Salt’, is het achtste en laatste deel van Lucinda Riley’s sensationele serie over liefde, verlies en de ontdekkingstocht naar je ware zelf. Het sluit de ‘Zeven zussen’-reeks op een schitterende en onuitwisbare wijze af.

Zet je schrap voor een leeservaring die je niet snel zal vergeten!

2. Mijn verhaal - Michelle Obama

Mijn verhaal – Exclusieve gebonden uitgave

Verkrijgbaar bij

bol.com (€26,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

Maak je klaar voor een intieme en opbeurende rit door het leven van de voormalige first lady van de Verenigde Staten in haar biografie.

Michelle Robinson, opgegroeid in de South Side van Chicago, deelt haar wereld waarin ze samen met haar broer Craig in de slaapkamer van hun ouderlijk appartement opgroeide. Dit is ook de plek waar hun ouders, Fraser en Marian Robinson, haar klaarstoomden tot een eerlijke en zelfverzekerde vrouw.

Haar levenspad bracht haar echter verder dan de comfortabele grenzen van haar jeugd, waaronder naar de universiteit van Princeton, waar ze de intimiderende ervaring onderging om de enige zwarte vrouw in de zaal te zijn.

Haar reis voerde haar naar een glanzende kantoortoren waar ze als topadvocate werkte, totdat op een zomerse ochtend een rechtenstudent genaamd Barack Obama haar leven overhoop haalde.

In dit ontroerende boek onthult Michelle Obama voor het eerst de worstelingen en triomfen van haar huwelijksjaren, terwijl ze probeerde een balans te vinden tussen werk, gezin en de bliksemcarrière van haar man.

Ze laat ons achter de schermen van intieme discussies over Barack’s mogelijke presidentskandidatuur en de uitdagingen en vreugde van haar rol in zijn campagne. Ze doet dit met een onmiskenbare flair, humor en een ongeëvenaarde openhartigheid.

‘Mijn verhaal’ neemt je mee op een reis die zich uitstrekt van bescheiden keukens in Iowa tot de weelderige balzaal van Buckingham Palace, door momenten van hartverscheurende verdriet en verbazingwekkende veerkracht.

Het duikt diep in de ziel van deze unieke en baanbrekende vrouw die vastbesloten is om authentiek te blijven en haar kracht en stem in dienst te stellen van hogere idealen. Door haar verhaal te delen, daagt ze ons uit. Wie zijn wij en wie willen we worden?

3. Daar waar de rivierkreeften zingen - Delia Owens

Zet je schrap voor een verhaal dat je hart zal veroveren en je vastberadenheid zal aanwakkeren. ‘Waar de rivierkreeften zingen’ heeft al meer dan 6 miljoen lezers in de VS betoverd met haar ongewone succesverhaal.

Kya Clark, opgegroeid in afzondering in de moerassen van Barkley Cove in North Carolina, heeft de natuur als haar beste leermeester gehad.

Zij voorzag in haar eigen onderhoud door vis en moestuingroenten te ruilen voor andere benodigdheden. Ze voelde zich thuis in deze wilde omgeving, afgesneden van de rest van de wereld.

Maar haar wereld vergroot wanneer ze twee stadse jongemannen ontmoet en ontdekt dat er meer is dan haar vertrouwde moerasleven. Wanneer echter een van deze mannen dood wordt aangetroffen, wordt Kya onmiddellijk als hoofdverdachte beschouwd.

Een meeslepende en hartverwarmende roman die je aandacht zal grijpen en je zal laten nadenken over de kracht van het menselijk aanpassingsvermogen. Mis het niet!

4. Lion – Saroo Brierley

Lion

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,99)
adtraction.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

Bereid je voor op een aangrijpend verhaal dat op het witte doek is gebracht met ‘Lion’, gebaseerd op de biografie ‘Mijn lange weg naar huis’, met een indrukwekkende cast, waaronder Nicole Kidman, Dev Patel (bekend van Slumdog Millionaire) en Rooney Mara.

Het verhaal begint met de vijfjarige Saroo die in India zijn broer verliest op een klein treinstation. In zijn zoektocht belandt hij per ongeluk in een trein die hem aan de andere kant van het land, in Calcutta, aflevert.

Verloren en zonder een idee van waar hij vandaan komt, zwerft Saroo wekenlang door de uitgestrekte stad, totdat hij wordt opgenomen in een weeshuis. Wanneer het weeshuis niet in staat blijkt zijn familie te vinden, wordt Saroo uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar bij wie hij een gelukkige jeugd heeft.

Maar wanneer Saroo de dertig nadert, en met de moderne technologie tot zijn beschikking, besluit hij met behulp van Google Earth de zoektocht naar zijn verloren familie te hervatten. 

Hij besteedt avond na avond aan het bekijken van de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij denkt het station te herkennen waar hij zoveel jaren geleden zijn familie verloor.

Met deze ontdekking vertrekt hij naar India, hopend op een hereniging met zijn verloren familie… Een leeservaring die je niet wilt missen!

5. Master Your Mindset - Michael Pilarczyk

Master Your Mindset

Verkrijgbaar bij

bol.com (€21,95)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

‘Master Your Mindset’ (herziene editie, oktober 2022) biedt je een zeldzame combinatie van persoonlijke, spirituele en zakelijke ontwikkeling. Dit maakt het boek een uniek exemplaar in zijn soort.

De auteur, Michael Pilarczyk, haalt inspiratie uit zijn eigen levenservaringen en heeft een boeiend verhaal gecreëerd over bewustwording, zingeving en zelfinzicht.

Het boek stimuleert je om dieper te graven naar je eigen denkpatronen (mindset) en helpt je te ontdekken hoe je deze effectief kunt aanpassen om je levenskwaliteit te verbeteren.

Hoe visualiseer je jouw ideale leven? Heb je daar wel eens goed over nagedacht? Wat verlang je oprecht? Dit boek inspireert je om je potentieel te verkennen, het beste uit jezelf te halen en je dromen te realiseren.

Het helpt je de belemmerende gedachten te doorgronden die je ervan weerhouden te doen wat je echt wilt. Michael onthult hoe je deze denkpatronen kunt doorbreken en je mindset kunt herprogrammeren.

‘Master Your Mindset’ stelt je levensvragen onder de loep. Wie ben je eigenlijk? Wat drijft je in je doen en laten? Hoe ziet jouw ideale leven eruit? Wat verlang je diep van binnen?

Bovendien bevat het boek een zelfinzicht-vragenlijst en presenteert Michael zijn twaalfstappenstrategie.

Dit boek is meer dan een leeservaring, het is een persoonlijke ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf!

6. De geheimen van de kostschool - Lucinda Riley

De geheimen van de kostschool

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,75)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

In ‘De geheimen van de kostschool’, een intrigerende thriller van Lucinda Riley – bekend van de wereldberoemde Zeven zussen-serie – wordt de serene rust van een exclusieve kostschool in Norfolk bruut verstoord door de grimmige ontdekking van een dode leerling.

De schoolleiding presenteert het voorval als een tragisch ongeval, maar de politie twijfelt. Aan detective Jazz Hunter de taak om de verborgen waarheid binnen de geheimzinnige muren van de school te ontrafelen.

Naarmate Jazz verder graaft in de levens van docenten, leerlingen en alumni, wordt de situatie steeds verontrustender. De vermissing van een verdachte en een huiveringwekkende vondst in de kelder van de school zetten de zaak op scherp.

Jazz realiseert zich dat ze te maken heeft met geheimen die duisterder en gevaarlijker zijn dan ze ooit kon vermoeden…

‘De geheimen van de kostschool’ is een meeslepende leeservaring, waarbij mysterieuze familiebanden en hartverscheurende geheimen de kern vormen van het verhaal.

Centraal staat de gedurfde detective Jazz, die opvalt door haar moedige keuzes en het onwrikbare vertrouwen in haar intuïtie.

7. Aan het einde van de wereld - Kristin Hannah

Aan het einde van de wereld

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

In deze meeslepende vertelling over liefde, verlies en overlevingsdrang, staat een gezin op scherp, geplaatst tegen de ongerepte maar ongenadige achtergrond van Alaska, Amerika’s laatste echte wildernis.

Ernt Allbright, geteisterd door nachtmerries en woedeuitbarstingen na zijn krijgsgevangenschap in Vietnam, kan nauwelijks de draad van het normale leven oppakken. 

Op een dag maakt hij een onverwachte keuze: hij verhuist zijn gezin naar Alaska om er een zelfvoorzienend leven te leiden. Zijn dertienjarige dochter Leni hoopt dat deze radicale wending hen de broodnodige vrede zal brengen.

Haar moeder, die met een onstuimige, onlogische passie houdt van haar man, is bereid hem te volgen tot aan de rand van de wereld.

Bij aankomst in Alaska lijkt het de idylle waarop ze hadden gehoopt. Ze worden verwelkomd door een kleine gemeenschap van stoere, onafhankelijke pioniers. Maar met de inval van de winter, de maandenlange duisternis en bijtende kou, brokkelt Ernts toch al onstabiele psychische staat verder af.

Het gezin wordt op de proef gesteld, niet alleen door de barre natuurlijke omstandigheden, maar ook door de interne stormen die hun thuis dreigen te vernietigen.

8. Mijn leven in de wildernis – Miriam Lancewood

Mijn leven in de wildernis

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

‘Mijn leven in de wildernis’ is het betoverende verslag van de Nederlandse Miriam Lancewood die haar geciviliseerde bestaan in de Achterhoek inruilt voor een radicaal ander leven in het wilde hart van Nieuw-Zeeland.

Sinds 2010 kiest ze ervoor, samen met haar partner Peter, zich te nestelen in de afgelegen bergtoppen van Nieuw-Zeeland’s Zuidereiland, en leeft ze zonder enige flard van luxe.

Dit unieke paar werd opgespoord door Floortje Dessing in haar tv-show ‘Floortje naar het einde van de wereld’. Dit boek is een ode aan durf, aan het maken van eigenzinnige keuzes en aan het vinden van geluk ver van de gebaande paden.

Bereid je voor op een betoverend verhaal dat je zal inspireren en je blik op het leven opnieuw zal vormgeven.

9. It starts with us - Colleen Hoover

It Starts with Us

Verkrijgbaar bij

bol.com (€7,45)
bruna.nl (€17,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

‘It starts with us’ is de Nederlandse editie van Colleen Hoovers voortreffelijke bestseller en het langverwachte vervolg op de TikTok-sensatie ‘It ends with us’.

Dit boek, getiteld ‘It starts with us’, is een schitterende parel uit de schatkist van internationale hitmaker Colleen Hoover.

Als Lily eindelijk een vlot co-ouderschapsritme weet te vinden met haar ex-man Ryle, duikt plots Atlas, haar eerste liefde, op. Getekend door het leven en achtervolgd door littekens, heeft hij Lily nooit uit zijn hart verbannen.

Lily is opgetogen dat het lot ditmaal aan haar zijde lijkt te staan. Wanneer Atlas haar uitnodigt voor een afspraakje, aarzelt ze geen seconde.

Maar Ryle, ondanks hun scheiding nog steeds prominent aanwezig in Lily’s leven, kijkt met argusogen naar de hernieuwde band tussen Atlas, zijn ex-vrouw en hun dochtertje…

10. Helemaal het einde – Lisette Jonkman

Helemaal het einde

Verkrijgbaar bij

bol.com (€7,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

Lisette Jonkman serveert ons ‘Helemaal het einde’, een bruisende feelgoodroman boordevol humor over een popdiva die noodgedwongen haar wortels op het platteland herontdekt.

De 28-jarige Roxy, een rasechte rockchick en leadzangeres van een iconische rockband, heeft tien jaar van haar leven in nomadenstijl geleefd.

Maar wanneer haar hartsvriendin onverwacht overlijdt, stort haar wereld in. Ze vlucht terug naar het landelijke dorp van haar jeugd, waar ze plots tussen de koeien op het familiebedrijf van haar ouders belandt.

Haar oude leven heeft niet stilgestaan, en ze moet knokken voor haar plaatsje.

Roxy verlangt hevig terug naar haar leven vol seks, drugs en rock-‘n-roll, maar een lang verborgen geheim komt onverwacht bovendrijven.

Alsof dat nog niet genoeg is, gooit Arno, haar vroegere boezemvriend, ook nog roet in het eten…

Zoek je meer in de richting van romantiek? Bekijk onze best beoordeelde romantische boeken!

Meer boeken voor dames?

Ben je er nog niet helemaal uit en wil je meer goede boeken voor ons vrouwen zien? Bekijk dan eens de nu populaire en prijswinnende boeken.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,99)
storytel.com
bruna.nl (€29,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€26,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,00)
storytel.com
bruna.nl (€15,00)
. (€15,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:59 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,99)
adtraction.com
bruna.nl (€20,99)
. (€20,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€21,95)
storytel.com
bruna.nl (€21,95)
. (€21,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,75)
storytel.com
bruna.nl (€24,99)
. (€24,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,99)
storytel.com
bruna.nl (€9,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,99)
storytel.com
bruna.nl (€25,99)
. (€25,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€7,45)
bruna.nl (€17,50)
. (€17,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€7,99)
storytel.com
bruna.nl (€7,99)
. (€7,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:52 am