Zoeken
Sluit dit zoekvak.

10 Beste & leukste boeken voor aanstaande vaders (lijst)

Voor mannen die hun vrouw zwanger hebben gemaakt 🙂

Zoe je een goed boek met praktische tips en handvatten voor een toekomstige papa? Bekijk deze best beoordeelde titels over het vaderschap voor mannen die van aanpakken houden! Handig én leuk om tijdens de zwangerschap en na de bevalling te lezen.

1. Aanpakken voor aanstaande vaders - David Borman

Aanpakken voor aanstaande vaders

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,99)
bruna.nl (€20,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:39 am

Heb je je ooit afgevraagd hoe je je rol als vader vervult tijdens de bevalling, en daarna? Wel, dit boek ontsluiert precies dat raadsel op een rechttoe rechtaan manier, die vooral bij mannen in de smaak zal vallen. Met dit juweeltje van inzicht letterlijk op zak, ben je klaar om als volwaardig teamlid deel te nemen aan de bevalling en je kersverse gezin.

Dit meesterwerk is glashelder, begrijpelijk en totaal niet vaag. Het is het geesteskind van een man die op de eerste rij heeft gezeten en precies begrijpt waar je naar hunkert in de vorm van kennis en voorbereiding. Laat je gidsen door zijn humor, inzichten en expertise.

Maak kennis met David Borman: een verloskundige, wetenschapper en trainer, die een uiterst succesvolle cursus voor toekomstige vaders heeft opgezet.

Door de praktische handreikingen en nuttige tips die hij in dit boek met je deelt, sta je straks met zelfvertrouwen in de startblokken om de moeder van je kind met alle nodige steun bij te staan. En om het wat persoonlijker te maken: Borman is zelf vader van twee dochters.

2. Vader op komst - Willem Bisseling

Vader op komst

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,00)
bruna.nl (€20,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:39 am

Je zult merken dat de wereld van zwangerschap een dynamisch landschap is, waar inzichten en regels voortdurend evolueren. Bisseling heeft zijn pen gehanteerd om deze editie volledig bij te werken met de meest actuele kennis.

Maar hij heeft ook een flinke schep extra toegevoegd. Wist je dat meer dan zeventig procent van de Nederlandse ouders twee kinderen heeft?

Als je een tweede keer het avontuur van zwangerschap, bevalling en kraamtijd doormaakt, is alles verrassend genoeg zowel hetzelfde als totaal anders. Om nog maar te zwijgen van hoeveel je eigenlijk vergeten bent van je eerste zwangerschap.

Met de toevoeging van zes frisse hoofdstukken gericht op de komst van een tweede kind, is ‘Vader op komst’ niet langer alleen een eerste keuze voor beginnende vaders.

Het is nu ook de perfecte opfriscursus voor ervaren vaders die zich voorbereiden op nog een kleintje. Geloof me, een zwangerschap ervaren terwijl er al een dreumes, peuter of kleuter rondhuppelt, heeft een hele reeks nieuwe uitdagingen.

En het is nooit te vroeg om je daarop voor te bereiden!

3. Babymanagement voor mannen - H.J. Hanssen

Babymanagement voor mannen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,55)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:39 am

Dit boek is jouw broodnodige gids door het land van het vaderschap, onmisbaar voor heren die op het punt staan vader te worden of deze rol net hebben omarmd.

In ‘Babymanagement’ benader je jouw nieuwe rol als de bedrijfsleider van een unieke start-up: je eigen gezin. Je baby wordt voorgesteld als een veeleisend ‘product’, de spil waar alles om draait.

Wat is de ‘input’? Borst- of flesvoeding. Hoe ziet de ‘output’ eruit? Goedgevulde luiers. Welke ‘investeringen’ worden van je verwacht? Tijd, geld en aandacht. En natuurlijk, kan het gewenste ‘rendement’ (geluk) worden behaald?

Vaderschapsexpert Henk Hanssen serveert je de antwoorden op al je vragen.

4. Vaders eerste jaar - Gerard Janssen

Vaders eerste jaar

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,99)
bruna.nl (€16,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Het groeien van een babybrein is pure betovering. Tegelijkertijd maakt ook het brein van een kersverse moeder een ware wervelwind aan veranderingen door. Cruciaal dus voor jou als prille vader om op de hoogte te blijven.

Pasgeboren baby’s zijn voortdurend aan het observeren, absorberen en hun hersenen aan het ontwikkelen. Wat vangen hun zintuigen op, hoe communiceren ze? Wat hebben baby’s nodig? En hoe ziet de moeder van je kind jou? Wat heeft zij nodig?

Dit boek fungeert als een kompas voor de nieuwe vader, het gidst je week na week en weeft eeuwenoude wijsheden samen met de meest recente wetenschappelijke bevindingen.

Het is het perfecte geschenk voor een aanstaande vader of als kraamcadeau voor een net bevallen vader. Geef de gave van kennis en begrip, terwijl het avontuur van het ouderschap zich ontvouwt.

5. Tuurlijk schatje - Jasper Rombout

Tuurlijk schatje

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,50)
bruna.nl (€17,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Je partner is niet langer zichzelf? De ene dag een stralende zwangere dame, de andere een humeurig wezen op het oorlogspad?

Dit boek dient als jouw persoonlijke survivalgids door dit wilde terrein. Je zult exact weten wanneer het beter is om even uit de wind te blijven, en wanneer een extra dosis liefde wonderen kan doen.

Je ontdekt welke weken het zwaarst zijn, en wanneer ze je onverwachts zal overrompelen. En wanneer het resultaat (het kind) groter wordt dan de aanleiding (je ‘soldaatje’).

Als extra bonus pik je ook nog een boel kennis op. Wat je partner zeker zal waarderen. Dit boek is het geesteskind van Jasper Rombout (1980).

Toen zijn vrouw Jon in verwachting was van hun dochter Moos, hield Jasper gedurende 9 maanden een dagboek bij. Deze ervaringen en reflecties resulteerden in de geboorte van zijn debuut ‘Tuurlijk Schatje’.

6. Handboek voor vaders - Beau van Erven Dorens

Handboek voor vaders

Verkrijgbaar bij

bol.com (€39,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Dit is een essentiële gids speciaal voor vaders. Want laten we eerlijk zijn, vaders zijn er om te koesteren. Ze zijn onze klimbomen, ze pronken met borsthaar en zijn meesters in het maken van grappen.

Hutten bouwen, vuurtjes stoken en gretig snoep uitdelen is hun tweede natuur. Dit boek draait niet om kinderen, maar om jou. Het gaat over hoe jij, als vader, de kinderjaren kunt navigeren zonder gêne of compromissen.

Voel je getroost door het feit dat alle vaders door hetzelfde waden. Baad je in het medeleven van honderdduizenden dorstige vaders wanneer je op een vrijdagavond gedwongen je borreluurtje moet annuleren door de schrille kreten van moederlief. Voel de solidariteit wanneer je die zetpil net dat extra duwtje moet geven.

In deze praktische gids voor het ‘onderhouden’ van kinderen, leidt Beau je bij elke stap.

Beau van Erven Dorens, televisiepresentator, schrijver en kanaalzwemmer, heeft tien jaar aan dit rijkelijk geïllustreerde ‘Handboek voor Vaders’ gewerkt. In die periode heeft hij zelf vier zonen grootgebracht. Zijn ervaring is jouw winst!

7. Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt - Kluun

Wat zijn hormonen en hoe tem je ze? Hoe identificeer je een wee wanneer deze je pad kruist? Wat is de zin van ontsluiting en een tangverlossing? Bestaan er echt woorden zoals tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha’s? En hoe zit het met het liefdesspel?

‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!’ schept klaarheid in deze kwesties, voorziet een verklarende woordenlijst in een voor mannen begrijpelijke taal en biedt tips om je met bravoure door de zwangerschap te manoeuvreren.

‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!’ kan zonder aarzelen als de ‘bijbel’ worden beschouwd voor toekomstige vaders. 

Het boek heeft al meer dan 200.000 exemplaren verkocht, een onweerlegbaar bewijs van zijn nut en populariteit als ultiem geprezen zwangerschapsboek, maar dan voor mannen.

8. Commando papa - Neil Sinclair

Commando papa

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,99)
bruna.nl (€19,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

“Commando Papa” is de ultieme overlevingsgids voor verse vaders, tjokvol stapsgewijze instructies voor het omgaan met baby’s en peuters. Dit compacte boek past in elke broekzak, klaar om overal mee naartoe te gaan.

Voor de meeste stellen markeert de geboorte van hun baby het begin van een opwindend nieuw ouderschapsavontuur.

Overweldigd door het gevoel van verantwoordelijkheid voor dit kleine wezentje, ontdek je al snel dat de kunst van het ouderschap de tactische finesse van een militaire operatie vereist!

“Commando Papa” neemt een humoristische draai met zijn militaire handboekstijl en hilarische beschrijvingen. Maar laat je niet misleiden door de humor; het boek is een goudmijn van duidelijke, eenvoudige richtlijnen voor uiteenlopende zaken.

Van het klaarstomen van het ‘basiskamp’ (je huis baby-proof maken) tot de ontvangst van nieuwe ‘rekruten’ (de eerste 24 uur overleven), het ontmantelen van ‘bommen’ (vieze luiers hanteren) en het inpakken van je ‘nooduitrusting’ (dagelijkse essentiële items), deze gids heeft het allemaal!

9. Zo doe je dat Papa - Shawn Bean

Zo doe je dat – Papa

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,99)
bruna.nl (€15,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

SuperPapa worden en zijn: Zó doe je dat! Dit is een onmisbare gids voor elke man die op het punt staat vader te worden. Van conceptie tot ouderschap, dit boek onderwijst je de kunst van het vader zijn.

Bereid jezelf voor op een breed scala aan onderwerpen: de zwangerschap zelf, hoe je een gezonde en gelukkige zwangerschap voor je partner kunt ondersteunen, de ins en outs van het inrichten van een kinderkamer en het ontrafelen van de mysteries van de bevalling.

Zodra je kindje er is, zul je ondervinden hoe je een huilende baby sust, babymaaltijden bereidt, het perfecte boertje ontlokt, de fijnste kleertjes uitkiest en de kunst van het verschonen van luiers onder de knie krijgt.

Maar het wordt pas echt leuk als je gaat ontdekken hoe je slaapliedjes zingt, hoe je je baby kunt entertainen, afleidingsmanoeuvres uitvoert tijdens lange autoritten en het spelletje ‘vliegtuigje’ meester wordt.

Dit boek bevat 156 essentiële vaardigheden die elke jonge vader echt moet beheersen, stap voor stap uitgelegd en specifiek gericht op vaders. Of je nu een aanstaande, nieuwe of ervaren vader bent, je zult jezelf vaak de vraag stellen: hoe doe ik dit (weer)? Wel, zo doe je dat dus!

10. Vader worden voor Dummies - Matthew M.F. Miller

Voor Dummies  –   Vader worden voor Dummies, 2e editie

Verkrijgbaar bij

bol.com
bruna.nl (€19,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

In een wereld waar de rol van de vader tijdens de zwangerschap een ware gedaanteverwisseling heeft ondergaan, biedt dit boek je een stevige grond onder de voeten. 

Deze gebruiksvriendelijke gids, volgestouwd met praktische inzichten, is je nieuwe beste vriend. Van technische details tot emotionele mijlpalen, en fysieke uitdagingen; alles komt aan bod.

Maar hierbij wordt er niet om jou heen gedraaid, jij als aanstaande vader staat centraal. Dit is jouw kompas voor de wonderlijke reis die vaderschap heet.

Meer boeken voor aanstaande vaders?

Ben je er nog niet helemaal uit en wil je meer boeken voor aanstaande vaders zien? Bekijk dan eens de door Nederlandse lezers best beoordeelde boeken voor vaders in wording.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,99)
bruna.nl (€20,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:39 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,00)
bruna.nl (€20,00)
. (€20,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:39 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,99)
bruna.nl (€16,99)
. (€16,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,50)
bruna.nl (€17,50)
. (€17,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,00)
storytel.com
bruna.nl (€15,00)
. (€15,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,99)
bruna.nl (€19,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,99)
bruna.nl (€15,99)
. (€15,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com
bruna.nl (€19,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am