Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Top 10 beste Engelse boeken (Engelstalige literatuur & romans)

Lijst met de bestverkochte Engels geschreven titels

Zoek je een goed Engels boek? Bekijk onze selectie met nieuwste titels én bestsellers aller tijden. Allen kwalitatief goede fictie en non-fictie die je écht gelezen moet hebben!

Top 10 beste Engelse boeken

1. A Court of Thorns and Roses - Sarah J Maas

A Court of Thorns and Roses

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,22)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Betreed de betoverende wereld van de internationale bestsellerserie van Sarah J. Maas, waarin het boek “A Court of Thorns and Roses” het eerste deel vormt.

Dit epische avontuur neemt je mee naar het winterse bos waar Feyre haar dagen doorbrengt als jager om te kunnen overleven. Maar wanneer ze in een gevaarlijk spel terechtkomt waarbij ze een wolf moet doden, leidt dit tot haar ontvoering naar Prythian, een rijk vol feeën en magische wezens.

Daar ontmoet ze Tamlin, een krachtige en dodelijke wezen, die haar aanvankelijke afkeer weet om te zetten in een allesverslindende passie. Maar hun liefde wordt bedreigd door de duistere krachten die in Prythian schuilen.

Sarah J. Maas weeft een meeslepend verhaal vol romantiek, spanning en avontuur, dat je van begin tot eind zal boeien en verrassen.

“A Court of Thorns and Roses” is het perfecte boek voor liefhebbers van fantasy en romantiek die willen worden meegenomen naar een magische wereld waarin niets is wat het lijkt.

2. The Guardians - John Grisham

The Guardians

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,33)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

In een indrukwekkende wending van gebeurtenissen in het kuststadje Seabrook, Florida, wordt de veelbelovende advocaat Keith Russo op zijn eigen kantoor neergeschoten.

Het schokkende is dat er geen sporen van de moordenaar zijn achtergelaten en niemand lijkt te weten wat het motief is. Echter, de politie heeft snel een verdachte in het vizier: Quincy Miller, een jonge Afro-Amerikaanse man die eerder een cliënt was van Russo.

Quincy heeft al 22 jaar in de gevangenis doorgebracht voor een misdrijf waarvan hij altijd heeft volgehouden dat hij het niet heeft begaan.

Hij kreeg geen enkele vorm van juridische steun, totdat hij een brief schreef aan de Guardian Ministries, een non-profitorganisatie die geleid wordt door de toegewijde advocaat en Episcopale priester Cullen Post.

Guardian behandelt slechts een handjevol zaken tegelijkertijd, en de focus ligt op het helpen van degenen die onschuldig zijn.

Cullen Post, een ronddwalende advocaat die onrecht bestrijdt en verwaarloosde cliënten helpt, staat voor zijn grootste uitdaging tot nu toe. Hij stuit op een sinister complot van machtige personen zonder genade die vastbesloten zijn om te voorkomen dat Quincy Miller wordt vrijgesproken.

Deze aangrijpende en ongelooflijk meeslepende roman van John Grisham zal de lezer van begin tot eind in spanning houden.

3. It Ends with Us - Colleen Hoover

It Ends With Us

Verkrijgbaar bij

bol.com
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

“It Ends with Us” is een hartverscheurend verhaal over de complexiteit van de liefde en de prijs die we bereid zijn te betalen voor geluk.

Hoofdpersoon Lily heeft tegen de klippen op gewerkt om haar dromen te verwezenlijken, maar wanneer ze Ryle Kincaid ontmoet, een succesvol neurochirurg, lijkt ze eindelijk alles te hebben wat ze altijd heeft gewild.

Hun relatie is gepassioneerd en diepgaand, maar wordt overschaduwd door Ryles onverbiddelijke afwijzing van relaties.

Wanneer Lily’s eerste liefde, Atlas Corrigan, onverwachts terugkeert, komen er herinneringen boven aan een verleden dat ze ver achter zich heeft gelaten. Atlas is haar zielsverwant en beschermer, maar hun geschiedenis dreigt alles te verwoesten wat Lily met Ryle heeft opgebouwd.

Terwijl Lily worstelt met haar gevoelens en verlangens, moet ze de ultieme beslissing nemen over wat het betekent om lief te hebben en hoeveel ze bereid is op te offeren voor die liefde.

Het verhaal van Colleen Hoover is meeslepend en ontroerend, vol van onverwachte wendingen en emotionele diepgang.

4. The Sun Sister - Lucinda Riley

Deel 6 van de veelgeprezen Zeven Zussen serie, neemt ons mee op reis met Electra d’Aplièse, een beeldschone model met een ogenschijnlijk perfect leven dat wordt overschaduwd door persoonlijke problemen.

Na haar vaders overlijden zoekt Electra troost in alcohol en drugs, terwijl zij de druk van haar roem en rijkdom probeert te verdragen. Echter, een schokkende brief van een vreemdeling die beweert haar grootmoeder te zijn, zal Electra’s leven voorgoed veranderen.

Het verhaal neemt ons ook mee naar het Kenia van 1939, waar we kennismaken met Cecily Huntley-Morgan, een jonge vrouw uit New York die naar Lake Naivasha afreist om bij haar peetmoeder te verblijven. Daar leert ze de levensstijl van de Happy Valley-groep kennen en accepteert ze zelfs een huwelijksaanzoek van een raadselachtige veeboer.

Maar wanneer ze een ontdekking doet en oorlog dreigt, voelt Cecily zich geïsoleerd en eenzaam. Een ontmoeting met een jonge vrouw in het bos en een belofte zal echter haar leven op zijn kop zetten.

De getalenteerde Lucinda Riley weet opnieuw te betoveren met dit meeslepende verhaal, dat onderzoekt hoe liefde kan overwinnen, zelfs wanneer de situatie onmogelijk lijkt. The Sun Sister is een fascinerend en ontroerend verhaal dat de lezers van begin tot eind zal boeien.

5. Too Much and Never Enough - Mary L. Trump

Too Much and Never Enough

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

In deze openhartige en betrouwbare beschrijving van Donald J. Trump portretteert zijn nicht de schimmige en tragische geschiedenis van hun familie.

Mary Trump bracht het grootste deel van haar jeugd door in het indrukwekkende huis van haar grootouders in New York, waar Donald en zijn broers en zussen opgroeiden in een nachtmerrie vol traumatische gebeurtenissen, destructieve relaties, verwaarlozing en psychologische mishandeling.

Ze was persoonlijk aanwezig bij talloze diners en de soms nare en verwarrende familiebijeenkomsten. Mary onthult alles: van Donalds prominente positie in de familie tot de vreselijke manier waarop hij zijn vader behandeld heeft toen hij aan Alzheimer leed.

Mary’s inzicht en haar familiebanden zijn van onschatbare waarde in deze onthullende biografie, die blootlegt hoe familiepatronen en de giftige relatie met zijn vader hebben bijgedragen aan de beschadigde persoonlijkheid die Trump vandaag de dag heeft.

Alleen een insider kan deze zenuwslopende saga vertellen – en Mary is de enige die bereid is openheid te geven over een van de machtigste en disfunctionele families ter wereld.

6. Twisted Love - Ana Huang

Twisted Love

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,86)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Bekijk de onweerstaanbare nieuwe romantische reeks van TikTok-icoon Ana Huang en bereid je voor op een wervelende liefdesaffaire met de beste vriend van je broer in Twisted Love.

Ontmoet Alex Volkov, de duivel met een hemels gezicht en een verleden dat hem achtervolgt, gekweld door een tragedie die hem nooit heeft losgelaten.

Zijn wrok en honger naar succes laten weinig ruimte over voor romantiek, maar zijn ontmoeting met de zus van zijn beste vriend doet zijn hart smelten en zet zijn wereld op zijn kop.

Ava Chen is een avontuurlijke ziel die, ondanks haar verleden, altijd de schoonheid van het leven blijft zien. Ze wordt verliefd op de beste vriend van haar broer, haar buurman, haar beschermengel en haar ondergang, die een ijskoud hart lijkt te hebben.

Hun liefde lijkt niet te zijn voorbestemd, maar ze kunnen de aantrekkingskracht niet weerstaan. Hun verboden liefde kan echter geheimen onthullen die hun levens kunnen vernietigen, inclusief alles wat ze dierbaar zijn.

Twisted Love, het eerste deel van de Twisted-serie, kan als op zichzelf staand worden gelezen. Het belooft de lezer een boeiend verhaal vol verlangen en verboden passie, geschreven in de kenmerkende stijl van Ana Huang.

7. Emma - Jane Austen

Emma

Verkrijgbaar bij

bol.com
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

De eeuwigdurende charme van Jane Austen’s literaire meesterwerk Emma, ontrafelt de intrigerende vertelling van liefde, vriendschap en zelfontplooiing in het pittoreske dorpje Highbury, Engeland.

De auteur is bekend om haar satirische humor en haar vermogen om de sociale klasse te ontleden en te beschrijven. Austen’s prachtig ontworpen personages en hun onvergetelijke interacties blijven lezers van alle leeftijden boeien.

Emma’s levendige karakter, vastberadenheid en bemoeizuchtige aard zorgen voor een avontuurlijke rit, terwijl ze zich een weg baant door de sociale kringen van haar geboortestad.

Deze baanbrekende roman, een van Austen’s meest beroemde werken, heeft de harten van vele lezers veroverd en heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn meesterlijke schrijfstijl en tijdloze thema’s. Het is zonder twijfel een must-read voor elke liefhebber van klassieke literatuur. 

8. Jane Eyre - Charlotte Brontë

Jane Eyre

Verkrijgbaar bij

bol.com (€8,46)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

De klassieke roman Jane Eyre, beschouwd als een van de grootste en meest tijdloos populaire werken van de Engelse fictie, volgt het verhaal van een arme en vastberaden vrouw. Hoewel ze niet per se fysiek aantrekkelijk is, straalt de hoofdpersoon van mentale kracht, intelligentie en dapperheid.

Ze moet strijden tegen de wreedheid van haar voogd, de strengheid van haar werkgever en de stugheid van de sociale hiërarchie. Tijdens haar tijd als gouvernante van de dochter van Mr. Rochester, een mysterieuze, sarcastische en aantrekkelijke man, wordt haar levensstijl en positie nog verder belemmerd.

Ondanks dit alles schittert warmte en vriendelijkheid door in dit romantische verhaal dat zich afspeelt op de prachtige achtergrond van de Yorkshire Moors.

Het boek behandelt thema’s als wreedheid, verlies en hereniging, voordat de personages uiteindelijk met een tragedie worden geconfronteerd.

Dit werk verdient absoluut een plek op de boekenplank van elke liefhebber van Engelse literatuur.

9. 1984 - George Orwell

1984

Verkrijgbaar bij

bol.com (€10,94)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Het dystopische verhaal van George Orwell’s 1984 prikkelt al jarenlang de verbeelding en de emoties van talloze lezers. Het decor is een maatschappij die geterroriseerd wordt door een totalitaire ideologie verspreid door de Partij, die met ijzeren vuist regeert over de inwoners van Airstrip One.

Het Ministerie van Waarheid, waar Winston Smith werkt, staat onder constante controle van Big Brother en de Gedachtepolitie is alomtegenwoordig. 

Wanneer Winston verliefd wordt op Julia, ontdekt hij dat er nog hoop is op het vinden van echte liefde en het herwinnen van enige vorm van persoonlijke vrijheid en individualiteit.

Maar het stel wordt snel geconfronteerd met de meedogenloze onderdrukking van de Partij en de onverbiddelijke houding van Big Brother, die geen afwijkende meningen tolereert.

Hun worsteling om zich te verzetten tegen het regime leidt tot een climax van extreme spanning en emotionele beproevingen.

Met een scherp oog voor detail en een unieke verbeelding schetst Orwell in 1984 een onheilspellend beeld van een toekomstige maatschappij die door een tirannieke macht wordt geregeerd. Je leest over individuele vrijheid en menselijke waardigheid die worden onderworpen aan de wil van de Partij.

Dit meesterwerk van de moderne Engelse literatuur heeft al decennialang een onuitwisbare indruk achtergelaten op lezers over de hele wereld.

10. To Kill a Mockingbird – Harper Lee

To Kill a Mockingbird

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Ervaar het onvergetelijke verhaal van een jeugd in een slaperig stadje in het zuiden van Amerika, en de gewetenscrisis die het op zijn grondvesten deed schudden: ‘To Kill A Mockingbird’. Bij publicatie in 1960 werd het boek meteen een bestseller. Het boek won in 1961 de Pulitzerprijs en werd later omgetoverd tot een met een Academy Award bekroonde film, die ook als een klassieker wordt beschouwd.

‘To Kill A Mockingbird’ is een meeslepende en diep ontroerende roman die je meeneemt naar de essentie van het menselijkr gedrag – van vriendelijkheid tot wreedheid, van liefde tot haat, van humor tot diepe emotie.

Harper Lee zag haar boek altijd als een eenvoudig liefdesverhaal maar vandaag de dag wordt het gezien als een meesterwerk van de Amerikaanse literatuur.

Dus, waar wacht je nog op? Ga het avontuur aan met deze onmiskenbare parel en laat je betoveren door de charme van haar eenvoudige, maar diepgaande liefdesverhaal.

Bonus: 4 extra Engelstalige toppers

We zijn er nog niet! Speciaal voor onze lezers hebben we een extra viertal Engelse boeken besproken. Dus, twijfel je nog, dan is de kans groot dat je na deze lijst een keuze maakt.

The Lord of the Rings - J.R.R. Tolkien

The Lord Of The Rings

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,98)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Ontmoet Frodo Balings, de Hobbit die een gouden Ring erft van zijn oom Bilbo. Maar dit is niet zomaar een Ring – het is een magisch object met een immense kracht, gesmeed door Sauron, ook welde belichaming van al het kwaad in Midden-aarde.

De enige manier om Sauron te verslaan is door de Ring te vernietigen in het vuur van de Doemberg, waar de Ring oorspronkelijk werd gesmeed.

Ons avontuur begint in de Gouw en brengt je vervolgens door heel het westen van Midden-aarde tot aan het duistere land Mordor. Het verhaal komt tot leven door de ogen van verschillende personages: de Hobbits Frodo, Sam, Meriadoc en Peregrijn, en avonturiers Aragorn, Gimli, Legolas en de wijze tovenaar Gandalf.

“In de ban van de ring”, oorspronkelijk “The Lord of the Rings”, is een episch fantasy-avontuur geschreven door taalkundige en professor J.R.R. Tolkien. Het werd geschreven tussen 1937 en 1949, veelal tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het meesterwerk is opgesplitst in drie boeken: “De reisgenoten”, “De twee torens” en “De terugkeer van de koning”.

Sinds de jaren ’50 is dit invloedrijke werk talloze keren herdrukt en vertaald, waardoor het een van de meest geliefde fantasy-verhalen van de 20e eeuw is geworden. Grijp je kans en ga mee op deze onvergetelijke reis!

Little Women – Louisa May Alcott

Little Women

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,95)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Little Women, een meesterwerk van Louisa May Alcott uit 1868, volgt het leven van de vier zussen March – Meg, Jo, Beth en Amy – tijdens de turbulente tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog.

Door de ondersteuning van hun moeder en buurman Mr. Laurence, worden de zussen op de proef gesteld en leren ze onbetaalbare lessen over de essentie van verbondenheid, moed en doorzettingsvermogen.

Dit hartverwarmende en tijdloze boek biedt lezers een inspirerend inzicht in de kracht van familie en de onuitputtelijke drijfveer om te streven naar je eigen persoonlijke groei.

The Great Gatsby – F. Scott Fitzgerald

The Great Gatsby

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,22)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

The Great Gatsby, een meesterwerk van Fitzgerald, speelt zich af in het welvarende West Egg, Long Island, in de zomer van 1922 en concentreert zich voornamelijk op de raadselachtige miljonair Jay Gatsby en zijn verlangen naar de betoverende Daisy Buchanan.

Fitzgerald onderzoekt belangrijke thema’s zoals decadentie, idealisme, de weerstand tegen verandering en sociale onrust, en creëert hiermee een tijdloos portret van de Roaring Twenties, ook wel bekend als de Jazz Age. Fitzgerald’s werk fungeert ook als een waarschuwing tegen de grenzeloosheid van de Amerikaanse Droom.

Francis Scott Key Fitzgerald, een Amerikaanse auteur, staat bekend om zijn romans en korte verhalen die paradigmatisch zijn voor het Jazz Age, een term die hij zelf heeft bedacht. Fitzgerald wordt over het algemeen beschouwd als een van de grootste Amerikaanse schrijvers van de 20e eeuw.

Oliver Twist - Charles Dickens

Oliver Twist

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Charles Dickens’ klassieke roman Oliver Twist schetst een grimmig en ontroerend portret van het Victoriaanse tijdperk en de gruwelen van het leven in een weeshuis en de donkere kanten van de straatcultuur in het negentiende-eeuwse Londen.

De hartverscheurende lotgevallen van de onschuldige Oliver en zijn ontmoetingen met het kleurrijke gezelschap van misdadigers, geleid door de beruchte Fagin, bieden een onthullende kijk op de samenleving van die tijd en op de onverschilligheid en wreedheid van sommige individuen.

Dickens’ meesterwerk is niet alleen een aangrijpende roman, maar een bijtende aanklacht tegen de sociale ongelijkheid van zijn tijd.

Meer Engelse boeken?

Wil je nog meer populaire Engelstalige boeken zien? Bekijk dan eens de door Nederlandse lezers goed beoordeelde Engelse boeken die prijzen hebben gewonnen.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,22)
storytel.com
bruna.nl (€13,95)
. (€13,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,33)
storytel.com
bruna.nl (€15,76)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,22)
storytel.com
bruna.nl (€13,95)
. (€13,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,99)
storytel.com
bruna.nl (€28,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,86)
storytel.com
bruna.nl (€13,95)
. (€13,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€8,46)
storytel.com
bruna.nl (€11,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€10,94)
storytel.com
bruna.nl (€13,95)
. (€13,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,98)
storytel.com
bruna.nl (€32,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,95)
storytel.com
bruna.nl (€19,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,22)
storytel.com
bruna.nl (€11,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am