Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Top 10 beste thriller boeken op dit moment

Best beoordeelde & verkochte thrillers aller tijden (+10 nieuwe)

Ben je op zoek naar een goed spannend boek? Lees onze lijst met bloedstollende titels van eigen bodem (Nederland) én over de grens. Zet je schrap voor spanning van het hoogste niveau!

De 10 beste thrillers

Ben je op zoek naar inspiratie voor spannende boekentips en maakt de publicatiedatum je niet uit? Bekijk dan de selectie van de tien betere thriller boeken hieronder.  

1. De Camino - Anya Niewierra

De Camino

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,00)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:59 am

Het vierde literaire juweel van schrijfster Anya Nieuwierra oogst lof en bewondering. Een meeslepend en sfeervol verhaal dat de lezer in zijn greep houdt.

In dit boek volgen we de 44-jarige chocolatier Lotte Bonnet, die in Zuid-Limburg woont met haar man Emil, oorspronkelijk een vluchteling uit Bosnië. Hun leven neemt een tragische wending als Emil onverwachts zelfmoord pleegt tijdens het lopen van de Camino, waardoor Lotte verslagen achterblijft.

Elf maanden na zijn dood reist ze naar Bosnië om zijn as te verstrooien en ontdekt ze dat Emil over zijn identiteit heeft gelogen. Met de hulp van een advocaat uit Sarajevo begint ze een onderzoek naar Emils verleden, dat leidt tot een verbijsterende ontdekking.

Lotte besluit de Camino zelf te lopen, precies volgens Emils route en planning, om te achterhalen wat hem tot zijn wanhoopsdaad heeft gedreven. Maar tijdens haar zoektocht blijkt dat iemand haar volgt, iemand die erop uit is om de waarheid verborgen te houden.

2. Na die nacht - Karin Slaughter

Na die nacht

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
bruna.nl (€24,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 16, 2024 - 3:57 am

‘Na die nacht’ is de nummer 1-bestseller van Karin Slaughter, met in de hoofdrol Will Trent.

Vijftien jaar geleden veranderde het leven van Sara Linton dramatisch. Een avondje uit mondde uit in een gewelddadige aanval, die haar wereld volledig op zijn kop zette. Inmiddels heeft Sara haar leven weer op de rails. Ze is een succesvolle arts, staat op het punt te trouwen met Will Trent, de man van wie ze houdt, en het verleden lijkt achter haar te liggen.

Maar dan komt tijdens een nachtdienst op de spoedeisende hulp Dani Cooper binnen, zwaargewond en met verwondingen die angstaanjagend veel lijken op wat Sara zelf heeft meegemaakt.

Terwijl Sara vecht om het leven van deze jonge vrouw te redden, wordt het haar pijnlijk duidelijk dat het verleden niet altijd begraven blijft…

3. Erika Foster 1 - Het meisje in het ijs - Robert Bryndza

Erika Foster 1 – Het meisje in het ijs

Verkrijgbaar bij

bol.com (€37,50)
bruna.nl (€12,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 16, 2024 - 3:57 am

In het eerste boek van de Erika Foster-serie ontmoet je een hoofdpersoon die je niet snel zult vergeten. Fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge, opgelet!

Stel je voor: een jonge vrouw, dood, haar ogen wijd open. Ze lijkt nog iets te willen zeggen, maar ze is bevroren in het ijs. Dit is het begin van een spannend verhaal in Zuid-Londen.

Inspecteur Erika Foster staat voor een pittige klus. Ze moet de moord op Andrea Douglas-Brown onderzoeken. Andrea, jong, mooi en rijk, leidde ogenschijnlijk een perfect leven. Maar schijn bedriegt. Zitten haar invloedrijke vader en haar succesvolle verloofde hier achter, of is er meer aan de hand?

Terwijl Erika zich vastbijt in de zaak, worstelt ze met haar eigen demonen. Haar man stierf in haar laatste zaak, wat haar carrière en haarzelf geen goed deed. Ze moet haar angsten onder ogen komen om deze zaak op te lossen. En snel, voordat er meer slachtoffers vallen. Zal ze het redden? 

4. De lange schaduw - David Baldacci

De lange schaduw

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:59 am

Van de auteur van het bejubelde ‘De 6:20 man’ komt de nieuwste, bloedstollende thriller in de gerenommeerde Amos Decker-reeks.

Amos Decker wordt naar het zinderende Zuid-Florida ontboden om een huiveringwekkende dubbele moord te ontrafelen.

Aanvankelijk lijkt de situatie helder: een rechter en haar beschermer zijn levenloos aangetroffen, het lichaam van de rechter gruwelijk ontwricht door een blinddoek met ruw uitgesneden ooggaten – een macaber symbool voor de talrijke vijanden die zij in haar ambt vergaarde.

De zaak, aanvankelijk een ogenschijnlijke eenvoud, ontpopt zich tot een complexe intrige: de rechter blijkt een grote stoet tegenstrevers te hebben – van nietsontziende gangsters en drugshandelaren tot een verbolgen ex-echtgenoot.

Voorts werpt de bodyguard een reeks raadselachtige complicaties op, die het mysterie nog verder verdiepen.

5. De jongens uit Biloxi - John Grisham

De jongens uit Biloxi

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Intrigerende juridische thriller van de gevierde auteur John Grisham.

John Grisham keert terug naar Mississippi met een beklijvend relaas over twee jongens uit immigrantengezinnen die als vrienden opgroeien, maar uiteindelijk tegenover elkaar komen te staan in de rechtszaal.

Biloxi stond het grootste deel van de vorige eeuw bekend om zijn idyllische stranden, resorts en visserij. Desalniettemin had het een schaduwzijde, berucht om corruptie en criminaliteit zoals gokken, prostitutie, illegale stokerijen, drugs en zelfs moorden. Dit alles werd georkestreerd door een kleine groep gangsters, waarvan velen lid zouden zijn van de Dixie Maffia.

Keith Rudy en Hugh Malco beleefden hun jeugd in Biloxi gedurende de jaren zestig en waren innige jeugdvrienden. Echter, naarmate ze ouder werden, namen hun paden een andere wending. Keiths vader was een gerenommeerd advocaat die zich verzette tegen georganiseerde misdaad, terwijl Hughs vader aan het roer stond van Biloxi’s criminele onderwereld.

Keith kiest voor de rechtenstudie en treedt in zijn vaders voetsporen, terwijl Hugh zich liever onderdompelt in het nachtleven en in de clubs van zijn vader.

De twee families bevinden zich op ramkoers, een confrontatie die zich uiteindelijk afspeelt in een rechtszaal.

6. De geheimen van de kostschool - Lucinda Riley

De geheimen van de kostschool

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,75)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Lucinda Riley, een literaire feniks die talloze verkooprecords heeft verbrijzeld met meer dan dertig miljoen verkochte exemplaren, presenteert met “De geheimen van de kostschool” een onweerstaanbaar boek dat absoluut een plaats verdient in deze top 10.

Op een prestigieuze, intieme kostschool in het Engelse Norfolk wordt een student levenloos aangetroffen. De schooldirecteur tracht het voorval als een tragisch ongeluk af te schilderen, maar de lokale politie sluit een doelbewuste handeling niet uit.

De zaak luidt de terugkeer in van de briljante speurder Jazmine Hunter (Jazz), die eerder haar carrière vaarwel zei om persoonlijke redenen. Desondanks stemt ze toe om de zaak te onderzoeken als gunst voor haar voormalige baas.

Herboren en zij aan zij met haar trouwe collega, Alastair Miles, dringt ze binnen in de gesloten wereld van de kostschool. Terwijl Jazz en Alastair de dood van Charlie ontrafelen, nemen de gebeurtenissen een verontrustende wending.

Charlie, berucht als een arrogante kwelgeest, was omgeven door personen die zowel de gelegenheid als het motief hadden om zijn dagelijkse dosis epilepsiemedicatie te vervangen door een sinistere substantie.

Een huiveringwekkende vondst binnen de schoolmuren maakt dit het meest uitdagende moordonderzoek van haar carrière. Fleat House verbergt duistere geheimen die verder reiken dan Jazz ooit had durven vermoeden…

7. Kom eens gauw - M.J. Arlidge

Kom eens gauw

Verkrijgbaar bij

bol.com (€27,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Het elfde, meeslepende hoofdstuk in de populaire Helen Grace-reeks.

Op een late avond keert een jonge vader huiswaarts om zijn dochtertje vredig slapend te vinden in haar wieg. Maar een verwoestend tafereel wacht hem op in zijn slaapkamer: zijn echtgenote is op brute wijze vermoord en ligt daar levenloos.

Slechts enkele dagen later komt een moeder na een late werkdienst thuis, waar ze haar tienerzoon aantreft in de woonkamer, eveneens omgebracht. Beide moorden lijken te zijn gepleegd met hetzelfde wapen, maar welk verband bestaat er tussen de slachtoffers?

Helen Grace neemt de zaak op zich, terwijl haar leven op een kruispunt staat. Haar aartsvijand waart vrijelijk rond en dwingt haar tot voorzichtigheid.

Dan slaat het noodlot toe, waardoor ze aan alles begint te twijfelen. Charlie, haar trouwe partner, moet haar taak tijdelijk overnemen – maar zal zij dit aankunnen?

8. Oorsprong - Dan Brown

Oorsprong

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,50)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Van de gerenommeerde auteur van de Da Vinci Code komt een verhaal waar Dan Brown-fans zich wederom in zullen verliezen.

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek aan Harvard, bevindt zich in het Guggenheim-museum te Bilbao bij een cruciale onthulling die de wetenschap op zijn grondvesten zal doen schudden.

De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een visionair wiens grensverleggende creaties en gedurfde stellingen hem tot wereldfaam hebben gebracht.

Langdon en de vele aanwezigen zijn verbijsterd wanneer de zorgvuldig georkestreerde avond abrupt ontspoort. Er dreigt een reëel gevaar dat Kirsch’ verbluffende onthulling verloren gaat. Langdons leven is in gevaar en hij besluit Bilbao te ontvluchten, samen met Ambra Vidal, de directrice van het museum.

In een queeste om Kirsch’ geheim te ontsluieren, beginnen Langdon en Vidal aan een reis naar Barcelona. Opgejaagd door een gewiekste tegenstrever die hen steevast een stap voor blijft, doorkruisen ze de wegen van religieus extremisme en vergeten historie.

Gewapend met symbolen en kunstwerken als leidraad, ontdekken de twee uiteindelijk een lang verborgen geheim.

9. Spin - Lars Kepler

Spin

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,00)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Een meeslepende Scandinavische thriller en het nieuwste deel in de Joona Linna-reeks.

Drie jaar geleden ontving Saga Bauer een postkaart met een sinistere boodschap over een pistool en negen witte kogels. Eén kogel zou voor Joona Linna bestemd zijn. Echter, na verloop van tijd bleef het slechts bij dreigementen. Tot nu toe.

In Kapellskär wordt een macabere vondst gedaan: een zak met een bijna vergaan lijk, vastgebonden aan een boom. Op de plaats delict wordt een wit patroon aangetroffen. Via complexe puzzels lijkt de dader de politie de kans te geven om een reeks moorden te beëindigen.

Joona Linna en Saga Bauer bundelen hun krachten om het mysterie te ontrafelen en te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen. De jacht wordt echter steeds hachelijker. Wellicht is deze moordenaar niet te stoppen, wellicht zijn ze reeds verstrikt in het web van de dader.

10. Daar waar de rivierkreeften zingen - Delia Owens​

Daar waar de rivierkreeften zingen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,00)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:59 am

Met ruim 15 miljoen verkochte kopieën is dit literaire meesterwerk onmisbaar in de top 10. Het verhaal fascineert met zijn adembenemende suspense en lyrische natuurbeschrijvingen.

In het slaperige kustplaatsje Barkley Cove, North Carolina, gonst het al jaren van geruchten omtrent het Moerasmeisje. Wanneer de beeldschone Chase Andrews eind 1969 levenloos wordt aangetroffen, richt men al snel de verdenkende blikken op Kya, het illustere Moerasmeisje.

Kya blijkt echter niet wie men vermoedt. Ze is begiftigd met een unieke combinatie van sensitiviteit en intellect, waardoor zij jarenlang een solitair bestaan in het moerasgebied heeft weten te handhaven. Ze vindt gezelschap bij meeuwen en vergaart kennis uit zand.

Uiteindelijk ontwaakt in haar een verlangen naar menselijke aanraking en affectie. Twee jongemannen uit het naburige stadje raken betoverd door haar ongetemde schoonheid, waardoor Kya zichzelf toestaat een nieuw leven te verkennen – tot het noodlot genadeloos toeslaat.

Dit boek is uiteraard ook als een van de betere Engelstalige boeken te lezen.

Extra: Gletsjer - Suzanne Vermeer​

Gletsjer

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,50)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Suzanne Vermeer schotelt ons opnieuw een meeslepend en adembenemend verhaal voor met haar nieuwste boek. Fans van haar eerdere werk zullen zeker genieten van dit intrigerende verhaal.

Zussen Maaike en Judith begeven zich op skivakantie in Duitsland. Eens trokken zij jaarlijks naar het Garmisch-Partenkirchen gebied, maar dit kwam tot stilstand door Judiths politieke loopbaan.

Aanvankelijk lijkt hun vakantie heerlijk, tot een rampzalig ongeval Judith treft. Maaike vermoedt dat het geen ongeluk was en bijt zich vast in een gedurfde zoektocht naar de waarheid.

Meer thrillers?

Wil je meer kwalitatief goede spannende boeken zien? Bekijk dan eens de door Nederlandse lezers best beoordeelde en prijswinnende thrillers.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,00)
storytel.com
bruna.nl (€15,00)
. (€15,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:59 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
bruna.nl (€24,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 16, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€37,50)
bruna.nl (€12,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 16, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
bruna.nl (€24,99)
. (€24,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:59 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
bruna.nl (€24,99)
. (€24,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,75)
storytel.com
bruna.nl (€24,99)
. (€24,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€27,99)
storytel.com
bruna.nl (€22,99)
. (€22,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,50)
storytel.com
bruna.nl (€17,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,00)
storytel.com
bruna.nl (€24,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am
Tip van de redactie

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,00)
storytel.com
bruna.nl (€15,00)
. (€15,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:59 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,50)
storytel.com
bruna.nl (€17,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am