Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Beste fantasy boeken: Top 10 fantasie & magie

Ontdek een rijk met goede fantasieboeken

Ben je op zoek naar nieuwe, tweedehands of zelfs gratis boeken over fantasy? Bekijk onze lijst hieronder en kies een best verkocht, bekroond fantasieboek voor je collectie!

1. Harry Potter en de steen der wijzen - J.K. Rowling

Harry Potter, een alledaagse jongen, woont sinds het overlijden van zijn ouders bij zijn kleurloze en meedogenloze oom en tante, weggestopt in de bezemkast onder de trap. Op een onverwachte dag ontvangt hij een raadselachtige brief.

En dan nog een, en nog een. Deze epistels transformeren Harry’s bestaan volkomen: hij wordt gered door een ongetemde figuur op een zwevende motorfiets, en ontrafelt de ware identiteit van zijn ouders.

Via een magische trein die vertrekt vanaf Perron 9¾, belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. Daar maakt hij kennis met de wondere wereld van bezemstelen, toverelixers en fabelachtige schepsels.

Uiteindelijk dient Harry de strijd aan te gaan met zijn geduchte aartsvijand Voldemort, een hachelijke tovenaar.

Laat je meevoeren door dit sprankelende verhaal vol avontuur en betovering. Sta versteld van de wendingen en ontdek een wereld waarin niets is wat het lijkt. Durf jij het aan om samen met Harry dit magische avontuur te beleven?

2. In de ban van de ring (The Lord of the Rings) - J.R.R. Tolkien

In de ban van de ring, oorspronkelijk getiteld The Lord of the Rings, is een meeslepend fantasy-epos, vakkundig gecomponeerd door taalvirtuoos en academisch meesterbrein J.R.R. Tolkien.

Het schrijfproces omspande de periode van 1937 tot 1949, met een aanzienlijk deel geschreven tijdens de wereldschokkende gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog.

De reeks bestaat uit drie delen: De reisgenoten, De twee torens en De terugkeer van de koning. Qua structuur omvat het werk zes boeken, twee per deel, aangevuld met fascinerende bijlagen en achtergrondinformatie aan het slot van het laatste deel.

Laat je meevoeren op een wervelend avontuur door de betoverende wereld van Midden-aarde, waarin heldhaftige hobbits, onverschrokken strijders en mysterieuze magiërs zij aan zij strijden tegen de duistere krachten van Sauron.

Verlies jezelf in de magie, ontrafel de raadsels en ontdek een universum waar het onmogelijke werkelijkheid wordt. Durf jij de sprong te wagen en dit legendarische epos te verkennen?

3. De naam van de wind - Patrick Rothfuss

The name of the wind

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,35)
bruna.nl (€16,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Kvothe, de legendarische held. Gevierd magiër, beruchte schurk, virtuoos muzikant en geduchte moordenaar.

Van zijn jeugdige dagen met een rondreizend gezelschap van muzikanten tot zijn bestaan als bedelaar en de tijd waarin hij een leerling was aan de prestigieuze Universiteit voor Magie en Alchemie; Kvothe deelt zijn verhaal met humor en een vleugje tragiek.

De naam van de wind is een debuut van een zeldzaam kaliber in de epische fantasywereld. Rothfuss vertelt Kvothe’s avonturen met een levendige stijl en oog voor detail die doen denken aan grootheden als J.R.R. Tolkien en Robin Hobb, terwijl hij de verhalende kracht van Robert Jordan evenaart.

Hij vervlecht dit alles tot een uniek geheel dat van begin tot eind intrigeert en iets presteert wat slechts weinig schrijvers kunnen: de lezer diep raken.

Laat je verleiden door dit meeslepende verhaal vol magie, avontuur en hartstocht. Geef je over aan de wondere wereld van Kvothe en ontdek een universum waarin niets is wat het lijkt. Durf jij het aan om deze betoverende reis aan te vangen?

4. Glazen troon - Sarah J. Maas

De glazen troon

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Celaena staat voor een tweesprong: ofwel haar dagen slijten in de kerker, ofwel strijden in een toernooi waarbij de overwinnaar de koninklijke kampioen wordt.

Echter, de deelnemers van het toernooi worden een voor een op afschuwelijke wijze omgebracht. Al gauw vecht Celaena niet enkel voor haar vrijheid, maar ook voor haar eigen overleving.

Laat je meeslepen door dit adembenemende verhaal vol spanning, intrige en onverwachte wendingen. Duik in de wereld van Celaena en ontdek een universum waarin niets is wat het lijkt. Durf jij het aan om deze bloedstollende strijd samen met haar te trotseren?

5. Het spel der tronen (Game of Thrones) - George R.R. Martin

Het spel der tronen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,05)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Het eerste seizoen (2011) van de epische serie Game of Thrones loopt parallel aan boek 1, Het Spel der Tronen, dat reeds in 1996 het levenslicht zag.

Het Spel der Tronen vormt het eerste meesterwerk in George R.R. Martins Game of Thrones. De serie wist wereldwijd maar liefst 75 miljoen boeken over de toonbank te laten gaan.

Dit meeslepende epos onthult de liefdes, levens en ambities van de Baratheons, Lannisters, Starks en tal van andere invloedrijke families uit de Zeven Koninkrijken. Het schaakspel ontvouwt zich in het zuiden, aan het koninklijk hof, waar de Lannisters geduchte spelers zijn. 

De macht van de koning brokkelt af en zijn Hand vindt onder verdachte omstandigheden de dood. Velen azen op de troon. Wanneer de koning Eddard Stark tegen zijn wil benoemt tot zijn nieuwe Hand, raakt zowel hij als zijn familie verstrikt in de meest allesomvattende machtsstrijd ooit: het levensgevaarlijke spel der tronen.

Laat je verleiden door dit bloedstollende verhaal vol intrige, verraad en adembenemende avonturen. Durf jij het aan om je onder te dompelen in de wondere wereld van Het Spel der Tronen en samen met de personages te strijden om de ultieme macht?

6. The Witcher - De laatste wens en Het zwaard der voorzienigheid - Andrzej Sapkowski

De verhalenbundel De laatste wens en het zwaard der voorzienigheid vormt het begin van de saga rondom heks Geralt. 

De bundel bevat de avonturen van Geralt van Rivia, The Witcher, een unieke magiër die getraind is om alle kwaadaardige wezens en entiteiten te bestrijden. In dit boek ontvouwt zijn levensverhaal zich in beknopte episoden.

De verhalen zijn op zichzelf staand, maar worden met enkele rode draden met elkaar verbonden. Zo duikt Geralts geliefde, de heks Yennefer, steeds weer op. Hoewel ze van hem houdt, wil ze niet samenleven met hem, en daar heeft ze goede redenen voor…

Een sterke fantasy-reeks die ook de fans van goede horror boeken zal bekoren.

Andrzej Sapkowski (1948), afgestudeerd in economie, heeft met zijn fantasycyclus over de tovenaar Geralt een internationale bestseller gecreëerd die de basis vormt voor videogames, televisieseries en een graphic novel.

Zijn werk is inmiddels in vijftien landen vertaald. Sapkowski werd bekroond met de prestigieuze David Gemmell Legend Award.

Een betoverende verhalenbundel die plaats vindt in de fascinerende wereld van Geralt, Yennefer en de vele andere personages die samen een meeslepend avontuur vormen. Durf jij het aan om je onder te dompelen in het universum van hekser Geralt?

7. Amerikaanse goden (American Gods) - Neil Gaiman

American Gods

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Na drie jaar achter tralies verlangt Shadow naar de hereniging met Laura, zijn grote liefde. Echter, kort voor hun weerzien slaat het noodlot toe: Laura komt om bij een auto-ongeluk. Voor Shadow heeft het leven nu geen betekenis meer en impulsief accepteert hij een baan van de raadselachtige Mr. Wednesday, die opvallend veel over hem blijkt te weten.

Samen maken ze een roadtrip door Amerika, waarbij Shadow vele excentrieke figuren tegenkomt, die op onverklaarbare wijze met hem verbonden zijn. Shadow ontdekt dat iedereen geheimen heeft, zelfs zijn geliefde Laura.

Bovendien komt hij erachter dat de dagelijkse realiteit niet de enige, of zelfs belangrijkste, werkelijkheid is. Een dreigende oorlog om de ziel van Amerika staat op het punt te ontbranden, waarin dromen, legendes en mythen een cruciale rol spelen. En Shadow bevindt zich middenin deze strijd.

Ontdek dit meeslepende verhaal, waarin Shadows intrigerende avontuur de grenzen tussen realiteit en fantasie doet vervagen. Durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf onder te dompelen in deze mysterieuze wereld?

8. De macht van het zwaard (De eerste wet) -  Joe Abercrombie

De eerste wet 1 – De macht van het zwaard

Verkrijgbaar bij

bol.com
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Dit is het verhaal van Logen Negenvinger, de beruchte Held van de Unie, die naar rust hunkert maar onophoudelijk voor zijn leven moet strijden.

We volgen ook Glokta, de voormalige machtige zwaardmeester, nu kreupel en beul voor de Inquisitie, voor niets meer bevreesd.

En dan is er Bayaz, een kale oude man met de macht om de Eerste der Magiërs te zijn, die besluit Logen bij te staan in zijn gevecht tegen Bethod, de Koning van het Noorden, die zowel hem als de Unie wil onderwerpen.

De Macht van het Zwaard is een epische fantasievertelling, doordrenkt met magie, politieke intriges en veldslagen. Het speelt zich af op een groots en rijk gedetailleerd strijdtoneel waar de helden, het verhaal voorzien van spanning en diepgang door middel van scherpe dialogen en onverwachte acties.

Dompel jezelf onder in dit meeslepende avontuur waarin de personages voortdurend worden uitgedaagd en hun innerlijke demonen het hoofd moeten bieden. De Macht van het Zwaard is een onvergetelijke reis die je aan je stoel gekluisterd houdt tot de laatste pagina.

9. Schim en schaduw (Shadow and Bone) - Leigh Bardugo

De Grisha 1 –   Schim en schaduw

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,00)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Betreed de Grishaverse met het eerste boek van de Schaduw en Beenderen Trilogie, geschreven door bestsellerauteur Leigh Bardugo. Perfect voor fans van Laini Taylor en Sarah J. Maas. Nu met een prachtige nieuwe omslag en exclusief bonusmateriaal: Een verloren brief van Mal, De Kleermaker (een Genya-verhaal) en een Q&A met Leigh Bardugo.

Soldaat. Bezweerder. Heilige. De wees Alina Starkov is een soldaat en weet dat ze haar eerste tocht door de Schaduw Spleet – een strook onnatuurlijke duisternis vol monsters – misschien niet overleeft. Maar als haar regiment wordt aangevallen, ontketent Alina een sluimerende magie waarvan ze niet wist dat ze die bezat.

Nu treedt Alina binnen in een weelderige wereld van koninklijke intriges en wordt ze getraind door de Grisha, de magische militaire elite van haar land. Ze valt voor de charmes van hun beruchte leider, de Duisterling.

Hij gelooft dat Alina een kracht kan oproepen die de Schaduw Spleet kan vernietigen en hun door oorlog verscheurde land kan herenigen, maar alleen als ze haar ongetemde gave beheerst.

Terwijl de dreiging voor het koninkrijk toeneemt en Alina de geheimen van haar verleden ontsluiert, doet ze een gevaarlijke ontdekking die alles wat ze liefheeft en de toekomst van een natie in gevaar kan brengen. Welkom in Ravka… een wereld van wetenschap en bijgeloof waar niets is wat het lijkt.

10. De Nevelmensen (Het laatste rijk) - Brandon Sanderson

Het Laatste Rijk is het eerste deel van Sandersons meeslepende trilogie over de mysterieuze Nevelaars, waarmee hij het Engelstalige lezerspubliek veroverde en zijn naam vestigde.

Duizend jaar geleden begon het as uit de hemel neer te dalen en komt er geen enkele bloem tot bloei. Al die tijd leven de skaa in vrees en ellende, onderdrukt door de Opperheer, de onaantastbare Splinter der Oneindigheid, die met een ijzeren vuist en absolute macht heerst.

Maar wanneer alle hoop is verdwenen en mensen zelfs het begrip hoop zijn vergeten, ontdekt de skaa-halfbloed Kelsier in de helse gevangenis van de Opperheer dat hij over de raadselachtige gave van de Nevelaars beschikt: het vermogen om krachten uit metalen te halen, dat hij kan gebruiken om de Opperheer ten val te brengen.

Zo begint een titanenstrijd, een machtsstrijd van immense proporties die vele levens zal eisen.

Kelsier is vastberaden en hij staat niet alleen in zijn streven om de Opperheer van de troon te stoten. Tussen de Ertsmagiërs van de Nevelaars vindt hij gedreven bondgenoten.

Bovendien kruist zijn pad dat van een jonge vrouw, Vin, een wees en net als hijzelf een skaa-halfbloed. 

Hun eerste kennismaking verloopt niet zonder horten of stoten. Vin, door schade en schande wijs geworden, vertrouwt niemand meer, zelfs Kelsier niet.

Meer boeken over fantasy?

Twijfel je nog? Geen probleem! Bekijk dan eens deze goed beoordeelde fantasy boeken die op dit moment heel populair zijn in Nederland.

Vind je naast fantasy ook science fiction een gaaf genre? Doorloop dan ook onze top 10 lijst met de beste sci-fi boeken van dit moment.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,90)
storytel.com
bruna.nl (€22,90)
. (€22,90)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,99)
storytel.com
bruna.nl (€20,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,35)
bruna.nl (€16,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,99)
storytel.com
bruna.nl (€15,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,05)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,70)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
bruna.nl (€24,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,00)
storytel.com
bruna.nl (€15,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,99)
storytel.com
bruna.nl (€9,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am