Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Top 10 BBQ boeken: Beste barbecue boek kopen

Complete lijst met ultieme recepten

10 tips voor als je op zoek bent naar de leukste barbecue boeken! Ontdek tongstrelende recepten voor zowel beginners als grillmasters.

1. Black Smoke BBQ, Booze & Attitude - Jord Althuizen & Kasper Stuart

Black Smoke

Verkrijgbaar bij

bol.com (€35,99)
bruna.nl (€35,99)
Laatst bijgewerkt:: juli 8, 2024 - 2:24 am

Wil je uitpakken met de BBQ? Dan is het speciale BBQ-boek Black Smoke echt iets voor jou. Dit boek staat vol met geweldige recepten voor de grill of smoker, prijswinnende cocktails van topbartenders uit België, inspirerende reisverhalen en alle tips die je nodig hebt om thuis te schitteren achter de BBQ. Een ideaal cadeau voor de ambitieuze BBQ-liefhebber die graag indruk maakt.

2. Ja, ik grill - Gas BBQ - Lantaarn Publishers

Ja, ik gril – Gas BBQ

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,99)
bruna.nl (€9,99)
Laatst bijgewerkt:: juli 8, 2024 - 2:24 am

Of je nu van vlees, vis of vegetarisch houdt, dit boek heeft 30 creatieve gerechten voor op de gasbarbecue. Je vindt er basisinformatie over hoe je een gasbarbecue gebruikt en verschillende grilltechnieken, zowel voor direct als indirect grillen. Het boek heeft een stoere uitstraling met een harde kaft en goudfolie, perfect als cadeau voor iemand anders of gewoon voor jezelf! Bekijk ook de andere boeken in onze ‘Ja, ik gril!’ serie.

3. Rook! culinair roken op de BBQ en andere rookkasten - Steven Raichlen

Rook!

Verkrijgbaar bij

bol.com (€21,99)
bruna.nl (€21,99)
Laatst bijgewerkt:: juli 11, 2024 - 2:31 am

De barbecueboeken van Steven Raichlen zijn een hit, met al meer dan 100.000 verkochte exemplaren in Nederland en Vlaanderen! In zijn nieuwste werk ‘Rook!’ neemt deze barbecue-expert en bekende schrijver je mee in de fijne kneepjes van het roken. Het boek richt zich op het roken van een breed scala aan producten, waaronder vlees, vis, gevogelte en groente. Je leert over de technieken van zowel warm-roken, zoals bij kippers en ham, als koud-roken, bijvoorbeeld bij gerookte mozzarella en Scandinavische zalm. Maar Raichlen gaat verder dan het gebruikelijke en verkent ook het roken van dranken, kruiden en zelfs desserts.

4. Hot Coals - Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaa

Hot Coals

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt:: juli 11, 2024 - 2:31 am

Hot Coals is hét boek dat je moet hebben als je fan bent van de kamado. Het staat vol met de lange geschiedenis van de kamado, de juiste gebruikstechnieken en de wetenschap achter de grill. Ook leer je hoe je bepaalde smaken kunt toevoegen en welke gereedschappen handig zijn om aan te schaffen. Dit boek biedt je alles wat je moet weten.

5. Grillmasters - Seppe Nobels en Peter de Clercq

Grillmasters

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,99)
bruna.nl (€29,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

Ga mee op een smakelijke reis met de chefs Seppe Nobels en Peter De Clercq. Ze laten je in hun boek kennismaken met 70 spannende BBQ-recepten. Die zijn niet alleen afwisselend, maar soms ook best gewaagd.

Je reist langs negen verschillende landen en ontdekt allerlei nieuwe smaken. Echt iets om je smaakpapillen wakker te schudden.

Wat echt tof is: ze koken met de beste spullen van hier, maar dan op een manier zoals ze dat over de hele wereld doen.

Dit boek is perfect om zelf te houden of om aan een maat te geven die van een goed stukje grillen houdt.

Dus, maak je klaar voor een avontuurlijke smaakbeleving, zo van de grill, die je BBQ-skills naar een nieuw niveau tilt!

6. Het BBQSTREET Basisboek - BBQStreet

Het BBQSTREET Basisboek

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,99)
bruna.nl (€23,99)
Laatst bijgewerkt:: juli 11, 2024 - 2:31 am

Met het BBQ STREET Basis Boek word jij een pro in barbecueën. Dit boek, geïnspireerd door de populaire serie op 24Kitchen, staat vol met top recepten en tips.

Je leert de fijnste kneepjes van het vak, zodat je BBQ-vaardigheden en de smaak van je gerechten een boost krijgen. Of het nu hartje zomer is of koud winterweer, barbecueën is altijd een feest.

Het team achter BBQSTREET werkte samen met top grillmasters uit Nederland en België, zoals Ralph de Kok, Jord Althuizen, Peter de Clercq en Harm Jan Bloem. Hun passie voor grillen, of je nu kiest voor gas of houtskool, spat van de pagina’s.

Van simpele hapjes tot uitgebreide maaltijden, en van de borrel tot het toetje. Je vindt er bijzondere recepten voor elke gelegenheid. Denk aan kip op een bierblikje, een dubbele cheeseburger of een baby ananas gevuld met Snickers.

Het boek is lekker afwisselend en handig, vol met info over hoe je het beste kunt barbecueën. Er is aan iedereen gedacht: vleeseters, visfans en groenteliefhebbers. En vergeet de snacks, toetjes en wintergerechten niet. Het BBQ STREET Basis Boek neemt je mee in de wereld van barbecueën, of je nu net begint of al ervaren bent.

7. Simple Smart BBQ - Julius Jaspers

Simple Smart BBQ

Verkrijgbaar bij

bol.com (€69,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

In ‘Simple Smart BBQ’ laat Julius Jaspers zien hoe je zonder gedoe heerlijke BBQ-gerechten maakt. Met top ingrediënten en Julius’ handige tips zet jij zo iets geweldigs op tafel.

Of je nu trek hebt in vlees, vis of groenten, dit boek heeft het allemaal. Plus, je krijgt er creatieve ideeën bij voor rubs, marinades en sausjes.

Het maakt niet uit welk seizoen het is of welke BBQ je gebruikt. Of je nu met houtskool werkt of een gasgrill hebt, en of het buiten warm is of juist niet, ‘Simple Smart BBQ’ zorgt dat je klaar bent om te genieten.

Een echte aanrader voor iedereen die van BBQ houdt en zowel eenvoud als topkwaliteit belangrijk vindt.

8. Hete kolen compleet - Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas

Hete kolen compleet

Verkrijgbaar bij

bol.com
bruna.nl (€34,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

De kamado, een type kleioven uit Japan, wordt steeds populairder in Nederland. Dit veelzijdige apparaat is ideaal voor elk weertype, door zijn bijzondere manier van koken.

In ‘Hete Kolen Compleet’, een update van de eerdere boeken ‘Hete Kolen’ en ‘Hete Kolen – het receptenboek’, vind je de laatste technieken en een hoop nieuwe, creatieve recepten. Denk aan gerechten met vlees, groenten en zelfs zoete snacks.

De schrijvers, Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas, delen hun diepgaande kennis over de kamado. Ze geven actuele tips die voor elk merk kamado werken.

Dit boek is perfect voor zowel nieuwkomers als ervaren kamado-fans. Laat je inspireren en verbeter je kamado-vaardigheden!

9. De groene barbecue - Rukmini Iyer

De groene barbecue

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,99)
bruna.nl (€25,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

Maak je klaar voor ‘De groene barbecue’ van Rukmini Iyer, de expert in ovenschotels, die nu haar kookkunsten loslaat op de barbecue met heerlijke en vernieuwende gerechten.

In dit boek vind je 75 recepten die vooral vegetarisch en veganistisch zijn. Dus of je nu zin hebt in iets met aubergine en geitenkaas of liever gaat voor ananasspiesjes met halloumi en munt, je zit hier goed.

Het idee is simpel: snij je spullen, leg ze op de grill en laat de barbecue het werk doen. Weinig moeite, veel smaak, zo doet deze Britse auteur dat.

Rukmini, bekend om haar unieke bakplaatgerechten en Indiase twist, heeft wereldwijd al meer dan 2 miljoen kookboeken verkocht.

Of je nu vegetarisch, vegan, viseter of alleseter bent, Rukmini’s recepten bezorgen je gegarandeerd een smaaksensatie.

Dit is echt een top kookboek van deze tijd.

10. Barbecue & bier - Guido Schmelich

Barbecue & bier

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,99)
bruna.nl (€16,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

Zet je schrap voor dit robuuste, aantrekkelijke barbecueboek, vol met 70 grillrecepten en bijbehorend bieradvies. Guido Schemelich, een fervent BBQ-liefhebber, streeft naar een ontspannen en spontane benadering van het grillen.

Het boek gaat niet alleen over vlees; je vindt er ook smakelijke vis-, vegetarische en zoete recepten, stuk voor stuk eenvoudig te bereiden zonder ellenlange voorbereidingen.

Behalve recepten wordt je ook bijgespijkerd over de basisprincipes van het barbecueën – van de keuze van de BBQ tot het onmisbare gereedschap. Bij elk recept krijg je tips welk type bier het best past bij het gerecht. Maar geen zorgen als je niet van bier houdt; de recepten zijn ook zonder bier een feest om te bereiden.

Dit boek is niet alleen een receptenbundel, maar ook een visueel genot met prachtige foto’s van de gerechten. Het simpelweg doorbladeren ervan zal ongetwijfeld je barbecuelust aanwakkeren.

Meer BBQ boeken?

Heb je de smaak nog niet helemaal te pakken en wil je graag nog meer goede BBQ boeken zien? Bekijk dan eens de door Nederlandse lezers best beoordeelde en boeken over BBQ-en.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€35,99)
bruna.nl (€35,99)
Laatst bijgewerkt:: juli 8, 2024 - 2:24 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,99)
bruna.nl (€9,99)
Laatst bijgewerkt:: juli 8, 2024 - 2:24 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€21,99)
bruna.nl (€21,99)
Laatst bijgewerkt:: juli 11, 2024 - 2:31 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,99)
bruna.nl (€29,99)
. (€29,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,99)
bruna.nl (€23,99)
Laatst bijgewerkt:: juli 11, 2024 - 2:31 am

Verkrijgbaar bij

bol.com
bruna.nl (€34,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,99)
bruna.nl (€25,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,99)
bruna.nl (€16,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am