Zoeken
Sluit dit zoekvak.

10 Macramé boeken online kopen (knopen & patronen)

Knoop je eigen wandkleden en meer!

Zoek je een praktisch handboek over de kunst van macramé om straks zelf prachtige producten en accessoires te maken? Voor jezelf of als cadeau? Bekijk dan onze boekenlijst over deze trendy hobby. Zo maak je binnenkort gemakkelijk nieuwe handwerken met stijl.

1. Macramé (deel 1)  - Fanny Zedenius

Macramé

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,99)
bruna.nl (€20,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Ervaar de onweerstaanbare trend van het moment: de macramé-plantenhanger! Met dit boek in de hand, ontvouwt het geheim van deze begeerde interieuraccessoire zich als een fluitje van een cent, zonder dat je bankrekening een diepe deuk oploopt.

Van de 28 meest geliefde knopen leert dit boek je de kunst, stapsgewijs en zonder gedoe. Ontdek de ruimte om oneindig veel fascinerende creaties tot leven te wekken – stijlvolle plantenhangers, aanlokkelijke wandversieringen, betoverende dromenvangers.

Geef jouw touw, kleur en knopen de vrijheid en experimenteer met looks variërend van strak tot landelijk tot retro.

Macramé overstijgt de grenzen van een doorsnee handwerkboek, met verbluffende ontwerpen begeleid door minutieuze instructies en illustratieve tekeningen. Verleidelijke afbeeldingen tillen je inspiratie naar ongekende hoogten.

Met slechts een minimale materiaalinvestering ontketen je een verbazingwekkend visueel spektakel. Dit boek vormt een prachtig raadsel van knopen dat je uitdaagt, verrijkt en bovenal, het ongeëvenaarde plezier van creativiteit laat ervaren.

2. Macramé (deel 2)  - Fanny Zedenius

Macramé 2

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,99)
bruna.nl (€22,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Er is geen ontkomen aan: de fascinatie voor macramé blijft alleen maar groeien. Dankzij de inspirerende handleiding van Fanny Zedenius is een steeds grotere groep handwerkliefhebbers veranderd in doorgewinterde knoopkunstenaars.

Met ‘Macramé 2’ gaat Zedenius verder op haar succesvolle pad, gericht op hen die de basiskunst van macramé beheersen en snakken naar frisse, complexere uitdagingen.

Bereid je voor op een nieuwe knopenexpeditie: met instructies voor meer dan dertig knopen, inclusief de basistechnieken, maar ook splinternieuwe knopen en geavanceerde technieken.

Leer bijvoorbeeld hoe je uit de knoop raakt als je ingewikkelde stukken te lijf gaat.

Nu is het jouw beurt. Laat je vaardigheden spreken door sprankelende plantenhangers, oogstrelende kussens, eigentijdse poefs, trendy muurversieringen, zelfs een unieke jurk te knopen.

‘Macramé 2’ voldoet aan alles wat je van een aantrekkelijk en nuttig handwerkboek verwacht: oogverblindende ontwerpen, minutieuze werkbeschrijvingen, schematische tekeningen en stapsgewijze fotografie, aangevuld met verleidelijke beelden.

Alles om je creatieve passie op te zwepen!

3. Stap voor stap Macramé - Virginie Pugliesi

Stap voor stap – Macramé

Verkrijgbaar bij

bol.com
bruna.nl (€26,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Macramé, de kunstvorm met een rijke geschiedenis, is weer helemaal terug van weggeweest! Dit boek gidst je door de creatie van schitterende projecten heen, die geworteld zijn in de natuur en folklore.

Een vaas en wandhanger in hippiestijl, een deurgordijn, een modieus handtasje, een stijlvolle halsketting… alles wordt helder en stapsgewijs uitgelegd.

Je maakt kennis met de cruciale knopen en technieken, maar krijgt daarnaast ook slimme tips om je overgebleven stukjes touw te hergebruiken.

Deze trendy knoopprojecten bieden je de kans om zowel je interieur als je garderobe te injecteren met een vleugje boheemse chic!

Kortom, dit is absoluut mooie aanwinst voor je collectie interieur boeken.

4. Wayuu mochilas haken - Rianne de Graaf

Wayuu mochilas haken

Verkrijgbaar bij

bol.com (€27,99)
bruna.nl (€23,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Deze bonte wayuu mochilas, traditioneel handgemaakt in Colombia en Venezuela, zijn door generaties heen gekoesterd.

Rianne, met haar artistieke flair, heeft deze tassen een persoonlijk tintje gegeven door haar eigen kleurpatronen te ontwerpen en deze via de tapestry-techniek te haken.

In dit levendige boek demonstreert ze gedetailleerd hoe je zelf een wayuu mochila kunt vervaardigen met deze haakmethode.

Van de prachtig ronde bodem, over de techniek om met meerdere kleuren te haken, tot het haken van een patroon: elk detail van de tas wordt uitvoerig belicht.

Afsluitend behandelt ze ook nog het vlechten van de schouderbanden en het sluitkoord, zodat je volledig uitgerust bent om je eigen unieke mochila te creëren!

5. Mooie armbandjes om zelf te maken - Karin Schaefer

Mooie armbandjes om zelf te maken

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,99)
bruna.nl (€12,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Het creëren van armbanden is een creatieve ontsnapping en een gezellige tijdsbesteding. Karin Schaefer neemt je in dit boek mee in de wereld van unieke sieraden, gemaakt met diverse technieken.

Werp je op kleurrijke, geknoopte armbandjes met verschillende macraméknopen, en durf te spelen met zowel dik koord als fijne draden.

Probeer gevlochten armbanden in prachtige patronen of maak een vrolijk kralenfeest van je elastiek: het scala aan mogelijkheden is enorm.

Met praktische tips over materialen en instructies voor projecten, van simpel tot uitdagend, biedt dit boek je een onbekommerde start van je nieuwe hobby.

Creëer een vriendschapsarmband in een speciale cadeauverpakking, of knoop een uniek juweel dat perfect matcht bij je favoriete jurk.

Genoeg opties om je polsen dagelijks met nieuwe creaties te versieren.

6. Wilde dieren haken - Kerry Lord

Wilde dieren haken

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,50)
bruna.nl (€12,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Ontdek de wonderen van de wildernis met deze verzameling van 25 minidieren, gehaakt aan de hand van de voortreffelijke patronen van Kerry Lord, de bezielster van het garenmerk TOFT. 

Al jouw dierenvrienden – van leeuwen tot tijgers en beren – staan te popelen om door jouw haaknaald tot leven te worden gebracht.

Laat je leiden door de stap-voor-stap instructies en heldere illustraties die je begeleiden vanaf de allereerste haaksteek. Gaandeweg krijg je nieuwe technieken aangereikt, die op een duidelijke manier worden uitgelegd.

Haken is een rustgevende hobby die mindfulness stimuleert, en met deze vlotte, eenvoudige en vooral leuke projecten, geef je de wereld een vleugje vrolijkheid.

7. Macrame Pattern Book - Marchen Art

Macrame Pattern Book

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,82)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Dit boek helpt je om meer dan zeventig macraméknopen en kleine repetitieve patronen onder de knie te krijgen, die je vervolgens kunt gebruiken om een breed scala aan projecten te creëren.

Elke knoop wordt in een close-upfoto getoond met duidelijke stapsgewijze diagrammen die laten zien hoe ze worden gemaakt. Beginnend bij de basis, evolueren de knopen naar meer gecompliceerde en complexe ontwerpen, maar dankzij de heldere diagrammen is het erg eenvoudig om te volgen.

Dit onschatbare naslagwerk begint met een uiteenzetting over de verschillende soorten draden of koorden die beschikbaar zijn, toont een reeks sluitingen en andere benodigdheden, en gaat in op de soorten kralen die je kunt gebruiken.

Daarnaast bevat het boek tal van nuttige tips en informatie, zoals hoe je je werkplek inricht, en handige lessen over hoe je het overzicht bewaart over de uiteinden van het koord om verwarring te voorkomen.

De drieëndertig projecten variëren van eenvoudige sieraden, zoals het klassieke vriendschapsarmbandje en horlogebandjes, tot complexere ontwerpen zoals een verscheidenheid aan tassen en manden.

Vertaald uit het Japans, is ‘Macramé Pattern Book’ een uitstekende bron voor zowel nieuwe als meer ervaren knopers.

8. Beautiful Braiding Made Easy - Helen Deighan

Beautiful Braiding Made Easy

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Dit boek vormt een toegankelijke handleiding voor het creëren van schitterende Japanse vlechtwerken met behulp van Kumihimo-schijven en -platen.

De benodigde sjablonen hiervoor vind je klaar voor gebruik op de omslagflap: even uitknippen en je kunt aan de slag.

Het boek geeft je advies over de te gebruiken garens of draden, hoe je de draden ordent op de schijf of plaat en het vervaardigen van vele verschillende soorten vlechtwerk.

Je duikt ook in het vlechten met kralen, hoe je je creaties netjes afwerkt en de veelzijdige toepassingen van de vlechten.

Denk hierbij aan armbanden, kettingen, tasgrepen en nog veel meer. Pak je garen en laat je creativiteit de vrije loop!

9. Bohemian Macramé - Gwenael Petiot

Bohemian Macramé

Verkrijgbaar bij

bol.com (€26,52)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

In ‘Bohemian Macramé’ wachten 20 adembenemende stukken op je: van kleurrijke statement kettingen en armbanden tot enkelbandjes en manchetten versierd met prachtige kralen en stenen. Ze lijken complex, maar hun constructie is verrassend simpel!

Met de hulp van heldere stap-voor-stap afbeeldingen en uitgebreide instructies zul je zelfs als beginnende macramé-juwelenmaker indrukwekkende, blikvangende resultaten behalen.

Sta versteld van je eigen creativiteit en vingervlugheid, en verrijk je garderobe met jouw unieke handgemaakte sieraden.

10. Margaretenspitze Designs for Jewelry - Joan R Babcock

Margaretenspitze Designs for Jewelry

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,77)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Ontdek de verfijnde kant van macramé met deze prachtige sieradenprojecten. Laat je inspireren door de natuur en creëer bladeren, bloemen, zwanen, vlinders en meer!

In haar vierde boek laat macramé-artieste Joan Babcock je kennismaken met de schitterende en unieke sieraden geïnspireerd op de Margaretenspitze-techniek.

Gedetailleerde instructies en meer dan 450 stap-voor-stapfoto’s introduceren je in deze betoverende techniek voor het creëren van geknoopte sieraden. Deze juwelen zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook heerlijk om te dragen.

Joan Babcock is een internationaal erkende sieradenartieste die haar kennis en passie voor het creëren van vezel- en kralensieraden al meer dan 30 jaar deelt.

Met dit boek nodigt ze je uit in haar wereld vol knopen, draden en creatieve energie.

Meer boeken over macramé?

Ben je er nog niet uit en wil je meer creatieve macramé boeken zien? Bekijk dan eens de door Nederlandse lezers goed beoordeelde boeken over macramé.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,99)
bruna.nl (€20,99)
. (€20,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,99)
bruna.nl (€22,99)
. (€22,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Verkrijgbaar bij

bol.com
bruna.nl (€26,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€27,99)
bruna.nl (€23,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,99)
bruna.nl (€12,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,50)
bruna.nl (€12,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am