Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Top 10 managementboeken voor effectief leiderschap

Beste boeken over management

Wil je als manager van een team en/of organisatie een goed boek lezen dat helpt bij het beter organiseren hiervan? Bekijk deze goede lijst over doeltreffende bedrijfsvoering. Ideaal wanneer je o.a. de communicatie en financiën binnen het bedrijf wilt verbeteren.

1. Think and Grow Rich - Napoleon Hill

Think and Grow Rich

Verkrijgbaar bij

bol.com (€72,45)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Dit boek is de hedendaagse versie van het legendarische Think and Grow Rich, oorspronkelijk gepubliceerd in 1937 en al meer dan 100 miljoen keer verkocht. Het vormde de basis voor talloze successen en bevat een bewezen formule die nog steeds relevant is.

De principes zijn gebaseerd op tijdloze universele wetten die altijd van toepassing zullen zijn. Een rijk leven komt niet vanzelf; jij moet zelf de weg naar rijkdom bewandelen en die weg zelf plaveien. Think and Grow Rich onthult de principes waarmee je zo’n rijk en succesvol leven voor jezelf kunt creëren.

Deze nieuwe bewerking biedt inzichten in onschatbare wijsheid en is op een toegankelijke manier herschreven, zodat iedereen het kan begrijpen. Bestudeer deze principes en ontdek de denkwijze die je leven zal veranderen.

Michael Pilarczyk, auteur van de bestsellers Je Bent Zoals Je Denkt en Master Your Mindset, heeft meer dan 400.000 boeken verkocht over mindset, levenskunst en persoonlijk succes. Deze bewerking is geautoriseerd door de Napoleon Hill Foundation, waardoor je kunt vertrouwen op de betrouwbaarheid van de inhoud.

2. How To Win Friends & Influence People - Dale Carnegie

Dale Carnegie’s bekende bestseller, die het zelfvertrouwen versterkt, heeft het leven van miljoenen mensen over de hele wereld getransformeerd, zowel persoonlijk als professioneel. En nu is het volledig herzien en geactualiseerd voor de volgende generatie leiders.

Deze nieuwe editie van het meest invloedrijke zelfhulpboek van de afgelopen eeuw is onder de zorg van Dale’s dochter, Donna, aangepast met veranderingen die het boek fris houden voor de lezers van vandaag, met waardevol materiaal hersteld uit de oorspronkelijke tekst van 1936.

Eén van de bekendste motivatiegidsen in de geschiedenis, Dale Carnegie’s baanbrekende publicatie heeft tientallen miljoenen exemplaren verkocht, is vertaald in bijna elke bekende geschreven taal en heeft talloze mensen geholpen succes te behalen.

Carnegie’s solide en op ervaring gebaseerde advies blijft relevant voor generaties, omdat hij tijdloze vragen beantwoordt over de kunst van het omgaan met mensen.

‘How To Win Friends & Influence People’ leert je:

 • Hoe effectief te communiceren
 • Hoe mensen je aardig vinden
 • Hoe je je vermogen vergroot om dingen gedaan te krijgen
 • Hoe anderen jouw kant van het verhaal kunnen zien
 • Hoe een effectievere leider te worden
 • Hoe succesvol om te gaan met bijna elke sociale situatie
 • En nog veel meer!

How To Win Friends & Influence People’ is een historische bestseller om één simpele reden: de essentiële levenslessen, overgebracht door boeiende verhalen, hebben lezers laten zien hoe ze kunnen worden wie ze willen zijn. Met de vernieuwde versie van dit klassieke boek is dat nu net zo waar als altijd.

3. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap - Stephan Covey

Dit baanbrekende zakelijke boek, dat al honderd keer in Nederland is herdrukt, heeft wereldwijd bedrijven succesvoller gemaakt en miljoenen mensen geholpen om meer vreugde in hun leven te ervaren.

Er is bijna geen introductie meer nodig voor dit boek dat al jarenlang een bron van inspiratie is voor mensen over de hele wereld. Stephen Covey heeft met zijn Zeven eigenschappen een enorm publiek bereikt.

Hij leert ons hoe we zowel ons werkende leven als ons privéleven kunnen verbeteren. Zijn inzichten hebben duizenden mensen geholpen om meer plezier en betekenis te vinden in hun interacties met anderen.

Hierdoor is het werk in talloze organisaties en bedrijven aangenamer en efficiënter geworden. Zijn filosofie is tijdloos en blijft nieuwe generaties aanspreken.

4. Niet te breken - Sander Aarts

Niet te breken

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,99)
bruna.nl (€20,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Stel je voor, een baan zo opwindend als een jongensboek: de leiding hebben bij de Special Forces. Gevechten aangaan, schieten, duiken, parachutespringen, ontsnappen uit onderzeeërs.

Puur James Bond, maar dan zonder de filmtrucs. Sander Aarts, Nederlands meest doorgewinterde militair, neemt je na een roemrijke zestienjarige carrière mee op een adembenemende reis door zijn ervaringen en de lessen die hij daarin opdeed.

Aarts staat symbool voor de stelling dat met de juiste instelling geen doel onbereikbaar is. In ‘Niet te breken’ onthult hij de wijsheden die hij vergaarde onder de meest uitdagende omstandigheden.

Zo navigeert hij je langs uitzonderlijke avonturen die normaliter enkel op het witte doek verschijnen, terwijl hij je tegelijkertijd bruikbare inzichten voor het alledaagse leven aanbiedt. 

Of het nu gaat om het omgaan met stressvolle situaties of hoe je effectiever kunt omgaan met angst, dit boek prikkelt je om je grenzen te verleggen, in welk domein dan ook.

5. De Ladder - Ben Tiggelaar

De Ladder

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,95)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Stap in de wereld van gedrag en verandering met de bestseller ‘De Ladder’! Dit boek ontsluit de crème de la crème van hedendaagse inzichten uit de veranderpsychologie, alles verpakt in een toegankelijk, praktisch en doeltreffend formaat.

We weten allemaal dat authentieke verandering, zowel privé als op het werk, geen kinderspel is. Maar dankzij Ben Tiggelaar’s inventieve en simplistische model ‘De Ladder’ ga je ontdekken:

 • Hoe je doelstellingen formuleert die echt iets teweegbrengen
 • Hoe je gedragspatronen kiest die wel degelijk succes opleveren
 • Welke ondersteuning echt zoden aan de dijk zet bij verandering.

Dit boek is je sleutel tot de meest actuele, waardevolle inzichten uit de veranderpsychologie. Begrijpelijk, bruikbaar en effectief. Bonus: het bevat een handige praktijkgids met meer dan 80 tips, overzichtelijk gepresenteerd!

Dr. Ben Tiggelaar is al ruim drie decennia een autoriteit op het gebied van leiderschap en verandering. Hij maakte naam met bestsellers als ‘Dromen, Durven, Doen’, seminars als ‘MBA in één dag’ en zijn wekelijkse column in het NRC Handelsblad.

6. I Will Teach You To Be Rich - Ramit Sethi 

I Will Teach You To Be Rich

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

‘I Will Teach You To Be Rich’ is de baanbrekende knaller die een nieuwe generatie heeft laten zien hoe ze hun inkomen kunnen verhogen, hun spaargeld kunnen boosten en een welvarender leven kunnen leiden.

Financieel goeroe Ramit Sethi biedt je een helder, simpel programma dat zijn vruchten afwerpt.

Dit boek biedt je een schat aan informatie over:

 • Het transformeren van je geld-mindset
 • Het verminderen en afbetalen van schulden
 • Het strategisch besparen van geld
 • Het verstandig beleggen
 • Het onderhandelen over een salarisverhoging 
 • Het sparen voor je pensioen

Daarnaast helpt Sethi je ook met praktische tips over het aflossen van je studieleningen, hoe je maandelijks honderden euro’s kunt besparen, hoe je financiële adviseurs kunt overtroeven in hun eigen spel, hoe je omgaat met grote uitgaven, en hoe je effectief kunt onderhandelen om zo het meeste voordeel te behalen.

7. Grip - Rick Pastoor

Grip

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,99)
bruna.nl (€18,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Het is opmerkelijk dat we nooit echt hebben geleerd hoe te werken. Hoe blijven we overeind in dit tijdperk van constante bereikbaarheid? Hoe houden we het hoofd koel te midden van een overvolle mailbox, een propvolle agenda en een oneindige takenlijst?

En nog belangrijker: hoe maken we tijd vrij voor die plannen die we wel in ons hoofd hebben, maar nooit tot uitvoering brengen?

Er zijn mensen die altijd lijken te weten hoe ze de touwtjes in handen moeten houden. Eén van hen is Rick Pastoor van Blendle. In dit boek onthult hij zijn vlijmscherpe werkmethode GRIP, die hij in de loop der jaren heeft verfijnd.

Zijn pragmatische aanpak leert je hoe je rust, ruimte en richting kunt vinden in je werkweek. En hoe je jezelf kunt uitdagen, zelfs als je het razend druk hebt. Het resultaat?

Je gaat niet alleen efficiënter te werk, maar vooral ook effectiever. Zodra je de teugels in handen hebt, ontstaat er ruimte voor grootsere plannen en levensdromen. GRIP laat zien hoe je deze kunt waarmaken.

Dit boek is vrij van omslachtige theorieën en focust op eenvoudige, concrete stappen. En het mooie is: je kunt vandaag nog beginnen.

8. Het verborgen leiderschap van oudste dochters - Aike Borghuis

Wat is de overeenkomst tussen Angela Merkel, Oprah Winfrey en Brené Brown? Ze zijn niet alleen leiders, maar ook oudste dochters.

Verrassend genoeg zien veel oudste dochters zichzelf niet als de leiders die ze werkelijk zijn. Ze vinden het vanzelfsprekend om een organisatie te sturen of een florerend bedrijf te bouwen. In feite, ze zijn vaak bescheiden over hun eigen prestaties en kritisch over wat ze nog zouden kunnen verbeteren.

Hoewel ze aan de buitenkant hun zaakjes prima op orde lijken te hebben, voelen ze vanbinnen een onbehagen. Ze werken steeds harder tot hun lichaam begint te protesteren.

Ze voelen zich vaak schuldig omdat ze op hun werk zoveel van zichzelf geven dat ze thuis niet de beste versie van zichzelf zijn. Ze ervaren een innerlijke onrust en stellen zichzelf de vraag: is dit het nu? Ze weten goed wat ze niet meer willen, maar wat ze echt willen, blijft vaag.

Oudste dochters proberen dit vaak zelf en alleen op te lossen, want dat is hoe ze het altijd hebben gedaan.

9. Werk heeft het gebouw verlaten - Jitske Kramer

Werk heeft het gebouw verlaten

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,95)
bruna.nl (€22,25)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am

Jitske Kramer pende ‘Werk heeft het gebouw verlaten’ neer tijdens de tweede lockdown in oktober 2020. Ze beschrijft hoe de coronapandemie ons in een collectieve cultuurschok stortte en welke gevolgen dit heeft voor ons professionele leven.

Al maandenlang liggen werkritmes volledig in de war, en we worden geconfronteerd met onzekerheid, crisisbeslissingen en de noodzaak om ons aan te passen en te veranderen. Thuiswerken werd plots de norm, wat meer vergt dan alleen het improviseren van een geïmproviseerd thuiskantoor.

Hoe transformeer je jouw organisatiecultuur om deze nieuwe realiteit te omarmen? Hoe stuur je aan vanuit de verte? Wat kun je nu ondernemen om op lange termijn sterker uit de bus te komen?

Hoe behoud je de fierheid op de organisatie en de connectie met je team, zelfs als je elkaar weken en soms maanden enkel digitaal kunt ontmoeten? Is dit een crisis of een transformatie? En welke nieuwe rituelen zijn er nu vereist?

Met haar uitgebreide kennis uit de antropologie, ervaringen in organisaties en inspiratie geput uit de vele reizen die Jitske maakte, biedt zij houvast in deze bevreemdende tijden. Een motiverend boek vol waardevolle inzichten en concrete antwoorden op de huidige vraagstukken.

10. Atomic Habits - James Clear

Atomic Habits

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,59)
bruna.nl (€24,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am

Transformeer je leven met minuscule gedragsveranderingen – begin nu. Mensen geloven vaak dat je groot moet denken als je je leven wilt veranderen. Maar wereldberoemde gewoontes-expert James Clear ziet dat anders.

Hij weet dat echte verandering voortkomt uit het samengestelde effect van honderden kleine beslissingen – zoals dagelijks twee push-ups doen, vijf minuten eerder opstaan of een kort telefoontje plegen. Hij noemt deze de atomaire gewoontes.

In dit baanbrekende boek onthult Clear precies hoe deze minuscule veranderingen kunnen uitgroeien tot levensveranderende resultaten.

Hij licht een aantal simpele life hacks toe (zoals de vergeten kunst van ‘Habit Stacking’, de onverwachte kracht van de ‘Twee minuten-regel’, of de truc om in de ‘Goudlokje-zone’ te belanden) en duikt in de meest recente psychologie en neurowetenschap om uit te leggen waarom deze van belang zijn.

Onderweg vertelt hij inspirerende verhalen van Olympisch goudenmedaillewinnaars, toonaangevende CEO’s en vooraanstaande wetenschappers die de wetenschap van minuscule gewoontes hebben gebruikt om productief, gemotiveerd en gelukkig te blijven.

Deze kleine veranderingen zullen een revolutionair effect hebben op je carrière, je relaties en je leven.

Meer managementboeken?

Zit jouw boek er nog niet tussen en wil je graag meer goede managementboeken zien? Bekijk dan eens de door Nederlandse lezers best beoordeelde en boeken over leiderschap.

Ben je een marketeer, dan is onze lijst met positief gewaardeerde marketingboeken ook de moeite waard om eens door te nemen.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€72,45)
storytel.com
bruna.nl (€23,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,03)
storytel.com
bruna.nl (€19,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€27,50)
storytel.com
bruna.nl (€27,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,99)
bruna.nl (€20,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,95)
storytel.com
bruna.nl (€19,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,99)
storytel.com
bruna.nl (€22,99)
. (€22,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,99)
bruna.nl (€18,99)
. (€18,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,99)
. (€29,99)
bruna.nl (€29,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,95)
bruna.nl (€22,25)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,59)
bruna.nl (€24,95)
. (€24,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 8:56 am