Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Top 10 beste science fiction boeken met Duin & Hyperion

Ontdek écht goede sciencefictionboeken

Op zoek naar een goed sci-fi boek voor je collectie? Bekijk de betere genre titels uit de science fiction categorie ooit geschreven, in onze lijst. Nieuw en tweedehands te kopen.

1. Duin (Dune) - Frank Herbert

Duin (Dune)

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,81)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Hertog Leto van Atreides krijgt het aanlokkelijke aanbod om gouverneur te worden van de intrigerende planeet Arrakis. Deze woestijnwereld vormt het enige toevluchtsoord voor het delven van ‘spice’, een uitzonderlijk waardevolle grondstof.

Thuis op Caladan treft Leto voorbereidingen voor zijn vertrek. Gewapend met argwaan beseffen hij, zijn geliefde Jessica en hun zoon Paul dat deze benoeming wellicht een hinderlaag is, opgezet door hun aartsvijanden – de Harkonnens. 

Ondanks het vermoeden, grijpen ze deze kans met beide handen: het machtige potentieel van melangeproductie is simpelweg onweerstaanbaar. Ze zetten koers naar Arrakis, maar het gevaar loert om elke hoek.

Duin, voor het eerst gepubliceerd in 1965, is zonder twijfel dé ultieme sciencefictionklassieker. Deze epische roman, met miljoenen verkochte exemplaren, heeft generaties betoverd en vormt de basis voor talloze tv-series, games en films.

Zet je schrap voor een adembenemend avontuur en ontdek het fascinerende universum van Duin.

2. The Expanse - James Corey

The Expanse

Verkrijgbaar bij

bol.com (€27,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

De mensheid heeft haar vleugels uitgeslagen en de planeten gekoloniseerd. Interstellaire reizen zijn nog toekomstmuziek, maar ons zonnestelsel is veranderd in een dicht netwerk van nederzettingen.

Spanningen lopen hoog op en de grondstofrijke asteroïden zijn onderworpen aan het ijzeren gezag van machtige corporaties op Aarde en Mars. Hun invloed strekt zich uit tot diep in de Gordel en verder…

In de onmetelijke kosmische wildernis stuit ijsmijnschipkapitein Jim Holden op een dolend ruimtevaartuig. Aan boord ontdekt hij een geheim dat het lontje kan zijn voor een allesverslindende interstellaire oorlog.

Wanneer het schip van Holden onder vuur wordt genomen door Marsiaanse strijdkrachten, zit er niets anders op dan het drijfveer achter de aanval te ontrafelen en zo een interplanetaire oorlog af te wenden.

Maar hij ontdekt meer, véél meer zelfs… een interstellair complot dat de toekomst van de hele mensheid bedreigt!

James Corey schrijft met de bezielende energie van een gedurfde debutant, gecombineerd met het raffinement van een doorgewinterde vakman.

Laat je meevoeren door dit meeslepende verhaal en ontdek de duistere geheimen die schuilgaan achter de schermen van ons uitdijende universum.

3. Project Hail Mary - Andy Weir

Project Hail Mary

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

De zinderende sciencefictionthriller Project Hail Mary van Andy Weir neemt je mee op een epische reis door het onbekende, gedreven door een onwrikbare overlevingsdrang. Een must-read voor liefhebbers van The Martian en Guardians of the Galaxy.

In Project Hail Mary van bestsellerauteur Andy Weir is Ryland Grace de enige overlevende aan boord van een ruimteschip, op een wanhopige en wellicht onhaalbare missie om de mensheid te behoeden voor de ondergang.

Er is echter één probleem: hij herinnert zich niets meer. Zelfs zijn eigen naam is een raadsel, laat staan de opdracht die hij heeft gekregen en hoe hij die tot een goed einde moet brengen. 

Het enige wat hij zeker weet, is dat hij een lange slaap achter de rug heeft en nu, miljoenen kilometers van huis, ontwaakt naast twee overleden bemanningsleden.

Terwijl zijn geheugen stukje bij beetje terugkeert, beseft Ryland dat hij voor een schier onmogelijke opgave staat. Maar dankzij een onverwachte bondgenoot gloort er hoop…

Project Hail Mary is een meeslepend epos over avontuur, het verkennen van het onbekende en de ontembare wil om te overleven. Perfect voor fans van The Martian en Guardians of the Galaxy.

4. Hyperion - Dan Simmons

Hyperion

Verkrijgbaar bij

bol.com (€23,50)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Op de afgelegen planeet Hyperion, waar de technologische kennis van de 28ste eeuw slechts mondjesmaat doordringt en de wetten van de Hegemonie der Mensheid aan kracht inboeten, schuilt de Shrike. Door sommigen als een godheid aanbeden, door anderen als een monster gevreesd.

In het mysterieuze dal van de Tijdtombes, waar raadselachtige monumenten terug in de tijd reizen met een boodschap uit de toekomst, wacht de Shrike ieder op.

Terwijl het universum door oorlogen wordt verscheurd en de mensheid door de barbaarse Ousters wordt bedreigd, ondernemen zeven pelgrims hun ultieme tocht naar de Tijdtombes, op zoek naar antwoorden op levensgrote vragen en het enigma van de Shrike.

Elk van hen heeft zijn eigen drijfveren voor deze reis, inclusief de verrader onder hen…

Dan Simmons, onder andere winnaar van de prestigieuze World Fantasy Award, heeft zijn veelzijdige talent keer op keer bewezen met bekroonde sciencefiction, horror, en beste fantasy romans.

Hyperion mocht zowel de begeerde Hugo Award als de Locus Award in ontvangst nemen. Duik in dit meeslepende verhaal en ontrafel de mysteries van Hyperion samen met de zeven pelgrims.

5. Ready Player One - Ernest Cline

Ready Player One

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,00)
bruna.nl (€20,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

In 2045 verkeert een groot deel van de wereldbevolking in diepgaande armoede. Voor Wade Watts is de enige ontsnapping aan deze troosteloze realiteit de OASIS: een meeslepende virtuele wereld waar miljarden mensen tegelijkertijd kunnen vertoeven.

Als James Halliday, de excentrieke schepper van de OASIS, overlijdt, laat hij een speurtocht achter vol raadsels die verwijzen naar zijn obsessie met de popcultuur van de jaren ’80.

Degene die als eerste alle puzzels oplost, erft niet alleen Halliday’s fortuin, maar krijgt ook volledige zeggenschap over de OASIS.

Wanneer Wade de primeur heeft door als eerste een van de puzzels te kraken, wordt hij onmiddellijk op de hielen gezeten door meedogenloze concurrenten. Vanaf dat moment is er voor Wade slechts één manier om te overleven: winnen.

Dompel je onder in deze meeslepende, virtuele wereld en volg Wade op zijn zenuwslopende zoektocht naar roem en rijkdom.

6. Silo - Hugh Howey

Silo

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Nu de aarde onleefbaar is geworden, huist de mensheid in een ondergrondse silo. Wanneer sheriff Holston na de raadselachtige dood van zijn vrouw besluit de silo te verlaten, neemt hij een angstaanjagend risico: de buitenlucht is zo giftig dat het vrijwel zeker zijn ondergang zal betekenen.

Silo, oorspronkelijk getiteld Wool, werd door Hugh Howey in eigen beheer uitgebracht, aanvankelijk enkel als e-book in vijf delen.

Nadat er in de Verenigde Staten meer dan een half miljoen exemplaren waren verkocht, besloot Simon & Schuster het uit te geven, waarna het een internationale bestseller werd: het boek verschijnt nu in achttien landen in vertaling.

Silo gaat over de complexiteit van loyaliteit en verraad en de tragiek van regels die blindelings worden nageleefd zonder dat iemand de achterliggende redenen kent.

Beleef dit meeslepende verhaal en ontdek de geheimen van een samenleving die zich vastklampt aan het leven onder de grond.

7. The hitchhiker's Guide to the Galaxy - Douglas Adams

Wanneer de aarde opgeblazen wordt voor de aanleg van een intergalactische snelweg, ontkomt alleen Hugo Veld aan de vernietiging, dankzij zijn vriendschap met de buitenaardse lifter Amro Bank.

Zo begint een uitzonderlijke ruimtereis. Hugo’s belevenissen worden afgewisseld met fragmenten uit het liftershandboek.

Deze omnibus omvat de eerste drie Hitchhiker-verhalen die Douglas Adams heeft geschreven: Het transgalactische liftershandboek, Het restaurant aan het einde van het heelal en Het leven, het heelal en de rest. Duik in deze wonderlijke avonturen en laat je meevoeren naar de verste uithoeken van het universum.

Om Douglas Adams’ vijfenzestigste geboortedag te vieren, verschijnt zijn klassieker nu in een frisse uitvoering. Voor het eerst worden de eerste drie delen van de legendarische serie samengebracht in één bundel.

8. Ender's Game - Orson Scott Card

Ender’s Game

Verkrijgbaar bij

bol.com (€38,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Orson Scott Card is voor sciencefiction wat Tolkien voor fantasy betekent. Enders Game maakte bij verschijning een verpletterende indruk en wordt door zowel fans als recensenten gezien als het neusje van de zalm binnen het sciencefictiongenre.

De aarde heeft ternauwernood twee bloedige invasies van de ‘Kruiperds’ overleefd. Om een derde invasie te voorkomen, is de Krijgsschool opgericht, waar veelbelovende kinderen worden opgeleid tot gezagvoerder van een sterschip van de Internationale Ruimtevloot.

Ender Wiggin wordt al op zeer jonge leeftijd gerekruteerd. Tijdens tactische oefeningen in de strijdzaal schittert hij, waardoor de schoolleiding torenhoge verwachtingen van hem krijgt en hem steeds meer onder druk zet.

Zal Ender in staat zijn de held te worden die de aarde zo dringend nodig heeft om gered te worden? Duik in dit meeslepende verhaal en ontdek de buitengewone wereld van Ender Wiggin.

9. Het drielichamenprobleem - Cixin Liu

Het drielichamenprobleem

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,00)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Het is 1967. Ye Wenjie moet machteloos toekijken hoe de Rode Garde haar vader vermoordt tijdens de Chinese Culturele Revolutie. Deze gruweldaad zal niet alleen haar leven beïnvloeden, maar ook de toekomst van de hele mensheid.

Vier decennia later wordt nanotechnoloog Wang Miao gevraagd om een reeks mysterieuze zelfmoorden onder wetenschappers te onderzoeken.

Wangs speurtocht leidt hem naar een raadselachtige onlinegame en een virtuele wereld, geregeerd door de grillige interactie tussen haar drie zonnen. Maar is deze wereld louter virtueel of bestaat ze misschien echt?

Dit is het drielichamenprobleem, de sleutel tot alles: van de dood van de wetenschappers en een samenzwering die lichtjaren beslaat, tot de vernietiging waarmee de mensheid geconfronteerd wordt.

Het drielichamenprobleem is het eerste, adembenemende deel van een trilogie over ruimte en tijd, en over het voortbestaan van de aarde, met wereldwijd meer dan tien miljoen verkochte exemplaren. Cixin Liu is China’s meest gerenommeerde en succesvolle sciencefictionschrijver. 

Voor Het drielichamenprobleem ontving Liu als eerste Chinese auteur ooit de prestigieuze Hugo Award. De trilogie wordt door Netflix verfilmd door David Benioff en D.B. Weiss, de makers van de hitserie Game of Thrones.

10. Zee van rust - Emily St. John Mandel

Zee van rust

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,50)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

In ‘Zee van Rust’ van Emily St. John Mandel waagt Edwin St. Andrew zich in 1912 aan de oversteek van de Atlantische Oceaan.

Wanneer hij de ongetemde wildernis van British Columbia betreedt, ervaart hij een kortstondig moment van totale duisternis, waarbij onaardse vioolklanken door de lucht zinderen.

Twee eeuwen later doorkruist de befaamde schrijfster Olive Llewellyn de aarde, ver van haar thuis op de tweede maankolonie, onwetend van een naderende pandemie.

In Olives succesroman verschijnt een merkwaardige scène: een man speelt viool in een galmende ruimte, omringd door oprijzende bomen.

Nog eens tweehonderd jaar later wordt detective Gaspery Roberts gevraagd om in de tijd terug te reizen en dit mysterieuze fenomeen te onderzoeken.

Emily St. John Mandels ‘Station Elf’ haalde de shortlist van de National Book Award en werd bekroond met de Arthur C. Clarke Award.

Meer boeken over science fiction?

Heb je jouw nieuwe science fiction boek niet gevonden? Niet getreurd! Bekijk dan eens de meest populaire science fiction boeken van dit moment.

Durf je een zijstap te nemen? Science fiction komt namelijk ook vaak terug als subgenre in manga series. Benieuwd? Check hiervoor onze top 10 lijst met de beste manga boeken!

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,81)
storytel.com
bruna.nl (€13,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€27,99)
storytel.com
bruna.nl (€27,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
bruna.nl (€24,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€23,50)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,00)
bruna.nl (€20,00)
. (€20,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,99)
storytel.com
bruna.nl (€13,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€27,99)
storytel.com
bruna.nl (€27,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,00)
storytel.com
bruna.nl (€20,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,50)
storytel.com
bruna.nl (€17,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am