Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Top 10 boeken voor mannen: Beste om hem cadeau te geven

Meest gekochte cadeautips voor de man

Op zoek naar een goed mannenboek voor jouw vriend, partner of (schoon) vader? Bekijk onze lijst met de leukste mannenboeken, die je als vrouw (of man) kunt geven.

1. De man en het hout – Lars Mytting

De man en het hout

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,00)
bruna.nl (€20,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

Betreed het houtgestookte universum van Lars Mytting, een woordkunstenaar en houtenthousiast met een passie voor het diepste geheim van houtbewerking en -verbranding.

‘De man en het hout’, zoals de fascinerende werken van Mytting treffend zijn getiteld, ontpopt zich tot een onmisbare en praktische gids.

Je leest alles over het omverwerpen, splitsen, opstapelen en aansteken van alle houtsoorten.

Vraag je je af wanneer je precies die boom moet kappen om optimaal brandhout te oogsten? Of hoe je een kampvuur onophoudelijk kunt laten branden?

Deze en tal van andere vragen worden met scherp inzicht beantwoord in dit boek.

Deze lofzang op de kunst van houtverwerking en -verbranding zal zeker de harten van houtliefhebbers in vuur en vlam zetten. De waarachtige bijbel voor de houtstoker, een opwindende pageturner die je meeneemt op een meesterlijke ontdekkingsreis door de wereld van hout.

2. De buitenstaander – Stephen King

De buitenstaander

Verkrijgbaar bij

bol.com (€26,15)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

Bereid je voor op een huiveringwekkende reis in de wereld van misdaad en mysterie. Het gaat hier over het gruwelijke verhaal van een elfjarig jongetje, wiens mishandelde en levenloze lichaam is aangetroffen.

Alle vingers wijzen naar de geliefde coach van het lokale Little League-team, zowel volgens ooggetuigen als forensische bewijzen. Maar wacht even, de zaken zijn niet zo simpel als ze lijken.

Deze vermeende dader, onder luid applaus gearresteerd, heeft een ijzersterk alibi. Hij kon niet ter plaatse zijn geweest, dat blijkt na een grondig onderzoek door detective Ralph Anderson. Maar hoe kan het dan dat de man tegelijkertijd op twee plaatsen lijkt te zijn geweest?

Hier begint een ontrafeling van een verhaal dat het onmogelijke mogelijk lijkt te maken, een intrigerend raadsel dat je brein op volle toeren laat draaien.

Dit boek laat je op het puntje van je stoel zitten, terwijl je samen met detective Anderson door de lagen van mysterie en misleiding graaft. Kan jij het mysterie ontrafelen voordat Anderson dat doet?

3. Het grote ouwe lullen boek - Jerry Goossens en Frank van Hellemondt

Het grote ouwe lullen boek

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

‘Het grote ouwe lullen boek’ is het meesterwerk van ervaringsdeskundigen Jerry Goossens en Frank van Hellemondt. Ze kennen de kneepjes van het vak, de rock ’n roll in de geest van de man die altijd een jonge hengst blijft, ook al navigeert hij door de turbulente wateren van de middelbare leeftijd. Dit boek ontrafelt alle waarheden en mythen over het verouderende mannenlijf en brein.

Wat is de deal met haaruitval, het ontstaan van een bierbuikje, verminderd uithoudingsvermogen en potentieproblemen? Zijn we gedoemd om in een midlifecrisis te belanden, of worden we stiekem alleen maar aantrekkelijker met de jaren (kaalheid inbegrepen)? Is het écht noodzakelijk om gezonder te eten en meer te bewegen als de teller de vijftig aantikt?

Goossens en Van Hellemondt zochten antwoorden op deze existentiële vragen bij experts, waaronder academici, medische professionals en ervaringsdeskundigen zoals Erik Scherder, Olympisch kampioen Mark Tuitert en Armand Bettonviel.

Het ‘Het grote ouwe lullen boek’ is een sprankelend, opbeurend en humoristisch boek waarin serieuze zaken met een gezonde dosis zelfspot worden behandeld. Dit is je gids naar een zorgeloze, fijne en gezonde tweede helft van het leven!

4. Ali: Een leven - Jonathan Eig

Ali: een leven

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,90)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

Met een vlijmscherpe tong, een grote fysieke aantrekkingskracht, een ongeëvenaarde kracht, ontembare moed en bovenal de titel van ‘The Greatest’, is hier het eerste volledige betere biografie boek die je meeneemt in het leven van Muhammad Ali.

Dit boek schenkt je een vernieuwend perspectief op de iconische bokskampioen zoals je hem nog nooit eerder hebt gezien.

Met meer dan 500 interviews, een schat aan nieuwe documenten (inclusief FBI-bestanden) en audio-opnamen, ontvouwt dit boek Ali’s verhaal op een nooit eerder vertoonde manier.

Je leert een man kennen, zeker niet zonder fouten, vol onzekerheden maar ongelofelijk moedig.

Dit is de ontzagwekkende reis van een van de grootste sporticonen ter wereld, vol kwetsbaarheden en moed. Stap in de ring en bereid je voor op een knock-out van een leeservaring! 

Bekijk meer goede boeken over sport als deze categorie jouw voorkeur heeft.

5. Man op z’n allerbest - Arno Kantelberg

Man op z’n allerbest

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,90)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

Met ‘De Best Geklede Man’, keert ‘de nationale stijlguru’ Arno Kantelberg terug naar de spotlights, vier jaar na zijn eerste boek ‘Man op z’n best’.

Dit handboek, een essentiële metgezel voor elke stijlbewuste man, was een tijd lang uitverkocht. Daarom is het nu hoog tijd voor een heruitgave, extra verrijkt en uitgebreid.

Speciaal voor deze sprankelende nieuwe editie, pende Kantelberg twee gloednieuwe hoofdstukken neer. Wat trekt een man aan, nu thuiswerken het nieuwe normaal is?

En hoe vindt hij zijn identiteit, nu de traditionele gendernormen aan het vervagen zijn? Kantelberg, met zijn toegewijde missie om de Nederlandse man naar een stijlvol bestaan te gidsen, raakt precies de juiste snaar.

Dat er behoefte is aan zijn expertise, blijkt wel uit zijn immens populaire stijlrubriek in het Volkskrant Magazine. In deze must-have gids hanteert Kantelberg dezelfde vlotte en humoristische stijl, en neemt hij je mee op ontdekkingstocht.

Van je schoenen tot aan de haarpunten, deelt hij zijn wijsheid en verlevendigt die met tal van praktische tips. Een absolute aanrader voor elke man die stijlvol door het leven wil gaan!

6. Rijke pa arme pa - Robert Kiyosaki

Rijke pa arme pa

Verkrijgbaar bij

bol.com (€30,00)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

De nieuwste versie van de editie uit 2018 heeft een indrukwekkende make-over gekregen. Met bijna het dubbele aan inhoud vergeleken met de vorige edities, staat dit boek bol van de nieuwigheden.

Na elk hoofdstuk heeft de Amerikaanse redactie extra toelichting toegevoegd, inclusief vragen, uitleg van gebruikte termen en ruimte om je eigen inzichten en notities neer te pennen. Kortom, dit boek is jouw ultieme gids voor alles wat met geld te maken heeft.

Of je nu worstelt met schulden, elke maand een beetje wilt overhouden, of ambities hebt om flink rijk te worden, dit boek is een absolute must-read.

Op een toegankelijke en boeiende manier leert Robert Kiyosaki je de fijne kneepjes van het geld verdienen.

Je ontdekt hoe je je inkomen kunt laten groeien, maar belangrijker nog, hoe je je zuurverdiende geld kunt behouden en voor je kunt laten werken.

Ook krijg je handige tips over hoe je het beste financieel voor jezelf kunt zorgen.

Maak je klaar om je financiële toekomst op een slimme manier vorm te geven!

7. De wildernis in - Jon Krakauer

De wildernis in

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,50)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

In de lente van 1992 trok de 24-jarige Chris McCandless, met slechts een geweer en een zak rijst van tien pond, de ruige wildernis van Alaska in.

Hij liet zijn spaargeld achter aan een goed doel, zijn auto aan de kant van de weg, en verbrandde de inhoud van zijn portemonnee. Zijn lichaam werd vier maanden later ontdekt door een jager.

Jon Krakauer betreedt het mysterie rond Chris’ drijfveren en hunkeringen in zijn speurtocht naar helderheid. Met een zeldzaam oog voor detail schildert hij de beproevingen en zelfopoffering waar deze ondoorgrondelijke jongeman naar op zoek was.

‘De wildernis in’ is een meeslepend en hartverscheurend verhaal over de aantrekkingskracht van de natuur, het sluimerende gevaar en de complexe relatie tussen vader en zoon.

‘De wildernis in’ is in 2007 verfilmd onder de titel ‘Into the Wild’, onder de bezielende leiding van gerenommeerd acteur en regisseur Sean Penn. Een meesterwerk dat je niet mag missen!

8. De edele kunst van not giving a fuck - Mark Manson

De edele kunst van not giving a fuck

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,99)
bruna.nl (€20,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

Dit boek, dat zijn weg vond van een geliefde blog tot een New York Times-bestseller, is de perfecte kandidaat voor iedereen die een hekel heeft aan de standaard zelfhulpboeken!

Stop met die geforceerde positiviteit en leer in plaats daarvan jouw imperfecties en tegenslagen te omarmen. Wanneer je stopt met het ontwijken van angsten, misstappen en onzekerheden, en de ongemakkelijke waarheid durft te confronteren, dan ontdek je het zelfvertrouwen dat je nodig hebt in de moderne tijd.

Mark Manson voorziet je van de middelen om te kiezen waar je energie aan besteedt en, nog belangrijker, waar je geen energie aan wilt verspillen. Dit concept omhelzen leidt tot een ongekende vrijheid.

Het boek is doorspekt met humor en scherpe grappen, maar is tegelijkertijd onderbouwd met degelijk wetenschappelijk onderzoek. 

Een meeslepende leeservaring die je kijk op zelfontwikkeling radicaal zal veranderen!

9. Renegades - Barack Obama

Renegades

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,00)
bruna.nl (€20,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

‘Renegades: Born in the USA’ presenteert een bruisende verzameling oprechte, openhartige en boeiende dialogen tussen de voormalige president Barack Obama en muziekicoon Bruce Springsteen.

Dit boek geeft niet alleen een kijkje in hun persoonlijke levensverhalen en de keerpunten in hun carrières, maar werpt ook een licht op de polariserende politieke landschap van Amerika, en de steeds groeiende kloof tussen de Amerikaanse droom en de huidige Amerikaanse realiteit.

Verrijkt met kleurrijke foto’s en zeldzaam archiefmateriaal, toont dit boek een intrigerend en beeldrijk portret van twee unieke figuren – een donkere en een blanke man – die hun individuele, onorthodoxe zoektochten naar zingeving, identiteit en gemeenschapszin proberen te verweven met het grotere Amerikaanse narratief.

Een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in een diepgaande blik op twee invloedrijke persoonlijkheden en hun visie op het moderne Amerika.

10. Alles wat vrouwen willen weten over mannen - Allan Pease

Alles wat vrouwen willen weten over mannen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

In ‘Alles wat vrouwen over mannen willen weten en mannen niet over vrouwen’, combineren Allan en Barbara Pease, bekend van hun succesvolle boeken over genderdiversiteit, liefde, relaties en lichaamstaal, al hun expertise in een hilarisch, kernachtig, verhelderend en informatief werk.

Dit is dé essentiële gids voor iedereen die interactie heeft met het andere geslacht, of dat nu is tijdens een vergadering op het werk, in de rij bij de supermarkt, of thuis in de slaapkamer.

Zij weten als geen ander complexe materie toegankelijk te maken, en zetten je aan het denken, lachen en leren.

Meer mannenboeken?

Wil je meer boeken voor mannen zien? Dat kan! Bekijk dan eens de goed beoordeelde boeken voor mannen die op dit moment populair zijn.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,00)
bruna.nl (€20,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€26,15)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,99)
storytel.com
bruna.nl (€22,99)
. (€22,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,90)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€30,00)
storytel.com
bruna.nl (€30,00)
. (€30,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,50)
storytel.com
bruna.nl (€17,50)
. (€17,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,99)
bruna.nl (€20,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 10, 2024 - 9:20 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,00)
bruna.nl (€20,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am