Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Top 10 nieuwste en bestverkochte romans

Wil je een nieuwe goede roman gaan lezen? Bekijk hier de best verkochte romans van de meest geprezen schrijvers uit deze eeuw. Alle boeken zijn goedgekeurd door lezers en recensenten.

1. De broers Karamazov - Fjodor Dostojevski

De broers Karamazov

Verkrijgbaar bij

bol.com (€37,50)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Dostojevski weeft rond de drie Karamazov-broers en de moord op hun vader een huiveringwekkende psychologische spanning. Ieder heeft zijn motieven en de kans gehad om de gruweldaad te begaan.

De versmelting van filosofische en religieuze motieven (zoals de befaamde ‘Legende van de Groot-inquisiteur’) met psychologie en rauwe vertelkunst positioneert deze roman als een mijlpaal in de negentiende-eeuwse literatuur.

Waar de meeste auteurs verzwakken met het verstrijken der jaren, bloeide Dostojevski. Op zijn vijftigste schreef hij deze grootse roman.

2. The Handmaid’s Tale - Margaret Atwood

The Handmaid’s Tale

Verkrijgbaar bij

bol.com (€10,16)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Met een nieuwe inleiding van Margaret Atwood: Ik geloof in verzet, zoals ik geloof dat er geen licht kan zijn zonder schaduw; of beter gezegd, geen schaduw tenzij er ook licht is.

Offred is een Dienstmaagd in de Republiek Gilead, een religieuze totalitaire staat op wat voorheen de Verenigde Staten was. Ze wordt geplaatst in het huishouden van de Commandant, Fred Waterford – haar toegewezen naam, Offred, betekent ‘van Fred’.

Ze heeft slechts één functie: het voortbrengen van nageslacht. Als Offred weigert zich over te geven aan seksuele slavernij om een verwoeste wereld te herbevolken, wacht haar de strop. 

Toch kan zelfs een repressieve staat hoop en verlangen niet uitroeien. Terwijl ze in flashbacks haar leven van vóór de revolutie herbeleeft, moet Offred navigeren door het angstaanjagende landschap van marteling en vervolging in het heden, en tussen twee mannen waarvan haar toekomst afhangt.

Meesterlijk bedacht en uitgevoerd, plaatst dit spookachtige toekomstbeeld Margaret Atwood in de voorhoede van dystopische fictie. Net zo relevant vandaag als toen Atwood het schreef… geen televisiegebeurtenis heeft ooit zo’n indruk gemaakt…

3. Daar waar de rivierkreeften zingen - Delia Owens

Kya Clark, een solitaire ziel, groeit op in het afgelegen moerasland van Barkley Cove, North Carolina, ver verwijderd van de beschaafde wereld.

Zij voorziet in haar levensonderhoud door vis en zelfgekweekte groenten te ruilen voor andere benodigdheden.

Thuis in de wildernis, vormt de natuur haar leermeester. Echter, bij het ontmoeten van twee stadse jongelingen, wordt zij zich bewust van een alternatieve wereld.

Wanneer één van hen dood aangetroffen wordt, valt de verdenking prompt op Kya.

4. Spaar de spotvogel (To kill a mockingbird) - Harper Lee

Spaar de spotvogel

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,50)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Spaar de Spotvogel (To kill a mockingbird), een aangrijpende en hartverscheurende roman, belicht het onrecht in het diepe zuiden van de Verenigde Staten.

Jonge Scout Finch en haar oudere broer Jem ontdekken de schrijnende ongelijkheid tussen blank en zwart. Dit raakt hen persoonlijk wanneer hun vader, advocaat Atticus, alles op het spel zet om een onterecht beschuldigde zwarte man te verdedigen in een verkrachtingszaak met een blank meisje.

Debuut in 1960, geldt dit meesterwerk als een van de grootste klassiekers van de twintigste-eeuwse Amerikaanse literatuur. Bekroond met de Pulitzerprijs en getransformeerd tot een succesvolle filmadaptatie.

Vertaald in meer dan veertig talen en met wereldwijd meer dan dertig miljoen verkochte exemplaren, is Spaar de Spotvogel een tijdloos monument in de literaire wereld.

Ben je benieuwd naar goede Nederlandse literatuur boeken, bekijk onze pagina hierover!

5. Mevrouw Dalloway - Virginia Woolf

Mevrouw Dalloway

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,00)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Op een stralende zomerochtend begeeft Clarissa Dalloway zich naar buiten om bloemen te kopen, terwijl ze de laatste loodjes legt voor het soiree dat ze die avond organiseert. Wandelend door de straten van Londen, overpeinst ze haar bestaan.

Parallel aan haar verhaal, worstelt Septimus Smith, getekend door de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog, met hallucinaties in hetzelfde Londense decor.

Op onverwachte wijze kruisen hun levenspaden elkaar, een verbinding die verstrengeld raakt door hun intrigerende gedachtegangen.

6. Mrs. Degas - Arthur Japin

Mrs. Degas

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,00)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Parijs, 1912. De vermaarde schilder Edgar Degas wordt geconfronteerd met blindheid. Gedwongen zijn woning te verlaten, ontmoet hij een jonge vrouw die aanbiedt zijn archieven te ordenen.

Echter, haar identiteit blijkt misleidend en in het geheim rapporteert zij over hun ontmoetingen. Ze roert doelbewust in Degas’ herinneringen aan zijn enige, onbereikbare liefde: zijn eveneens blinde Amerikaanse nichtje Estelle, een Creoolse uit New Orleans, die hij schilderde terwijl zij bloemen schikte.

De vraag rijst wie de ontvanger is van haar verslagen en waarom zij blijft graven in de meest kwetsbare herinneringen van Degas.

7. Beminde - Toni Morrison

Beminde

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Afkomstig van de Nobelprijswinnaar voor Literatuur:

Amerika, in de negentiende eeuw. Voormalig slavin Sethe, gedreven door wanhoop, doodt haar dochtertje Beminde om haar te beschermen tegen de slavernij.

Echter, Beminde keert terug als een kwaadaardige geest en teistert haar moeder. Het is Denver, Sethe’s tweede dochter, die het gezin uiteindelijk bevrijdt van de verstikkende vloek. 

Beminde is een adembenemende en huiveringwekkende roman die het beladen verleden van de Verenigde Staten verkent.

8. De draaischijf - Tom Lanoye

De draaischijf

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

In De draaischijf worden drie innig vervlochten levens vermorzeld door kunst, collaboratie, lafheid en meedogenloze ambitie.

“De dag van mijn begrafenis had ik me heel anders voorgesteld.” Aan het woord is Alex Desmedt, gepassioneerd door theater. Vlak voor de Tweede Wereldoorlog werkt hij zich op tot directeur van het grootste stadstheater in Antwerpen.

Hij viert de ene triomf na de andere, mede dankzij zijn vrouw, de in Utrecht geboren steractrice Lea Liebermann. Ook technische innovaties, zoals een enorme schijf op het podium, worden geïntroduceerd.

Tijdens de bezetting krijgt Alex de leiding over meerdere Antwerpse theaters, maar de beperkingen zijn zwaar. Zijn broer, componist en dirigent Rik Desmedt, kiest resoluut voor collaboratie, terwijl Lea, verboden te acteren, wegkwijnt en doolt door een stad waar razzia’s talloze levens eisen.

Kort voor de bevrijding wordt Alex uitgenodigd voor een delicate opdracht in Den Haag. Twee prominente partijgenoten van Adolf Hitler zullen in het stadstheater de opening bijwonen van het pas opgerichte Deutsches Theater in den Niederlanden. In de bevrijde thuishaven zal de afrekening bijzonder gruwelijk zijn.

9. De liefdeshypothese - Ali Hazelwood

De liefdeshypothese

Verkrijgbaar bij

bol.com
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Doctoraatsstudente Olive Smith gelooft in wetenschap, niet in iets ongrijpbaars als liefde. Echter, door een vergissing met haar vriendin Anh, wordt ze onverwacht gedwongen een relatie te veinzen.

In paniek kust ze de eerste man die ze tegen het lijf loopt. Deze kus ontketent niet alleen een golf van irrationele emoties, maar de gekuste blijkt ook Adam Carlsen te zijn: een jonge professor en de meest gevreesde laboratoriumtiran op de campus.

Al snel raakt Olives wetenschappelijke carrière in het nauw en ontdekt ze dat haar eigen hart onderzoeken ingewikkelder is dan het opstellen van een hypothese over liefde.

10. De geheimen van de kostschool - Lucinda Riley

De geheimen van de kostschool

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,75)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

In het meeslepende boek ‘De geheimen van de kostschool’ van bestsellerauteur Lucinda Riley, befaamd van de wereldwijde hitserie De zeven zussen, onderzoekt speurneus Jazz de mysterieuze dood van een vijftienjarige jongen op een elitaire kostschool in Norfolk. De tijd dringt, want er vallen meer slachtoffers…

Het schoolhoofd claimt dat het om een tragisch ongeval gaat, maar de politie heeft daar zijn twijfels over. Jazz Hunter wordt op de zaak gezet en tracht door te dringen in het hermetisch gesloten wereldje van de kostschool. Al gauw nemen de gebeurtenissen een verontrustende wending en blijkt er veel meer in het spel dan een noodlottig ongeval.

Jazz ontrafelt steeds meer over de docenten, leerlingen en oud-leerlingen van de school. Wanneer echter een verdachte vermist raakt en een macabere vondst in de kelder wordt gedaan, beseft Jazz dat ze snel moet handelen. De kostschool herbergt geheimen die duisterder zijn dan zij ooit had kunnen bevroeden…

De geheimen van de kostschool is een zinderend verhaal waarin familieverbanden en aangrijpende geheimen centraal staan, met als spilfiguur een vastberaden detective die haar eigen pad durft te bewandelen en steevast haar intuïtie volgt.

Meer romans?

Twijfel je nog en wil je meer goede romans zien? Bekijk dan eens de door Nederlandse lezers best beoordeelde en prijswinnende romans.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€37,50)
storytel.com
bruna.nl (€37,50)
. (€35,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€10,16)
storytel.com
bruna.nl (€12,50)
. (€11,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,00)
storytel.com
bruna.nl (€15,00)
. (€15,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:59 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,50)
storytel.com
bruna.nl (€17,50)
. (€17,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,00)
storytel.com
bruna.nl (€10,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,00)
storytel.com
bruna.nl (€15,00)
. (€15,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
bruna.nl (€24,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,99)
storytel.com
bruna.nl (€25,99)
. (€25,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Verkrijgbaar bij

bol.com
storytel.com
bruna.nl (€10,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,75)
storytel.com
bruna.nl (€24,99)
. (€24,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am