Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vind snel de top 10 bestverkochte horrors

Op zoek naar inspiratie voor een volgend griezelboek? Hieronder vind je een lijst met goede boeken voor de echte horror fan. 

1. Hannibal: De schreeuw van het lam/ Silence of the Lambs

De Schreeuw van het Lam is een spannende thriller van Thomas Harris met Hannibal Lecter, een beruchte kannibalistische seriemoordenaar, in de hoofdrol. In dit boek komt de jonge FBI-agent Clarice Starling in actie. Ze moet samenwerken met Dr. Hannibal ‘de Kannibaal’ Lecter, die achter de tralies zit. Lecter heeft een uniek inzicht in de gedachten van seriemoordenaars zoals Buffalo Bill, die vrouwen ontvoert en hen gruwelijk behandelt. Lecter’s hulp komt echter met een prijs: hij wil de diepste geheimen van Clarice ontrafelen, iets wat haar erg kwetsbaar maakt.

De tijd dringt, want er verdwijnen nog steeds vrouwen. Clarice staat voor een dilemma: hoe ver kan ze gaan in haar samenwerking met Lecter, wetende hoe gevaarlijk hij is? Dit boek houdt je

op het puntje van je stoel en laat je nadenken over de gevaren van het blootgeven van je eigen ziel.

De Schreeuw van het Lam is ook succesvol verfilmd als The Silence of the Lambs, waarin Anthony Hopkins en Jodie Foster de hoofdrollen speelden. Het boek wordt door velen geprezen.

2. Holly - Steven King

Holly

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
bruna.nl (€24,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 5:27 am

Wanneer Penny Dahl het detectivebureau belt om haar vermiste dochter Bonnie op te sporen, twijfelt Holly Gibney of ze de opdracht wel moet accepteren. Haar collega Pete is ziek door corona en haar complexe moeder is pas overleden. Eigenlijk zou Holly nu verlof moeten nemen. Toch kan ze Penny niet afwijzen, iets in haar wanhopige stem raakt haar.

Niet ver van waar Bonnie verdween, wonen de gepensioneerde professoren Rodney en Emily Harris. Ze lijken een gelukkig leven te leiden, maar in de kelder van hun mooie huis verbergen ze een sinister geheim dat verbonden is met Bonnie’s verdwijning. Het is bijna onmogelijk om dit sluwe en genadeloze echtpaar te ontmaskeren.

In dit nieuwe boek van Stephen King moet Holly al haar vaardigheden inzetten om tegen deze gruwelijke tegenstanders te strijden. Holly Gibney, een van Kings meest boeiende en inventieve personages, komt terug in deze zinderende thriller om het mysterie achter een reeks verdwijningen in een klein stadje te ontrafelen.

Lezers hebben Holly zien groeien van een verlegen, maar dappere einzelgänger in ‘Mr. Mercedes’, naar de partner van Bill Hodges in ‘De eerlijke vinder’, tot een ervaren en soms strenge privédetective in ‘De buitenstaander’.

3. Ik kan niet slapen - Steve Frech

Ik kan niet slapen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,99)
bruna.nl (€22,99)
Laatst bijgewerkt:: juli 11, 2024 - 2:31 am

Daniel Price dacht het perfecte huis voor zichzelf en zijn achtjarige dochter Caitlyn te hebben gevonden in Nightingale House, vooral na het recente verlies van zijn vrouw. Hij zag dit als een kans om een nieuw hoofdstuk in hun leven te beginnen en het verdriet achter zich te laten.

Maar al snel na hun verhuizing merkt hij dat er iets niet klopt. In zijn slaapkamer bekruipt hem regelmatig een vreemd gevoel en in verschillende kamers hoort hij een mysterieus druppend geluid. ’s Nachts klinkt er een gefluister door de gangen dat zegt: ‘Ik kan niet slapen…’

Langzaam maar zeker ontrafelt Daniel de angstaanjagende geschiedenis van een familie die een eeuw eerder in het huis woonde, vol verraad, tragedie en moord. Wat hij dacht dat zijn droomhuis was, verandert in een bron van nachtmerries.

4. HET / It - Stephen King

Het
Het

Verkrijgbaar bij

bol.com (€45,95)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

“Fictie is de waarheid binnen de leugen, en de waarheid van deze fictie is heel simpel: magie bestaat.” Dat zijn de woorden van Stephen King.

In 1957 speelt een zesjarig jongetje in Derry met zijn papieren bootje tijdens een hevige regenbui. Het bootje verdwijnt plots in een goot. Nieuwsgierig kijkt het jongetje in het donkere gat en ziet twee felgele ogen terugstaren.

Fast forward naar 1984, waar twee jongens op straat een man bruut in elkaar slaan en hem in het water dumpen. Het lijkt alsof een clown het slachtoffer uit het water redt.

Tijdens een reünie komen Bill, Mike, Richie, Beverley, Eddie en Ben na vele jaren weer samen in Derry. Dan ontdekken ze dat de demon uit hun jeugd nog altijd niet is verdwenen.

Dit verhaal grijpt je. Je duikt weer in hun wereld, waar het ondenkbare altijd een hoek om kan komen.

5. Lost Boy - Christina Henry

Lost Boy

Verkrijgbaar bij

bol.com (€10,16)
Laatst bijgewerkt:: juli 12, 2024 - 2:09 am

Iedereen kent een versie van mijn verhaal, maar de waarheid is anders. Ooit hield ik van een jongen genaamd Peter Pan. Peter nam me mee naar zijn eiland, een plek zonder regels en volwassenen die ons op de vingers keken. Hij haalde jongens uit de Andere Plaats om mee te doen met de pret, maar Peters idee van plezier is scherper dan het zwaard van een piraat. Hij wil altijd het stralende middelpunt zijn waar alles om draait. Hij doet alles om die zon te zijn. Peter beloofde dat we voor altijd jong en gelukkig zouden zijn. Peter zal zeggen dat ik de slechterik ben, dat ik hem onrecht heb aangedaan, dat ik nooit echt zijn vriend was. Peter liegt.

6. Empire of the Vampire- Empire of the Damned - Jay Kristoff

Empire of the Vampire- Empire of the Damned

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,99)
bruna.nl (€31,95)
Laatst bijgewerkt:: juli 12, 2024 - 2:09 am

Gabriel de León heeft de Heilige Graal gered van de ondergang, maar zijn kans om de eeuwige nacht te beëindigen is verkeken.

Nadat hij definitief zijn rug heeft gekeerd naar zijn broeders, de zilverbidders, trekken Gabriel en de Graal eropuit om de waarheid te achterhalen over hoe de Dagdood uiteindelijk ongedaan gemaakt kan worden.

Maar de laatste zilverbidder staat voor grote gevaren, zowel van binnen als van buiten. Achternagezeten door de kinderen van de Eeuwige Koning, betrokken geraakt bij oorlogen en intriges die eeuwenlang zijn gesponnen, en verteerd door zijn eigen opkomende bloeddorst, is het nog maar de vraag of Gabriel de onthulling van de waarheid over de Graal zal overleven.

Een waarheid die wellicht te gruwelijk is voor wie dan ook om zich voor te stellen.

7. Stranger Things 1: De andere kant 1

Stranger Things 1: De andere kant 1

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt:: juli 12, 2024 - 2:09 am

The Upside Down is een plek die je normaal alleen in paranormale visioenen of nachtmerries tegenkomt. Will Byers kan de donkere wereld waarin hij vastzit niet benoemen, maar hij weet één ding zeker: hij is helemaal alleen en ver verwijderd van alles wat veilig voelt. Achter elke hoek schuilt een angstaanjagend monster en door de lucht zweven stemmen die hem bekend voorkomen. Om te overleven, klampt Will zich vast aan de lessen over vriendschap die hij van zijn vrienden heeft geleerd. Hij houdt de hoop dat hij op een dag weer terug zal zijn bij zijn familie.

Volg wat er met Will gebeurt tijdens de gebeurtenissen van seizoen 1 van de populaire Netflix-serie Stranger Things.

8. Ring - Kôji Suzuki

Ring

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,99)
Laatst bijgewerkt:: juli 12, 2024 - 2:09 am

Eerst overlijdt er een meisje en kort daarna komt een vriend van haar ook om het leven. Beiden stierven aan een hartaanval. Als er nog twee tieners dood gevonden worden, stuit journalist Kazuyuki Asakawa toevallig op een verband tussen deze sterfgevallen. Opvallend is dat al deze jongeren precies tegelijkertijd zijn gestorven, met een uitdrukking van pure doodsangst op hun gezicht. Kazuyuki’s speurtocht brengt hem naar een vakantiepark. Hier hebben de vier, exact een week voor hun dood, een mysterieuze videoband bekeken.

9. The Enemy - Charlie Higson

The Enemy

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,99)
Laatst bijgewerkt:: juli 12, 2024 - 2:09 am

Na een verwoestende ziekte is iedereen van zestien jaar en ouder ofwel overleden of veranderd in een ontbindend, hersenloos wezen met een onverzadigbare honger naar vlees. Tieners hebben zich verschanst in gebouwen door heel Londen en gaan alleen naar buiten als ze voedsel moeten zoeken. De groep jongeren die in een Waitrose-supermarkt leeft, ziet hun mogelijkheden slinken. Wanneer een mysterieuze reiziger arriveert en hen een veilig onderkomen in Buckingham Palace biedt, beginnen ze aan een gevaarlijke tocht dwars door Londen. Maar hun strijd is nog lang niet gestreden – de dreiging binnen de paleismuren is net zo reëel als die erbuiten.

Vol onverwachte wendingen en snel denkende helden, is “The Enemy” een meeslepend verhaal over overleven in een wereld vol onvoorstelbare gruwelen.

10. Orakel - Thomas Olde Heuvelt

Orakel

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,99)
bruna.nl (€12,99)
Laatst bijgewerkt:: juli 12, 2024 - 2:09 am

Stephen King noemt het ‘briljant en volstrekt origineel.’

Op een mistige winterochtend ontdekken Luca Wolf en Emma Reich een achttiende-eeuws zeilschip midden in een bollenveld vlak bij de duinen. Op de achtersteven staat ‘Orakel’. Het schip ligt daar op een bizarre manier. Gedreven door nieuwsgierigheid betreedt Emma via een luik op het schuine dek het schip. Daarna wordt ze niet meer gezien. Luca, die achterblijft, is verbijsterd. Hij wilde haar volgen, maar iets hield hem tegen. Vooral de uitdrukking op haar gezicht toen ze het luik inging, joeg hem angst aan…

Kort daarna zijn er elf mensen vermist. Luca en zijn moeder worden afgezonderd van de buitenwereld en de geheime diensten staan voor een groot raadsel. Er wordt alles aan gedaan om een mediastorm te vermijden. Wanneer men echter in het verleden graaft om het mysterie van de Orakel te ontrafelen, blijkt dat het schip een voorteken is van dreigend onheil.

Meer horrors?

Zit jouw horror boek er niet tussen? Wees niet bang! Bekijk snel meer door Nederlandse lezers goed beoordeelde populaire horror boeken.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
bruna.nl (€24,99)
Laatst bijgewerkt:: juli 11, 2024 - 2:31 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
bruna.nl (€24,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 5:27 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,99)
bruna.nl (€22,99)
Laatst bijgewerkt:: juli 11, 2024 - 2:31 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€45,95)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,99)
bruna.nl (€31,95)
Laatst bijgewerkt:: juli 12, 2024 - 2:09 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,99)
bruna.nl (€12,99)
Laatst bijgewerkt:: juli 12, 2024 - 2:09 am