Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Top 10 romantische boeken over liefde en romantiek

Beste en meest favoriete liefdesboeken

Wil je jezelf eens goed verliezen in een romantisch boek? Bekijk onze perfecte collectie met liefdesverhalen vol intriges, verlangen, en momenten om te dromen en weg te zwijmelen.

1. De liefdesbrief - Lucinda Riley

De liefdesbrief

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,95)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

In ‘De Liefdesbrief’ wordt de jonge en gretige verslaggeefster Joanna op pad gestuurd om verslag uit te brengen van de laatste eerbetoon aan acteur Sir James Harrison.

Na de droevige plechtigheid, belandt er een raadselachtige brief in haar handen, die een zeventig jaar oud geheim draagt dat Sir James nauwgezet onder de pet hield.

Met de loyale steun van de kleinzoon van Sir James, ontsluit Joanna geleidelijk dit verhaal. Maar let op! Tijdens haar speurtocht wordt ze onvermijdelijk met verschillende machtsbeluste personen die hun klauwen in de brief willen zetten. Ze zullen haar met alle mogelijke middelen proberen te dwarsbomen.

‘De Liefdesbrief’, een boek waarin iedere pagina je als een wervelwind meesleept, is doorspekt met spanning en onverwachte plotwendingen.

Deze literaire parel is wederom een meesterwerk van de auteur die menig bestseller op haar naam heeft staan. Ga op in de wondere wereld van de meest geliefde schrijver van deze eeuw!

2. Romeo en Julia – William Shakespeare

Romeo & Julia

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Bij een gemaskerd feest vangen Julia en Romeo elkaar’s blik en voilà, de vonk slaat onmiddellijk over. Maar let op, hun families zijn al decennialang aartsvijanden, en een romance tussen hen is strenger dan streng verboden. Onverstoorbaar broeden ze een inventief plan uit om hun liefde een kans te geven. Even lijkt het te werken, maar dan loopt alles gruwelijk uit de hand…

Dit is het wereldberoemde verhaal van ‘Romeo en Julia’, op een toegankelijke en begrijpelijke manier vertolkt door de creatieve pen van Tiny Fisscher. De kracht van het verhaal wordt verder versterkt door de indrukwekkende zwart-witillustraties van Sophie Pluim.

Dit boek is een frisse kijk op het tijdloze liefdesverhaal dat al eeuwenlang harten over de hele wereld in vuur en vlam zet. Je kan je zeker verwachten aan een rollercoaster van emoties!

3. Heerlijk duurt het langst - Jill Mansell

Heerlijk duurt het langst

Verkrijgbaar bij

bruna.nl (€15,00)
bol.com (€15,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Lainey heeft het wel gehad met romantiek na haar recente liefdesfiasco. Zij geloofde in ‘voor altijd’, terwijl hij al met één been in zijn volgende relatie stond.

Daarom houdt ze de boot af als ze bij een hectisch gezin in het pittoreske Cornwall aan de slag gaat en de charmante stiefzoon van haar baas, Seth, ontmoet. Hoe onweerstaanbaar hij ook is (en dat is zéér onweerstaanbaar), Seth heeft al een perfecte vriendin.

Maar Lainey is niet volledig transparant geweest over haar verleden, en Seth is ook niet helemaal wat hij lijkt. Als iedereen zijn kaarten dicht tegen de borst houdt, wordt het een complex verhaal! Lukt het de liefde om hun weg te vinden deze zomer?

Dit is het boeiende verhaal dat Jill Mansell voor je in petto heeft, een schrijfster die je ongetwijfeld zal opvrolijken! De kracht van haar schrijven zit ‘m in de mix van humor, realistische personages en situaties die je niet ziet aankomen. Bereid je voor op een zinderende zomer vol geheimen en verrassingen!

4. Prachtige Rampspoed – Jamie McGuire

Prachtige rampspoed

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,60)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Abby spant zich tot het uiterste in om haar schimmige verleden achter zich te laten. Ze gedraagt zich keurig: geen sigaretten, geen alcohol, geen grove taal en alles altijd tip-top in orde.

Maar als groentje op de universiteit wordt haar kans op een frisse start abrupt verstoord door niemand minder dan Travis, beter bekend als ‘Mr. One-night Stand’.

Travis, een bedreven verleider, heeft de vrouwen op de campus aan een touwtje. En Abby? Zij is de enige die niet voor zijn charmes valt, en die onverschilligheid intrigeert hem mateloos. Ondanks haar afwijzingen, slaagt hij er uiteindelijk in om Abby via een weddenschap aan hem te binden…

Dit verhaal zit vol verrassingen, wendingen en romantiek. Het is een boeiend, modern liefdesverhaal dat je niet loslaat tot je de laatste bladzijde hebt omgeslagen. Wees voorbereid om verrast te worden en om met volle teugen te genieten!

5. Een leven na jou - Jojo Moyes

Een leven na jou

Verkrijgbaar bij

bol.com (€10,00)
. (€10,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Na een intense zes maanden met Will is Lou Clark niet meer het gemiddelde meisje met een alledaags leven. Maar wanneer een onverwacht incident haar noodgedwongen terugbrengt naar haar familie, lijkt het alsof ze weer in hetzelfde stramien vastzit als voor Will haar wereld op zijn kop zette.

Om uit haar comfortzone te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten, met name de oogstrelende Sam, helpen haar een frisse kijk op het leven te krijgen.

Maar dan waait er iemand uit Wills verleden haar leven binnen en blijkt alles opnieuw niet wat het lijkt. Kan Lou zichzelf heruitvinden terwijl het voelt alsof de hele wereld haar, haar familie en Wills familie in het verleden wil laten vastzitten?

Een opmerkelijk verhaal over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je echt wilt zijn, tegen de druk van de buitenwereld in. Deze roman houdt je gegarandeerd op het puntje van je stoel en zal je nog lang bijblijven!

6. Muze in lingerie - Penelope Sky

Muze in lingerie

Verkrijgbaar bij

bol.com (€5,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Mijn broer raakte verstrikt in het web van een crimineel en betaalde de ultieme prijs: hij verloor zijn leven, en ik zit opgezadeld met zijn schuld. Met slechts twintig dollar op zak en de kleren aan mijn lijf als mijn enige bezit, heb ik geen thuis meer en geen levende familie. 

Knokkels, de brute schuldeiser, dreigt me te martelen als ik het waag om te vluchten. Hij tikt de dagen af tot hij me volledig in zijn greep heeft. Maar nu geniet ik nog van mijn laatste vrije dagen.

Toch heb ik geen intentie om passief af te wachten. Ik neem de benen, zo ver mogelijk van hier, naar Milaan. Daar houdt ’s werelds meest prestigieuze lingeriemerk, Barsetti Lingerie, audities voor nieuw talent. Ik ben geen typisch model, maar misschien kan ik wel op een andere manier een centje bijverdienen…

Echter, als ik eenmaal oog in oog sta met de beruchte Conway Barsetti, blijkt hij heel andere ideeën te hebben over mijn rol in zijn imperium. Heb ik mijn leven op het spel gezet om te ontsnappen aan een monster, om rechtstreeks in de armen van een ander te belanden?

Ben je op zoek naar een goed boek voor vrouwen boordevol intrige, gevaar en onverwachte wendingen. Het zal je meenemen op een rollercoaster van emoties en de wereld van glamour en criminaliteit op een intrigerende manier blootleggen. Buckle up!

7. De Reiziger - Diana Gabaldon

Outlander (de reiziger)

Verkrijgbaar bij

bol.com (€50,00)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Na de tumult van de Tweede Wereldoorlog zoekt Claire Randall, samen met haar man op tweede huwelijksreis, rust in het indrukwekkende berglandschap van de Schotse Hooglanden rond Inverness.

Maar haar gemoedsrust wordt bruut verstoord wanneer ze tijdens een wandeling per ongeluk een steen aanraakt in een magische steencirkel en pardoes gekatapulteerd wordt naar het roerige Schotland van de achttiende eeuw.

Claire, een buitenstaander en erger nog, een Engelse – ‘sassenach’ in het lokale dialect – belandt onverhoopt in de doolhof van clanintriges en de Schotse onafhankelijkheidsstrijd. 

Alsof dat nog niet genoeg is, vindt ze zichzelf onweerstaanbaar aangetrokken tot de oogstrelende James Fraser, een clansman van de machtige MacKenzie clan…

Deze roman sleept je mee naar een verleden vol spanning, intriges en een verboden liefde die door tijd en ruimte heen snijdt. Een must-read die je tot de laatste pagina in zijn ban zal houden!

8. Bridgerton - Julia Quinn

1813, Londen. De schemerige wereld van de 19e eeuwse Britse upperclass is er een van verlangen, rijkdom en verraad, en de familie Bridgerton zit steevast op de eerste rij.

Daphne Bridgerton, opgevoed met het idee dat haar bestemming ligt in een voordelig huwelijk, ziet haar kansen wankelen als Lady Whistledown, de anonieme roddeltante van de ton, haar afserveert als overrijpe waar.

En dan stapt de charmante hertog Simon Basset haar leven binnen. Overweldigd door de opdringerigheid van moeders die hem hun huwbare dochters voorschotelen, stelt Simon een pact voor: ze veinzen een verloving, zodat Daphne haar reputatie kan oppoetsen en hij wat ademruimte krijgt.

Echter, naarmate het toneelspel langer voortduurt, kruipt de begeerlijke hertog steeds dieper in Daphne’s hart… en in haar slaapvertrekken. Kan ze de beruchte hartenbreker overtuigen hun fictieve verloving om te zetten in een echtelijke verbintenis?

9. Zwaar verliefd - Chantal van Gastel

Zwaar verliefd!

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,39)
bruna.nl (€22,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Mijn vriendinnen en ik, we zijn eigenlijk een soort van Sex & the City. Oké, het is even geleden dat ik de lakens heb gedeeld met iemand en mijn woonplaats zou eerder als een dorp dan als New York bestempeld worden.

En in plaats van een kwartet, vormen we een trio. Maar hey, mijn gewicht compenseert de afwezigheid van die vierde vriendin – ik weeg evenveel als Carrie en Samantha samen.

Laat me je voorstellen aan Isa, een jonge dierenarts die in een knoop zit met haar liefdesleven, haar beroep en haar gewicht. Vooral nu ze haar hoofd heeft verloren aan Ruben, de ongelooflijk knappe eigenaar van een labrador die ze een levensreddende behandeling heeft gegeven. Maar hoe zorgt ze ervoor dat hij net zo dol op haar wordt als op zijn viervoeter?

10. Nee heb je - Charlotte de Monchy

Nee heb je

Verkrijgbaar bij

bol.com (€7,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Bobbie komt tot het besef dat ze op de rand van een burn-out balanceert. Haar leidinggevende, die deze situatie gelukkig opmerkt, stuurt haar voor een klus naar Bali. Daar woont toevallig ook haar vervreemde zus Lauren.

Het lijkt een eenvoudige opdracht: de aankoop van een surfschool regelen zodat het bedrijf er een luxueus resort kan vestigen. En nadien zou er ruimschoots tijd zijn om de onenigheid met Lauren uit de wereld te helpen en zelf weer op te laden op een idyllisch wit strand.

Maar Bali blijkt onvoorspelbaarder dan gedacht. Samuel, de eigenaar van de surfschool, weigert resoluut te verkopen. En de verrassing van Bobbie’s plotselinge verschijning op het terras van Laurens restaurant wordt allesbehalve enthousiast ontvangen.

Toch gelooft Bobbie stellig dat ze iedereen kan overtuigen en besluit een paar surflessen bij Samuel te boeken. Maar de gemoedelijke instelling, het zalige klimaat en de charmes van haar surfleermeester werpen hun vruchten af. Is het misschien Bobbie zelf die een radicale koerswijziging moet maken?

Meer romantische boeken?

Zit jouw boek er nog niet tussen en ben je benieuwd naar meer romantische boeken? Bekijk dan eens de door Nederlandse lezers best beoordeelde boeken over de liefde en romantiek.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,95)
storytel.com
bruna.nl (€21,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
bruna.nl (€24,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Verkrijgbaar bij

bruna.nl (€15,00)
bol.com (€15,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,60)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€10,00)
. (€10,00)
bruna.nl (€10,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€5,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€50,00)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,99)
storytel.com
bruna.nl (€7,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,39)
bruna.nl (€22,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€7,99)
storytel.com
bruna.nl (€7,99)
. (€7,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 9:09 am