Zoeken
Sluit dit zoekvak.

10 Mooiste designer boeken en koffietafelboeken

Luxe tafelboeken als decoratie voor je interieur

Zoek je een stijlvol design boek van exclusieve designers voor op tafel? Bekijk dan snel onze selectie van designermerken zoals Coco Channel, Louis Vuitton en Dior.

1. The Watch Book Rolex - Brunner, Gisbert L.

The Watch Book Rolex

Verkrijgbaar bij

bol.com (€66,00)
bruna.nl (€123,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

De Bijbel voor liefhebbers van polshorloges en Rolex-aanbidders: Expert Gisbert L. Brunner gidst met passie, oog voor detail en indrukwekkende vakkennis door de wonderbaarlijke wereld van wellicht het meest befaamde horlogemerk aller tijden.

De waterdichte “Oyster”, de “Datejust”, de ruim een halve eeuw oude duikershorloge “Submariner” – horloge-aficionado Brunner vereert elk van deze begeerlijke verzamelstukken onder de tijdmeters met een monument.

Deze prachtige heruitgave van The Watch Book Rolex belicht tevens de meest recente Rolex-modellen uit 2020 en 2021. Ongeveer 360 kleurenfoto’s en 60 zwart-witbeelden maken dit grootformaat fotoboek tot een waar kunstwerk.

2. The Art Book - Phaidon Editors

De nieuwste, grondig herziene editie van Phaidon’s bekroonde en wereldwijd bestverkochte kunstoverzicht, met werken van meer dan 600 van ’s werelds meest vooraanstaande kunstenaars

The Art Book is wereldwijd gekoesterd en vertaald in 20 talen, waardoor miljoenen lezers kennismaken met grootse kunst en gerenommeerde kunstenaars.

Elk van de ruim 600 opgenomen kunstenaars, daterend van de middeleeuwen tot moderne tijden, wordt vertegenwoordigd door een sleutelwerk en een informatieve, verhelderende tekst over het stuk en de maker ervan.

Afwijkend van traditionele classificaties, is The Art Book geordend op naam van de kunstenaar, waarbij schitterende voorbeelden uit alle periodes, scholen, visies en technieken samenkomen in een levendige A-Z-sequentie.

Hierdoor ontstaat een ongeëvenaarde visuele bron en een viering van onze rijke, veelzijdige cultuur.

3. Louis Vuitton Marc Jacobs - Pamela Golbin

Louis Vuitton Marc Jacobs

Verkrijgbaar bij

bol.com (€52,43)
bruna.nl (€84,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Deze betoverende uitgave belicht de rollen van twee mannen die een bescheiden atelier in het negentiende-eeuwse Parijs transformeerden tot een van ’s werelds succesvolste en meest herkenbare merken.

Louis Vuitton, synoniem met verfijnd vakmanschap en onmisbaar hoogwaardig design, werd opgericht door de gelijknamige stichter in 1854.

Het eerste deel van dit werk schetst de vernieuwingen van Vuitton, die het vrij onbekende ambacht van emballeur (inpakker) tot de voornaamste luxe koffermaker in Parijs verhief, met cliënteel uit zowel de Franse adel als de elite van een welvarend land.

Zeldzame en nooit eerder vertoonde staaltjes van Vuittons vakmanschap, evenals de mode die daarin verwerkt werd, vormen het kloppend hart van deze hoofdstukken.

Het tweede deel van het boek analyseert de rol van Marc Jacobs als creatief directeur van Louis Vuitton (sinds 1997), die het modehuis een nieuw tijdperk binnenloodste met een reeks samenwerkingen met kunstenaars en ontwerpers zoals Takashi Murakami, Richard Prince en Stephen Sprouse, alsook met het ontwerpen van een immens populaire en gewilde kledinglijn voor het bedrijf.

Louis Vuitton / Marc Jacobs is niet enkel een gelaagde studie van de evolutie van een luxemerk in de afgelopen 150 jaar, maar tevens een lofzang op technische en ontwerpinvloeden in de nieuwe eeuw, door het onderzoeken van twee uiteenlopende maar vaak gelijksoortige carrières met een eeuw verschil.

4. Sneaker Freaker: The Ultimate Sneaker Book - Simon Wood

Sneaker Freaker. The Ultimate Sneaker Book

Verkrijgbaar bij

bol.com (€30,50)
bruna.nl (€50,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

In 2002 broedde Simon ‘Woody’ Wood op plannen om kosteloos sneakers te bemachtigen. Twee weken later was hij de trotse eigenaar van Sneaker Freaker en zijn leven veranderde voorgoed.

Vanuit zijn prille begin als punk-achtig fan tot de hedendaagse gelikte print- en online-uitgaven heeft deze onafhankelijke publicatie elke samenwerking, custom, limited edition, retro heruitgave, Quickstrike, Hyperstrike en Tier Zero sneaker gedocumenteerd in de afgelopen 15 jaar.

Woody’s oorspronkelijke idee dat Sneaker Freaker zowel grappig als serieus, betekenisvol en zinloos tegelijkertijd zou zijn, is zonder meer vervuld in het Ultieme Sneaker Boek.

Met meer dan 650 pagina’s tjokvol insiderkennis en eigen observaties, is het moeilijk opzij leggen.

Gedurende 100 jaar geschiedenis schetst elk hoofdstuk een levendig beeld van de evolutie van de sneakerindustrie.

Air Max, Air Force, Adi Dassler, Converse, Kanye, Dapper Dan, Dee Brown, Michael Jordan en Yeezy – samen met obscure schatten zoals Troop, Airwalk en Vision Street Wear – zijn allen uitputtend gedocumenteerd.

Dit is een onbetwistbare bron van kennis. Dit is… het Ultieme Sneaker Boek!

5. Dior: The Art of Color - Richard Burbridge

Dior

Verkrijgbaar bij

bol.com (€54,89)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Dit voortreffelijke boek neemt de lezer mee op reis door de geschiedenis van make-up, stijl en kleur bij het befaamde modehuis Dior.

Als een verfijnde ode aan kleur, presenteert dit boek de historie van Dior-cosmetica binnen de context van mode en kunst.

Verdeeld in twaalf hoofdstukken (Wit, Zilver, Nude, Roze, Rood, Paars, Blauw, Groen, Geel, Goud, Grijs en Zwart) toont Dior: The Art of Color niet alleen de soms glamoureuze, soms natuurlijke cosmetica, maar ook de esthetiek van kleur, die de inspiratiebron vormde voor zoveel van Diors creaties.

De evolutie van kleur door de eeuwen heen wordt gepresenteerd met iconische werken van gerenommeerde kunstenaars en Dior make-upreclamecampagnes – waaronder creaties van grootheden als Serge Lutens, Tyen en het huidige hoofd van Dior make-up, Peter Philips – vastgelegd door meesterfotografen zoals Irving Penn, Guy Bourdin en Richard Burbridge.

Met een uiterst boeiende tekst en nooit eerder vertoonde beelden is dit een boek dat geen enkele student van mode of kunst mag missen.

6. Little Book of Prada - Laia Farran Graves

Little Book of Prada

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,99)
bruna.nl (€18,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

‘Little Book of Prada’ is een beeldschoon geïllustreerd en verfijnd boek over de geschiedenis van het legendarische Italiaanse modehuis Prada.

Little Book of Prada belicht de evolutie en vernieuwingen van het merk, evenals de ontwerpen geïnspireerd door minimalisme en hedendaagse kunst.

Het fabelachtige Italiaanse modehuis Prada staat bekend om zijn ingetogen elegantie, luxueuze, technologische stoffen en sublieme originaliteit van ontwerpen.

Ooit begonnen als lederwarenfabrikant, transformeerde Prada tot een wereldwijd mode-imperium onder de bezielende leiding van Miuccia Prada.

Dit inspirerende boekje staat bol van prachtige modefotografie, beelden van de creaties en iconische catwalkmomenten, en vormt tevens een eerbetoon aan een van de meest invloedrijke modehuizen ter wereld en de vrouw erachter.

Een verfijnd boek in de reeks van: Little Book of Dior, Little Book of Gucci, Little Book of Chanel, Little Book of Yves Saint Laurent, Little Book of Louis Vuitton, Little Book of Balenciaga en Little Book of Hermès. Het ultieme cadeau voor elke modeliefhebber!

7. Motorcycle Passion - Michael Köckritz

Motorcycle Passion

Verkrijgbaar bij

bol.com (€44,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Er zijn nauwelijks betere manieren om aan de dagelijkse beslommeringen te ontsnappen dan op een motorfiets. Ze ontlokken emoties en wekken een hunkering naar avontuur op.

Vorm en precisie typeren deze machines als tijdloze en belangrijke culturele objecten. Eenvoudig gezegd, motorfietsen maken indruk.

Het enige wat je hoeft te doen is opstappen, gas geven en wegrijden. In dit boek ervaar je de sensatie van de wind in je gezicht tijdens een tocht door de opwindende wereld van motorfietsen.

Lezers zullen zich verdiepen in baanbrekende motoren en uitrusting, evenals muziek en films die het verlangen naar onafhankelijkheid.

Meeslepende toertochten, ’s werelds meest unieke motorwinkels en legendarische evenementen worden eveneens uitgelicht in deze fascinerende titel.

8. Versace - Donatella Versace

Versace

Verkrijgbaar bij

bol.com (€77,24)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

In dit boek wordt een van de meest buitengewone verhalen uit de Italiaanse modewereld verteld. Een exemplarisch verhaal, omdat het in een complexe constellatie alle inzichten weergeeft die het hedendaagse modebeeld hebben gevormd.

Een selectie van beelden leidt ons door een baanbrekend merk, dat in staat is geweest om zowel dingen als mensen te definiëren en te typeren: Versace is een naam zo krachtig en helder dat het synoniem is geworden met een manier van zijn.

“Het heden wordt niet nodeloos gehinderd door het verleden; het groeit er gewoon overheen, als een boom, waarvan de wortels niet verstrengeld zijn met de takken, maar vreedzaam ondergronds verblijven.” (uit het voorwoord)

9. Chanel - Daniele Bott

Chanel

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,99)
bruna.nl (€41,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Chanels combinatie van traditie, originaliteit en stijl heeft het merk altijd tot het meest verleidelijke gemaakt.

In dit boek opent het Huis van Chanel haar privéarchieven, en onthult het een schitterend universum van geniale ontwerpen, gecreëerd door Coco Chanel vanaf de jaren 1920 en nu opnieuw geïnterpreteerd voor gloednieuwe kledingstukken, accessoires en schoonheidsproducten.

Geïnspireerd door het kenmerkende parfum, het legendarische Chanel No 5, onderzoekt het boek vijf centrale thema’s – het pak, de camelia, juwelen, geuren en make-up, en de ‘little black dress’ – en volgt het spoor van verleden naar heden om te laten zien hoe deze essentiële items opnieuw zijn ontdekt en heruitgevonden door modeontwerpers die in de voetsporen van hun illustere voorgangers werken.

Deze visuele reis wordt verrijkt met eerder ongepubliceerde archieffoto’s en originele tekeningen van Karl Lagerfeld, evenals prachtige beelden van enkele van de grootste namen in de modefotografie.

Schitterende kleding, verfijnde accessoires, beeldschone modellen en tijdloos design laten geen twijfel bestaan over de blijvende roem van het merk.

10. Tom Ford - Tom Ford

Tom Ford

Verkrijgbaar bij

bol.com (€92,01)
bruna.nl (€125,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Tom Ford is uitgegroeid tot een van de grote iconen in de modewereld. Hij transformeerde Gucci van een kwijnend accessoiremerk tot een van de meest verleidelijke modemerken ter wereld.

Zijn ontwerpen hebben de verkoop bij Gucci vertienvoudigd en hebben bijgedragen aan de opbouw van het Gucci-merk tot het luxeconglomeraat dat het vandaag de dag is.

Ford bracht een scherpe stijl, synoniem met 21e-eeuwse glamour, in zijn kleding en Hollywood werd wakker geschud. Dit boek is een volledige catalogus van Fords ontwerpen voor zowel Gucci als Yves Saint Laurent van 1994 tot 2004.

Het documenteert niet alleen Fords kleding- en accessoireontwerpen voor beide huizen, maar onderzoekt ook Fords grootse visie op het complete ontwerp van een merk, inclusief architectuur, winkelontwerp en reclame.

Tom Ford bevat meer dan 200 foto’s van Richard Avedon, Mario Testino, Steven Meisel, Helmut Newton, Herb Ritts, Terry Richardson, Craig McDean, Todd Eberle en talloze andere fotografen, waaronder vele eerder ongepubliceerde beelden.

Gepubliceerd om samen te vallen met zijn vertrek bij Gucci, is dit boek gemaakt met Fords volledige medewerking en elke pagina weerspiegelt zijn uitzonderlijke smaak.

Meer designer boeken?

Heb je nog geen keuze kunnen maken en wil je meer designer boeken zien? Bekijk dan eens de door Nederlandse lezers best beoordeelde boeken over design.

Heb je plotseling inspiratie gekregen van deze boeken en wil je zelf aan de slag met design, mode en vooral fotografie? Neem deze betere fotografie boeken dan eens door.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€66,00)
bruna.nl (€123,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,75)
bruna.nl (€35,95)
. (€35,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€52,43)
bruna.nl (€84,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€30,50)
bruna.nl (€50,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,99)
bruna.nl (€18,99)
. (€18,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,99)
bruna.nl (€41,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€92,01)
bruna.nl (€125,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:55 am