Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Top 10 beste Islamitische boek aanraders: Islam & Koran

Nederlandstalige boeken over Islamitisch geloof

Wil je een de Koran (Quran) gaan lezen of deze beter leren begrijpen? Bekijk hieronder een lijst met vaak verkochte boeken over het leven volgens de Islam als religie.

1. Het leven van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem) - Jamal Ahajjaj

Ontdek het intrigerende leven van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem), een buitengewoon individu wiens prestaties in een kort tijdsbestek verbluffend zijn.

Hij verkondigde de ultieme religie, stichtte een uiterst rechtvaardige staat, belichaamde een sublieme morele gedragscode en realiseerde talloze sociale en politieke verbeteringen, inclusief een ingrijpende revolutie.

Deze revolutie had tot doel het lot van de mensheid te verbeteren en hun band met hun Schepper te versterken.

Mohammed (vrede zij met hem) is de meest veelzijdige mens die ooit geleefd heeft. Niemand in de geschiedenis kan aan hem tippen. Hij was een spirituele leraar, sociale hervormer, ethische gids, politiek denker, militair strateeg, trouwe vriend, toegewijde echtgenoot en liefdevolle vader.

Dit boek nodigt je uit om kennis te maken met het leven, de missie en de boodschap van de Profeet. Laat je meevoeren door de verhalen van de man die tegenslagen overwon, een verdeelde natie hoop en nieuw perspectief schonk en antwoorden bood op essentiële levensvragen.

Na het lezen en verkennen van het leven van de Profeet Mohammed, zal jouw eigen bestaan een andere dimensie krijgen.

2. De interpretatie van de betekenissen van de Koran - Aboe Ismail

Wil je de échte Islam ontdekken, los van de mediaberichten? Verlang je ernaar om zelf te achterhalen waar de Islam voor staat en je eigen mening te vormen? Grijp dan nu je kans! 

Islamdocent en imam Aboe Ismail heeft, samen met enkele studenten, de betekenissen van de Koran naar het Nederlands vertaald. In vergelijking met andere vertalingen biedt deze versie een betere mogelijkheid om de Koran te doorgronden.

Deze vertaling onderscheidt zich door een accurate weergave van de Koran, gecombineerd met eenvoud en helderheid, waardoor het toegankelijk is voor iedereen.

3. Afvallige - Joram van Klaveren

Afvallige

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Afvallige – Joram van Klaveren: Van christendom naar islam in een tijdperk van secularisatie en terreur. Joram van Klaveren, ooit “de kroonprins van Wilders” genoemd, stond bekend als fervent criticus van de islam.

Als voormalig PVV’er en Tweede Kamerlid diende hij tal van islamgerelateerde moties in, zoals het sluiten van moskeeën, het verwijderen van de Koran uit het parlement en het weren van de islam uit Nederland.

Om zijn denkbeelden kracht bij te zetten, begon hij – als christen – aan een kritisch boek over de islam. Tijdens het schrijven ontdekte hij echter steeds meer zaken die zijn kijk op de islam deden wankelen.

In dit boek beschrijft Joram zijn persoonlijke en theologische ontdekkingsreis en de ontwikkeling die hij doormaakte.

Hij behandelt vragen als: bestaat God überhaupt? Is de God van de Koran dezelfde als die van de Bijbel?Predikt de islam haat tegen ongelovigen en onderdrukking van vrouwen? Hoe ontstond Jorams negatieve beeld van de islam? Met welke emotionele en sociale worstelingen kreeg hij te maken? En waar heeft deze reis hem uiteindelijk gebracht?

Een must-read voor zowel moslims als niet-moslims.

4. Geschiedenis van de Profeten - Ibn Kathir

Geschiedenis Van De Profeten vrede zij met hen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€27,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Dit boek opent een boeiende deur naar de wereld van profetische vertellingen uit de Koran, nu toegankelijk gemaakt met begrijpelijke taal en heldere uitleg. Het biedt een bijzondere kans voor iedereen die geïnteresseerd is in het verdiepen van hun kennis over de islam.

Hoewel dit geen Koran zelf is, vind je hierin inspirerende verhalen die rechtstreeks uit de Koran zijn gehaald. Het zijn de verhalen die een wezenlijk onderdeel vormen van de rijke tapestry van deze wereldreligie.

De taalbarrière is verbroken: dit boek is volledig in het Nederlands. Geen zorgen als je geen Arabisch kent – dit boek is zo opgesteld dat het voor iedereen gemakkelijk leesbaar is.

Dus of je nu een nieuwsgierige beginner bent of iemand die zijn kennis wil uitbreiden, dit boek biedt je de kans om je inzicht in de islam te verrijken.

5. Ibrahiem En Abraham - Francien van Overbeeke-Rippen

Ibrahiem En Abraham

Verkrijgbaar bij

bol.com (€10,90)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

‘Ibrahiem en Abraham’ is een boek dat naadloos aansluit op onze multiculturele samenleving, waarin aanhangers van de drie Abrahamitische religies – joden, christenen en moslims – elkaar steeds vaker ontmoeten op school, in de wijk of bij de sportclub.

Het boek biedt verhalen uit de Tenach, Bijbel en Koran, speciaal gericht op kinderen vanaf ongeveer tien jaar.

Bij elk verhaal wordt aangegeven welke gedeelten uit de Koran en Bijbel/Tenach het betreft, zodat kinderen en volwassenen met elkaar in gesprek kunnen gaan over de verschillende geloofstradities en de betekenis van deze verhalen in hun eigen leven.

In samenwerking met het onderwijsveld zijn er voor de verhalen van Noeh/Noach en Joesoef/Jozef twee lessenseries ontwikkeld door onderwijsadviseurs van CPS.

Deze lessenseries, getiteld ‘Drie tradities, één verhaal’, zijn opgenomen in ‘Ibrahiem en Abraham’. Pedagogisch-didactische tips en praktijkgerichte aanwijzingen maken dit lesmateriaal compleet.

Laat je inspireren door dit boeiende boek en ontdek de rijke verhalen van de Abrahamitische tradities op een toegankelijke en verbindende manier.

6. De Edele Koran - Sofjan S. Siregar

De Edele Koran

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

‘De Edele Koran’ van Sofjan S. Siregar is een meeslepende Nederlandse vertaling van de Koran. Elke pagina toont de Arabische en Nederlandse tekst zij aan zij, wat zorgt voor een verrijkende leeservaring.

Het boek bevat tevens een bondige inleiding waarin specifieke kenmerken van de tekst worden toegelicht, alsook religieuze richtlijnen om te volgen tijdens het lezen.

Aan de voorzijde vind je een handige inhoudsopgave, terwijl de achterzijde een register met trefwoorden bevat. Verhelderende voetnoten zijn in de vertaling zelf opgenomen om extra duiding te geven waar nodig.

Laat je onderdompelen in de intrigerende wereld van de Koran, vertaald op een toegankelijke en verhelderende manier door Sofjan S. Siregar. Dit boek is een must-read voor iedereen die de essentie van de Koran in het Nederlands wil doorgronden.

7. Win je hart terug - Yasmin Mogahed

Win je hart terug

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

‘Win je hart terug’ is de vertaling van Yasmin Mogahed’s Engelse bestseller “Reclaim Your Heart”. Yasmin is een van de meest bekende en invloedrijke moslimvrouwen ter wereld.

Ze studeerde psychologie, journalistiek en massacommunicatie en volgde islamitische studies bij verschillende geleerden en instituten.

Ze doceert bij diverse organisaties, schrijft voor The Huffington Post en is gastdocent bij onder meer de University of Oxford en Harvard University. Yasmin richt zich vooral op spirituele en persoonlijke ontwikkeling.

Naast dit boek is zij ook auteur van het populaire boek “Liefde & Geluk”, een vertaling van de Engelse bestseller “Love & Happiness”.

Velen onder ons ervaren een leven verstrikt in patronen van verdriet en teleurstelling, vaak zonder te weten waarom. ‘Herwin je Hart’ draait om het bevrijden van je hart uit deze geestelijke gevangenschap en neemt je mee op een reis door de meest misleidende valkuilen van het leven.

Dit boek is geschreven om het hart wakker te schudden en biedt een fris perspectief op liefde, verlies, geluk en pijn. ‘Herwin je Hart’ leert je hoe je kunt leven zonder dat het leven jou in zijn greep houdt en hoe je jouw meest waardevolle bezit, je hart, kunt beschermen.

8. Mijn Eerste Koran Verhalenboek - Saniyasnain Khan

Mijn eerste Koran verhalenboek voor peuters

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,49)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

De meest geliefde verhalen uit de Koran. Ontdek de meest gekoesterde verhalen uit de Koran, samengebracht in een prachtig en kleurrijk boek speciaal voor jonge lezers en luisteraars.

Laat je meeslepen door de boeiende en spannende avonturen van grote profeten, mensen en volkeren die elkaar op een natuurlijke wijze opvolgen.

Dit fascinerende boek biedt:

  • 42 eenvoudig te lezen verhalen
  • Een waardevolle les in elk verhaal
  • Toegankelijke taal
  • Aantrekkelijke en levendige illustraties
  • Een verwijzing naar de Koran bij elk verhaal

9. Sahieh Al-Boekhari - Sahieh Al Boekharie

Sahieh Al-Boekhari Deel 1

Verkrijgbaar bij

bol.com (€28,95)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Voel de eeuwenoude wijsheid van de Sahieh Al-Boekharie met dit eerste deel van de Nederlandse vertaling. Het boek is een knappe herwerking door al-Imaam Zain-ud-Dien Ahmad Ibn Abdilatief Az-Zabiedie.

Zijn doel? De essentie vangen zonder de overbodige herhalingen, waarbij hij zich richt op het toegankelijker maken van deze invloedrijke teksten.

Az-Zabiedie, met oog voor detail en respect voor de oorspronkelijke bron, neemt je mee door de meeste overleveringen uit de Sahieh Al-Boekharie.

Maar hij gaat slim te werk, en slaat de herhaalde overleveringen over, tenzij ze een nieuw inzicht bieden. Geen zorgen, de kern van het oorspronkelijke boek blijft intact, terwijl het zoeken naar overleveringen een stuk makkelijker is geworden.

Maak je geen illusies, Sahieh Al-Boekharie is geen lichte kost. Het is door de Islamitische gemeenschap omarmd als een authentieke bron van wijsheid, en staat naast de Sahieh Muslim als het meest waardevolle boek na de Qor’aan.

Dus, wil je je onderdompelen in diepte van de Islamitische wijsheid? Dit boek is je ticket! Pak ‘m op en blader door de pagina’s vol historische en spirituele rijkdom.

10. Hoe verricht ik het gebed? - Aboe Ismail

Hoe verricht ik het gebed?

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Het ritueel van gebed, een centrale pilaar binnen de vijf grondbeginselen van de Islam, weeft zich als een rode draad door het dagelijkse leven van elke moslim. Verplicht vijfmaal daags, vormt het gebed een intieme dialoog met de Schepper, geofferd in nederige aanbidding en lofprijzing.

Het voorbeeld van de Profeet (vrede zij met hem) staat centraal in dit meesterwerk, dat stapsgewijs de finesses van het gebed blootlegt.

Verlevendigd door illustraties, dient dit boek als een waardevolle gids, die de mystieke woorden van het gebed in zowel het Arabisch als in de fonetische transcriptie onthult, met een handige Nederlandse vertaling als baken.

Ben je net begonnen met het verkennen van de prachtige wereld van het Islamitische gebed, of een doorgewinterde aanbidder die zijn devotie wil finetunen? Dit boek is het perfecte compendium voor jou!

Leer en leef de gebedsvoorschriften volgens het voorbeeld van de Profeet (vrede zij met hem) en verrijk je spirituele leven door je gebed te verfijnen, precies zoals de Profeet dat deed.

Een schat aan kennis ligt binnen handbereik, in dit boek dat zowel dient als een verhelderende handleiding voor de groentjes, als een verfijnd naslagwerk voor de doorgewinterde gelovigen.

Meer islamische boeken?

Ben je er nog niet helemaal uit en wil je meer islamitische boeken zien? Bekijk dan eens de door lezers best beoordeelde boeken over de Islam.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,50)
storytel.com
bruna.nl (€24,50)
. (€24,50)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,00)
storytel.com
bruna.nl (€16,00)
. (€16,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,99)
storytel.com
bruna.nl (€19,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€27,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€10,90)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
bruna.nl (€24,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,99)
storytel.com
bruna.nl (€19,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,49)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€28,95)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am