Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Boeken voor meiden kopen? 10 Meidenboeken (tieners)

Beste fictie tienerboeken voor meisjes

Zoek je leuke kinderboeken voor meiden? Bekijk onze volledige lijst met de leukste en coolste meisjesboeken om te lezen, voor kinderen vanaf 10 jaar. Super veel leespret!

1. Het Ministerie van Oplossingen 1 - Sanne Rooseboom

Zet je schrap voor een spannend avontuur met de 11-jarige Nina, een energieke durfal die geen uitdaging uit de weg gaat. Haar vader, een postbode, brengt op een dag een intrigerende brief mee naar huis, gericht aan het mysterieuze ‘Ministerie van Oplossingen’.

Deze brief, geschreven door de 9-jarige Ruben, is een noodkreet. Hij wordt geterroriseerd door de vileine Sophia en haar handlangers op school en zoekt hulp.

Nina, altijd klaar voor actie, besluit samen met haar onafscheidelijke vriendin Alfa de handschoen op te nemen. Ze willen Ruben helpen, ondanks hun overtuiging dat zo’n ministerie louter fictie is. Maar dan stuiten ze op een verrassende ontdekking, dankzij Ruben en zijn bejaarde buurvrouw. Het Ministerie van Oplossingen heeft wel degelijk bestaan!

Nina en Alfa krijgen de kans om dit unieke ministerie nieuw leven in te blazen. Maar kunnen ze hun geheim bewaren voor de sluwe Sophia?

Deze wervelwind van een verhaal zit vol verrassingen en houdt je op het puntje van je stoel. Ga mee op avontuur en ontdek het zelf!

2. Dagboek van een muts 1 - Rachel Renée Russell

‘Avonturen uit een niet-zo-perfect leven’ is het superleuke eerste boek van de populaire serie ‘Dagboek van een Muts’, geschreven door Rachel Renée Russell.

Nikki moet naar een nieuwe school en krijgt meteen nieuwe vijanden. Gelukkig heeft ze een nieuw dagboek waarin ze al haar problemen kan opschrijven.

Haar vader, die werkt als ongediertebestrijder, sluit een deal met een superchique school, en Nikki mag daar nu gratis naartoe. Maar hoe word je populair als je geen coole telefoon of hippe kleren hebt? Dat is bijna onmogelijk!

De populaire meiden doen alsof Nikki lucht is, de knappe Brandon ziet haar alleen als ze een grote fout maakt, en zelfs haar beste vrienden laten haar in de steek als Mackenzie ze uitnodigt voor een feestje.

Kan het nog erger? Lees het zelf in dit grappige en spannende boek!

3. Het meisje dat de maan dronk - Kelly Barnhill

Het meisje dat de maan dronk

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Elk jaar laten de mensen uit het dorp een baby achter als offer voor de heks in het bos. Maar wat ze niet weten, is dat Xan, de zogenaamde boosaardige heks, de baby’s juist met veel liefde naar gezinnen aan de andere kant van het bos brengt.

Op een dag voedt ze per ongeluk een achtergelaten kindje met maanlicht, waardoor het meisje, Luna, vol magie komt te zitten. Xan besluit Luna als haar eigen dochter op te voeden.

Naarmate Luna ouder wordt, worden haar magische krachten sterker. Wanneer ze bijna dertien wordt, besluiten de dorpelingen dat het tijd is om de heks te vangen die hun leven al jaren beheerst.

Maar ze hebben geen idee dat Xan en Luna hun magie juist voor goede dingen gebruiken en dat het echte gevaar veel dichterbij is…

Dit boek zit vol verrassingen en avontuur, dus lees snel verder om te ontdekken wat er gebeurt!

4. Korte verhalen van Zweinstein 1 - J.K. Rowling

‘Pottermore Presents’ is een serie vol met zorgvuldig geselecteerde werken van J.K. Rowling, rechtstreeks uit de archieven van Pottermore. Deze korte, maar boeiende boeken, die oorspronkelijk zijn gepubliceerd op pottermore.com, bevatten nieuwe, exclusieve extra’s.

Dankzij deze selectie door Pottermore, krijg je een uniek kijkje achter de schermen van de Harry Potter-verhalen. J.K. Rowling onthult haar inspiratiebronnen, de kleine details uit het leven van haar personages, en verrassende feitjes uit de magische wereld.

Deze verhalen vol heldenmoed, hartzeer en hachelijke hobby’s geven je een dieper inzicht in twee van de dapperste en meest bijzondere personages uit de Harry Potter-verhalen: Minerva Anderling en Remus Lupos.

J.K. Rowling laat ons ook spieken achter de gesloten deuren van het leven van Sybilla Zwamdrift. En houd je ogen open voor de onbevreesde liefhebber van fabeldieren, Silvanus Staartjes, die je onderweg zeker tegenkomt.

Dit boek is een echte must-read voor alle Harry Potter-fans!

5. De magische apotheek 1 - Anna Ruhe

Dit betoverende verhaal is een echte aanrader voor fans van Harry Potter en Nevermoor! Lucie merkt meteen dat er iets bijzonders is aan haar nieuwe huis – het ruikt er naar duizenden dingen tegelijk!

Maar waar komen die geuren vandaan? En waar past die sleutel die Lucie onder een vloerplank vindt?

Samen met haar kleine broertje Benno en hun buurjongen Mats gaat Lucie op avontuur. Ze ontdekken een geheime kamer in de villa, en je gelooft je ogen niet: de muren zijn van onder tot boven bedekt met planken vol flesjes. In die flesjes zitten de lekkerste parfums die borrelen en glinsteren!

Maar de kinderen ontdekken al snel dat er achter het glas niet alleen heerlijke geuren zitten, maar ook een heleboel gevaren.

En er is één flesje dat ze beter voor altijd dicht kunnen laten… 

6. De Grijze Jager 1 - John Flanagan

‘De ruïnes van Gorlan’ is het eerste deel van de razend spannende serie ‘De Grijze Jager’, geschreven door John Flanagan. Deze fantasyreeks is wereldwijd een enorme hit, met alleen al in Nederland en België meer dan 1,5 miljoen verkochte boeken.

De serie is perfect voor lezers vanaf 10 jaar. Maar pas op: als je eenmaal begint met lezen, ben je waarschijnlijk voor altijd fan!

In ‘De ruïnes van Gorlan’ maken we kennis met Will. Hij is klein, maar ontzettend snel en slim. Zijn grootste droom is om ridder te worden, net als zijn vader die hij nooit heeft gekend. 

Wanneer hij wordt afgewezen voor de krijgsschool van kasteel Redmont, is hij dan ook erg teleurgesteld. In plaats daarvan wordt hij toegewezen aan Halt, de mysterieuze Grijze Jager die als een schaduw door het rijk kan bewegen.

Hoewel Will in eerste instantie niet blij is, leert hij al snel de geheime wapens van de Grijze Jagers te waarderen: een pijl en boog, een camouflagecape en een eigenzinnige kleine pony.

Hoewel hij nog steeds verlangt naar een zwaard en een stoer strijdpaard, ontdekt hij tijdens een geheime missie met Halt om de moord op de koning te voorkomen, dat de wapens van de Grijze Jagers zo slecht nog niet zijn. 

7. Films die nergens draaien - Yorick Goldewijk

Films die nergens draaien

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Dit boek is spannend, mysterieus, grappig en ontroerend tegelijk: het heeft alles in huis om je mee te nemen naar een totaal andere wereld en je daar volledig in te laten opgaan! Het is zelfs bekroond met een Gouden Griffel!

Cato is op dezelfde dag geboren als dat haar moeder de wereld verliet. Haar vader lijkt sindsdien altijd afwezig, zelfs als hij gewoon tegenover haar aan tafel zit. Cato heeft zich hierbij neergelegd. Of dat denkt ze tenminste.

Maar dan vindt ze thuis een mysterieus kaartje van een verlaten bioscoop. Als ze ontdekt dat de bioscoop weer open is, besluit ze erheen te gaan. Al snel merkt ze dat er iets vreemds aan de hand is met de bioscoop, en dat de films die er draaien allesbehalve gewoon zijn. De bioscoop lijkt verbonden te zijn met het verleden.

Op zoek naar avontuur en de waarheid over haar moeder, belandt Cato in een gevaarlijke reis door tijd en herinneringen, recht naar een plek diep in haar hart. Een plek die ze altijd verborgen heeft weten te houden.

Tot ze voor een keuze komt te staan die haar leven en dat van haar vader voorgoed zal veranderen. 

8. Lockwood & Co 1 - Jonathan Stroud

Lockwood & Co: nu te zien als een geweldige Netflix-serie! Deze speciale editie heeft een Netflix-omslag en een voorwoord van Jonathan Stroud. Lockwood & Co, nu ook te bewonderen op Netflix, is de briljante en verslavende serie van Jonathan Stroud.

Drie tieners zetten alles op het spel in een wereld vol geesten om een duivels complot te ontrafelen. Het eerste deel, ‘De Schreeuwende Wenteltrap’, is nu beschikbaar als Netflix-editie, inclusief een speciaal voorwoord van de auteur.

Lucy Carlyle, een jonge en getalenteerde geestenjager, vertrekt naar Londen om haar carrière een impuls te geven. Maar ze belandt bij Lockwood & Co, het kleinste en meest chaotische bureau, met slechts twee medewerkers: de charismatische eigenaar Anthony Lockwood en boekenwurm George Cubbins.

Lockwood & Co krijgt nog één kans om zich te bewijzen. Ze moeten een landhuis vrijmaken van geesten en dat overleven. Maar geen enkele geestenjager is er ooit levend uitgekomen…

9. Matilda - Roald Dahl

Matilda

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Matilda is een wonderkind. Ze heeft een ongelooflijk talent voor leren. Op anderhalfjarige leeftijd kon Matilda al praten als een volwassene, op haar derde kon ze lezen, en nog voordat ze vijf werd, las ze boeken van wereldberoemde auteurs zoals Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck.

Maar haar ouders zien haar meer als een last dan een zegen en behandelen haar als een onbelangrijk wezen. Matilda besluit dat het tijd is om haar voet neer te zetten. Ze bedenkt slimme straffen voor haar ouders.

En wanneer het schoolhoofd, juffrouw Bulstronk, haar ook probeert te kleineren, ontdekt Matilda dat ze iets heel speciaals kan.

10. Lampje - Annet Schaap

Lampje

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am

Dit is een verhaal dat bruist van avontuur. Het gaat over de mysterieuze diepten van de zee, over vreemde zeewezens en woeste piraten.

Het gaat over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan de geruchten zeggen dat er een monster in woont. Het gaat over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net verbonden is met het vasteland.

En het gaat over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die elke avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Het gaat over een stormachtige avond waarop de lucifers op zijn en alles in de soep loopt.

Maar bovenal gaat dit verhaal over moedig zijn en ontdekken dat je meer kunt dan je ooit voor mogelijk hield.

Een van de bekendste en leukste kinderboeken die ons land rijk is.

Meer meidenboeken?

Wil je nog meer superleuke meidenboeken zien? Bekijk dan eens de door Nederlandse meiden best beoordeelde boeken.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,99)
storytel.com
bruna.nl (€16,99)
. (€16,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,99)
storytel.com
bruna.nl (€12,99)
. (€12,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,99)
storytel.com
bruna.nl (€18,99)
. (€18,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€2,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,99)
storytel.com
bruna.nl (€18,99)
. (€18,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€5,00)
storytel.com
bruna.nl (€5,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,99)
storytel.com
bruna.nl (€16,99)
. (€16,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,99)
storytel.com
bruna.nl (€9,99)
. (€9,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
bruna.nl (€15,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 7:47 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,99)
storytel.com
bruna.nl (€20,99)
. (€20,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:57 am