Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Top 10 beste Christelijke boeken: romans, non-fictie, Bijbel

Bekijk de best verkochte boekentips

Hier vind je de betere boeken over christenen en het christendom als religie. Inclusief enkele christelijke kinderboeken.

1. Achter de muren van Jericho - Tessa Afshar

Achter de muren van Jericho

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Rachab betaalt een hoge tol wanneer ze op prille leeftijd tot prostitutie gedwongen wordt door de enige man die ze liefhad en vertrouwde: haar vader. Toch klimt ze op dankzij een vernuftig plan, maar een man opnieuw vertrouwen? Geen denken aan!

De inwoners van Jericho voelen de hete adem van gevaar. Het Israëlische volk rukt onstuitbaar op, zegevierend door hun rechtvaardige en liefdevolle God. Rachab raakt in de ban van deze God en verlangt steeds sterker naar Zijn bescherming.

Als Israëlische verkenners op het punt staan ontmaskerd te worden bij de poorten van Jericho, grijpt Rachab resoluut in en verbergt hen in haar herberg. In ruil voor haar moed sparen de Israëlieten haar leven en dat van haar familie wanneer de stad valt.

Rachab sluit zich aan bij het Israëlische volk, maar zal een man ooit de vesting rond haar hart weten te slechten?

2. Prentenbijbel - Liesbeth van Binsbergen

Prentenbijbel

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,50)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

De Prentenbijbel is een weelderig prentenboek vol met bijbelverhalen, geschreven in hedendaagse, kindvriendelijke taal. De hartverwarmende en levendige illustraties van Marijke ten Cate beslaan de gehele pagina en onthullen zelfs details die het verhaal niet prijsgeeft.

Op deze manier vormen tekst en illustraties een harmonieus geheel, het verhaal vertellend van de schepping tot aan de dag dat Jezus terugkeert.

Achterin het boek treffen volwassenen een historisch overzicht en een begrippenlijst aan, die extra inzicht verschaffen.

3. Het Meesterwerk van God - Henk Binnendijk

Het Meesterwerk van God

Verkrijgbaar bij

bol.com (€21,00)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Henk Binnendijk onthult een adembenemend panorama: het sublieme Meesterwerk waar God aan sleutelt en waar de mens enkel van kan dromen.

In ‘Het meesterwerk van God’ ontrafelt Henk Binnendijk het mysterie van het laatste Bijbelboek: Openbaring. Tijdens zijn schrijftocht verweeft hij uiteenlopende thema’s: leven, Bijbel, geloof, prediking en geschiedenis.

Al deze onderwerpen monden uit in de kern van het evangelie. Waartoe leidt dit alles en waar draait het leven om? Henk Binnendijk onthult een adembenemend panorama: het sublieme meesterwerk waar God aan sleutelt en waar de mens enkel van kan dromen.

Want, zoals hij stelt: ‘als God de schepper is van een grenzeloos groot heelal met naar de laatste schattingen 70 triljoen sterren […] en Hij een plan heeft waar Hij al bijna zes millennia aan werkt, dan moet dat een grenzeloos groot plan zijn, een Meesterwerk!’

Henk Binnendijk is een geliefde auteur, bekend van onder meer ‘Dichtbij God’, ‘Het verlangen van God’ en ‘Hier en daar’.

4. De bron van liefde - Lynn Austin

De bron van liefde

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,00)
storytel.com (€0,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Een ontroerende roman over de nasleep van de Tweede Wereldoorlog, PTSS en oprechte vriendschap.

In ‘De bron van liefde’ van Lynn Austin keert de getraumatiseerde arts Jimmy Barnett terug na de Tweede Wereldoorlog. Zijn hartsvriendin Peggy Serrano herkent hem nauwelijks. Zijn situatie is zo penibel dat hij op een psychiatrische afdeling terechtkomt.

Samen met Jimmy’s ouders tracht Peggy te ontrafelen wat er is voorgevallen. Waarom heeft hij zijn levenslust verloren? Tussen zijn bezittingen ontdekken ze een foto van een raadselachtige vrouw… Welke rol speelt zij in Jimmy’s leven?

De vastberadenheid en liefde van Peggy maken dit ontroerende portret van de oorlogsnasleep tot een meeslepend verhaal over moed, vriendschap en geloof.

5. Openbaring - Jeroen Windmeijer

Openbaring

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

De religieus-historische thriller Openbaring van Jeroen Windmeijer en Tjarko Evenboer is het eerste explosieve deel in de trilogie over docent Simon Ryevaar. Voor de liefhebbers van Dan Brown.

In de spannende thriller Openbaring, het openingsdeel van de Ryevaar-trilogie van bestsellerauteurs Jeroen Windmeijer en Tjarko Evenboer, is Simon Ryevaar religieus antropoloog aan de Universiteit Leiden en expert in ‘eindtijdbewegingen’ – geloofsgroepen die menen dat de apocalyps nabij is.

Wanneer een bevriende archeoloog een mysterieuze inscriptie uit het Bijbelboek Openbaring ontdekt in een Turkse grot, wordt Simons hele wereldbeeld opgeschud.

Kan het zijn dat gelovigen het Bijbelboek al tweeduizend jaar verkeerd begrijpen? Voordat hij een antwoord kan vinden, wordt zijn vriend op sinistere wijze vermoord.

Intussen onderzoekt de Leidse journalist Nova le Temps The Bride, een sekte die onder de bezielende leiding van hun charismatische leider steeds meer aanhangers krijgt. Terwijl Nova dieper graaft, komt er schokkende informatie over de sekte boven water, maar stuit ze ook op steeds meer tegenstand en mysterieuze intimidatiepogingen.

Wanneer de wegen van Simon en Nova elkaar kruisen, starten ze een zoektocht naar het verborgen verleden van de sekteleider. Het is het begin van een levensgevaarlijke reis door Europa en verder – op jacht naar de waarheid en op de vlucht voor mensen die hen koste wat kost willen tegenhouden.

Jeroen Windmeijer en Tjarko Evenboer bundelen hun fenomenale Bijbelkennis en schrijftalent in deze meeslepende thriller, waarin ze een totaal nieuw en schokkend perspectief op de Bijbel verweven met een ijzersterke plot die de lezer perplex achterlaat. Voor de lezers van Dan Brown.

6. Verdriet, dood en geloof - C.S. Lewis

Verdriet, dood en geloof

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,95)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Een man wordt geconfronteerd met het verlies van zijn echtgenote door de nietsontziende klauwen van kanker. Als schild tegen de wervelwind van emoties en gedachten, creëert hij aantekeningen die zijn innerlijke roerselen blootleggen.

Meedogenloos scherpzinnig, intelligent, diep menselijk en, ondanks de vertwijfeling, bezield door een ongebruikelijke vroomheid.

Het boek dook op in 1961 onder de titel ‘A Grief Observed’ in Engeland, geschreven onder het pseudoniem N.W. Clerk. Ook in Nederland werd het opgemerkt en vakkundig vertaald door H.M. van Randwijk.

Hij beschouwde het als een van de vijf meest indrukwekkende boeken die hij ooit verslonden had. Pas na het overlijden van de auteur in 1963 werd onthuld dat C.S. Lewis de ware meester achter dit meesterwerk was.

7. Sterrenregen - Jennifer Wright

Sterrenregen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€23,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

In ‘Sterrenregen’ van Jennifer Wrigth laat Kathryn Baile haar zus Melissa achter, die in het huwelijksbootje stapt en verkast. We bevinden ons in 1935, de Dust Bowl is op zijn hoogtepunt en het leven in Oklahoma is loodzwaar.

Kathryn voelt een intense leegte zonder haar zus, zeker als haar vader beslist dat het gezin het vertrouwde nest moet verlaten op zoek naar een beter leven.

Tegelijkertijd blijkt Melissa’s pasgesloten huwelijk niet het sprookje waar ze op hoopte. Haar welgestelde echtgenoot mag dan rijk zijn, zijn handen zijn helaas niet altijd even zacht.

Melissa probeert haar blauwe plekken te verbergen in de hogere kringen, terwijl de droogte haar buren verteert van de honger.

Beide zussen strijden tegen de ontberingen van het leven, maar blijven dankzij hun onwrikbare geloof hopen op een hernieuwde hereniging.

8. Stille woorden - Elizabeth Musser

Stille woorden

Verkrijgbaar bij

bol.com (€26,00)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Lissa’s toekomst lijkt veelbelovend: ze is intelligent en droomt van een studie aan de universiteit. Maar dan wordt haar leven bruusk onderbroken wanneer haar moeder bij een auto-ongeluk om het leven komt. Musser schittert opnieuw met dit hartverscheurende verhaal over verlies en zelfvertrouwen.

Achttien maanden later worstelt Lissa nog steeds om haar leven op orde te krijgen. Ze kampt met schuldgevoelens over haar moeders dood en het contact met haar vader verloopt stroef. Bij elke poging om weer achter het stuur te kruipen, slaat de paniek toe.

Zal de wijze rijinstructeur van Ev McAllistair’s rijschool haar weer op de been kunnen helpen… of liggen er meer verraderlijke bochten op haar levensweg?

9. De goddelijke komedie - Dante Alighieri

De goddelijke komedie

Verkrijgbaar bij

bol.com (€31,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

De Goddelijke Komedie van Dante Alighieri geldt als een onbetwiste klassieker en een hoogtepunt binnen de wereldliteratuur. Het beschrijft de reis van een man die een innerlijke crisis doormaakt.

Dit meesterwerk is niet alleen het kroonjuweel van de Italiaanse letteren, maar behoort ook tot de absolute top van de wereldliteratuur, vaak genoemd in één adem met werken als de Odyssee, Faust, Don Quichot en Macbeth.

In dit omvangrijke epos, bestaande uit ruim 14.000 verzen, fungeert Dante zowel als hoofdpersoon als verteller. Hij beschrijft een denkbeeldige tocht door de drie rijken van het hiernamaals: hel, louteringsberg en paradijs. De reis leidt hem van de diepste ellende van het kwaad naar het uiteindelijke aanschouwen van God.

Geboren in 1265 te Florence, begon Dante al op twintigjarige leeftijd zijn eerste gedichten te schrijven, geïnspireerd door de onbereikbare Beatrice. In tegenstelling tot veel dichters uit die tijd, schreef hij zijn werk in de volkstaal, zodat ook vrouwen en lager opgeleiden van literatuur konden genieten.

Wegens politieke redenen werd Dante in 1302 uit Florence verbannen en keerde nooit meer terug naar zijn geliefde geboortestad. In ballingschap schreef hij De Goddelijke Komedie, dat tot op heden talloze kunstenaars blijft inspireren – van componisten tot game-ontwikkelaars.

10. Papieren paradijs - Marlies Medema

Papieren paradijs

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,99)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Een meeslepende historische roman, gebaseerd op het aangrijpende, waargebeurde verhaal van domineesvrouw Anna Pannekoek, die in 1845 noodgedwongen naar Suriname emigreerde.

‘Papieren paradijs’ van Marlies Medema onthult het ware verhaal van een domineesvrouw die niet wilde emigreren naar Suriname. Desondanks drijven de ambities van haar echtgenoot, dominee Arend van den Brandhof, haar in 1845 de oceaan over.

Hij is ervan overtuigd dat het leven in Suriname beter zal zijn dan in het bijna failliete Nederland. In Suriname wil hij een plantage opzetten waar boeren op een eerlijke manier gewassen kunnen verbouwen voor de rest van de bevolking.

Anna koestert hun leven in Nederland en wil niet vertrekken. Maar na jaren van voorbereiding en echtelijke twisten wordt de emigratie toch werkelijkheid.

Bij aankomst in Suriname wacht Anna, Arend, hun gezin en enkele honderden boeren een enorme teleurstelling. Het beloofde land blijkt een onherbergzame jungle te zijn. Hoe kan Anna hier een goed leven opbouwen voor haar gezin en zichzelf?

In haar indrukwekkende debuut vertelt Marlies Medema het meeslepende verhaal van een veerkrachtige vrouw die, ondanks de meest barre omstandigheden, haar eigen waarden trouw blijft.

Meer christelijke boeken?

Ben je benieuwd naar meer christelijke boeken? Bekijk dan eens de best beoordeelde christelijke boeken volgens lezers. Of, neem de top 10 lijst door met apocriefe boeken. Dit zijn heilige geschriften die niet in de Hebreeuwse Bijbel zijn gekomen.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
bruna.nl (€24,99)
. (€24,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,50)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€21,00)
storytel.com
bruna.nl (€21,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,00)
storytel.com (€0,00)
bruna.nl (€15,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)
storytel.com
bruna.nl (€24,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,95)
storytel.com
bruna.nl (€9,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€23,99)
storytel.com
bruna.nl (€23,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€26,00)
storytel.com
bruna.nl (€26,00)
. (€26,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€31,99)
storytel.com
bruna.nl (€31,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,99)
storytel.com
bruna.nl (€17,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:54 am