Zoeken
Sluit dit zoekvak.

10 Populairste BookTok & TikTok boeken (die je moet lezen)

Ontdek de beste boektok tips die je écht bekeken moet hebben!

Wil je een nieuw boek lezen dat populair is op TikTok? Bekijk onze lijst met 10 goed beoordeelde thriller, fantasy en romantische titels op TikTok. Inclusief Nederlandse versies.

Top 10 beste BookTok titels

1. Seven Husbands of Evelyn Hugo - Taylor Jenkins Reid

Seven Husbands of Evelyn Hugo

Verkrijgbaar bij

bruna.nl (€13,95)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

De teruggetrokken en op leeftijd zijnde Hollywood legende Evelyn Hugo besluit eindelijk haar waarheid te delen over haar glamoureuze en schandalige leven. Verbazingwekkend genoeg kiest ze voor de onbekende tijdschriftjournalist Monique Grant om dit klusje te klaren.

Niemand is meer verbaasd dan Monique zelf. Waarom zij? Waarom nu? Monique’s leven is niet bepaald op zijn hoogtepunt. Haar echtgenoot heeft haar verlaten en haar professionele carrière zit op een dood spoor.

Maar ongeacht waarom Evelyn haar heeft gekozen voor het schrijven van haar biografie, is Monique vastbesloten deze kans te benutten om haar carrière nieuw leven in te blazen.

In Evelyn’s weelderige appartement luistert Monique, vol fascinatie, naar het verhaal van de actrice. Van haar reis naar Los Angeles in de jaren ’50 tot haar beslissing om de showbusiness in de jaren ’80 te verlaten, en natuurlijk de zeven echtgenoten tussendoor, onthult Evelyn een verhaal van meedogenloze ambitie, onverwachte vriendschap en een grote verboden liefde.

Monique begint zich sterk verbonden te voelen met de legendarische ster, maar naarmate Evelyn’s verhaal zijn einde nadert, wordt duidelijk dat haar leven op tragische en onomkeerbare manieren verweven is met dat van Monique.

Dit boek geeft je een uitzonderlijke blik op een wereld van glamour en tragiek, belichaamd door twee vrouwen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Verwacht een rollercoaster van emoties, meeslepende geheimen en hartverscheurende realisaties. Een leeservaring die je niet mag missen!

2. I'm Glad My Mom Died - Jennette McCurdy

I’m Glad My Mom Died

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,95)
bruna.nl (€28,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Jennette McCurdy was pas zes jaar oud toen ze haar eerste acteer auditie had. Haar moeder droomde ervan dat haar enige dochter een ster zou worden, en Jennette deed alles om haar moeder gelukkig te maken.

Dus schikte ze zich naar wat mama “caloriebeperking” noemde, at weinig en woog zichzelf vijf keer per dag. Ze doorstond uitgebreide make-overs thuis terwijl mama zei: “Je wimpers zijn onzichtbaar, oké? Denk je dat Dakota Fanning die van haar niet kleurt?”

Ze werd zelfs tot haar zestiende door haar moeder gedoucht terwijl ze haar dagboeken, e-mail en al haar inkomsten deelde.

In ‘I’m Glad My Mom Died’ doet Jennette in onverschrokken detail verslag van dit alles, net zoals ze vertelt wat er gebeurt als de droom eindelijk uitkomt. Gecast in een nieuwe Nickelodeon-serie genaamd iCarly, wordt ze de wereld van roem ingeduwd.

Hoewel mama extatisch is, fanclubmoderatoren mailt en op voornaam wordt met de paparazzi (“Hoi Gale!”), is Jennette doordrongen van angst, schaamte en zelfhaat, die zich uiten in eetstoornissen, verslaving en een reeks ongezonde relaties.

Deze problemen worden alleen maar erger als, kort na het nemen van de leiding in de iCarly spin-off Sam & Cat naast Ariana Grande, haar moeder sterft aan kanker.

Eindelijk, na therapie te hebben ontdekt en het acteren te hebben opgegeven, gaat Jennette op weg naar herstel en besluit ze voor het eerst in haar leven wat ze echt wil.

Met een verfrissende eerlijkheid en donkere humor vertelt ‘I’m Glad My Mom Died’ een inspirerend verhaal van veerkracht, onafhankelijkheid en de vreugde van het zelf shampooën van je eigen haar.

Het is een rauw, echt en meeslepend verhaal dat de pijnlijke realiteit van roem blootlegt en hoe één jonge vrouw zich eruit wist te worstelen.

3. The Midnight Library (Middernachtbibliotheek) - Matt Haig

The Midnight Library

Verkrijgbaar bij

bol.com (€8,99)
. (€13,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Ergens voorbij de rand van het universum bestaat er een bibliotheek die een oneindig aantal boeken bevat. Elk boek vertelt het verhaal van een andere realiteit. Eén boek beschrijft je leven zoals het is, en een ander boek beschrijft het leven dat je had kunnen leiden als je op enig moment in je leven een andere keuze had gemaakt.

We vragen ons allemaal af hoe ons leven eruit had kunnen zien, maar wat als je de kans kreeg om naar de bibliotheek te gaan en het zelf te zien? Zouden een van deze andere levens echt beter zijn?

In ‘The Midnight Library’, de betoverende bestseller van Matt Haig, staat Nora Seed voor deze keuze. Geconfronteerd met de mogelijkheid om haar leven te veranderen voor een nieuw leven, het volgen van een andere carrière, het ongedaan maken van oude break-ups, haar droom om glacioloog te worden.

Ze moet in zichzelf zoeken terwijl ze door de ‘The Midnight Library’ reist om te beslissen wat in het leven echt vervullend is, en wat het überhaupt de moeite waard maakt om te leven.

‘The Midnight Library’ nodigt je uit om mee te gaan op een existentiële reis, die je aan het denken zet over keuzes, mogelijkheden en wat echt geluk betekent.

Bereid je voor op een literair avontuur dat niet alleen je hart zal raken, maar ook je perceptie van je eigen leven kan veranderen.

4. Op het einde gaan ze allebei dood - Adam Silvera

Op het einde gaan ze allebei dood

Verkrijgbaar bij

bol.com (€10,00)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Op een doordeweekse 5 september, net na de klok van twaalf, krijgt Mateo een onheilspellend telefoontje. De beller is Death-Cast, de sinistere organisatie die mensen de schokkende waarheid vertelt: ze hebben nog maar 24 uur te leven.

Rufus krijgt een soortgelijk gesprek. Beide jongens, onbekenden van elkaar, vinden kameraadschap in de schaduw van hun naderende ‘End Day’.

Ze nemen het besluit om samen een laatste, groot avontuur aan te gaan, een dag die zo bijzonder is dat hij hun levens voorgoed zal tekenen. Maar vergis je niet: als de dag ten einde komt, zullen ze beiden sterven.

Dit boek, een internationale nummer 1 bestseller, is razend populair geworden op TikTok en is een absolute must-read.

5. The House in the Cerulean Sea - TJ Klune

The House in the Cerulean Sea

Verkrijgbaar bij

bol.com (€8,99)
bruna.nl (€14,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Linus Baker is een plichtsgetrouwe maatschappelijk werker bij het ‘Department in Charge of Magical Youth’. Zijn taak? Bepalen of zes gevaarlijk magische kinderen waarschijnlijk het einde van de wereld zullen veroorzaken.

Arthur Parnassus is de beheerder van het weeshuis. Hij zou alles doen om de kinderen veilig te houden, zelfs als dat betekent dat de wereld zal branden. En zijn geheimen zullen aan het licht komen.

‘The House in the Cerulean Sea’ is een betoverend liefdesverhaal, meesterlijk verteld, over de diepgaande ervaring van het ontdekken van een onwaarschijnlijke familie op een onverwachte plek – en het beseffen dat die familie van jou is.

Dit verhaal neemt je mee op een onvergetelijke reis van zelfontdekking, onconventionele liefde en de verrassende vormen die een familie kan aannemen.

Bereid je voor op een verhaal dat net zo kleurrijk en wonderlijk is als de cerulean zee zelf.

6. Red, White and Royal Blue - Casey Mcquiston

Red, White and Royal Blue

Verkrijgbaar bij

bol.com (€7,99)
bruna.nl (€13,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Alex Claremont-Diaz, de Eerste Zoon, is het dichtst in de buurt van een prins aan deze kant van de Atlantische Oceaan. Samen met zijn onverschrokken zus en de geniale kleindochter van de vicepresident vormen ze het ‘Witte Huis Trio’, een briljante millennial marketingstrategie voor zijn moeder, president Ellen Claremont.

Internationale socialite plichten hebben echter hun nadelen – vooral wanneer foto’s van een confrontatie met zijn aartsvijand, prins Henry, op een koninklijk huwelijk uitlekken naar de roddelbladen en de Amerikaans-Britse betrekkingen bedreigen.

Het plan voor schadebeheersing: een nepvriendschap ensceneren tussen de Eerste Zoon en de Prins.

Terwijl president Claremont haar herverkiezingscampagne opstart, raakt Alex verstrikt in een geheime relatie met Henry die de campagne zou kunnen doen ontsporen en twee naties zou kunnen omverwerpen.

Wat is het waard om op te offeren? Hoe kun je al het goede doen dat je kunt doen? En, het belangrijkste, hoe zal de geschiedenis je herinneren?

Dit boek neemt je mee op een achtbaan van politieke intriges, onwaarschijnlijke vriendschappen, verborgen romances en de onvermijdelijke vraag van wat je bereid bent op te offeren voor liefde, plicht en reputatie. Een onmisbare titel voor elke boekenliefhebber.

7. Verity - Colleen Hoover

Verity

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,99)
bruna.nl (€14,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Ben je klaar voor een nacht lang flink doorlezen? ‘Rebecca’ ontmoet ‘Gone Girl’ in deze schokkende, onvoorspelbare thriller met een wending die je achterover zal doen slaan.

Lowen Ashleigh is een worstelende schrijver op de rand van financiële ondergang wanneer ze het werkaanbod van haar leven accepteert.

Jeremy Crawford, echtgenoot van bestsellerauteur Verity Crawford, heeft Lowen ingehuurd om de resterende boeken in een succesvolle serie af te ronden die zijn gewonde vrouw niet kan voltooien.

Lowen komt aan in het huis van de Crawfords, klaar om jaren van Verity’s notities en samenvattingen door te nemen, in de hoop genoeg materiaal te vinden om haar op weg te helpen. Wat Lowen echter niet verwacht te vinden in het chaotische kantoor is een onvoltooide autobiografie die Verity nooit bedoeld had voor iemand om te lezen.

Pagina na pagina met ijzingwekkende bekentenissen, inclusief Verity’s herinnering aan de nacht dat hun gezin voor altijd veranderde. Lowen besluit het manuscript verborgen te houden voor Jeremy, wetende dat de inhoud de reeds rouwende vader zou verwoesten.

Maar naarmate Lowen’s gevoelens voor Jeremy beginnen te intensiveren, herkent ze alle manieren waarop ze zou kunnen profiteren als hij de woorden van zijn vrouw zou lezen. Immers, hoe toegewijd Jeremy ook is aan zijn gewonde vrouw, een waarheid zo gruwelijk zou het onmogelijk maken voor hem om haar nog te blijven liefhebben…

Als je van ‘Verity’ hield, mis dan niet de speciale verzamelaarseditie gouden hardcover die deze herfst uitkomt, inclusief een exclusief nog nooit eerder vertoond laatste hoofdstuk.

8. The Fine Print - Lauren Asher

The Fine Print

Verkrijgbaar bij

bol.com (€10,49)
bruna.nl (€14,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Dreamland, het themapark van de Kane familie, is voor Zahra haar hele leven lang al een tweede thuis. Wanneer ze in een dronken bui één van hun duurste attracties bekritiseert, is ze ervan overtuigd dat ze ontslagen zal worden. Maar in plaats daarvan neemt de nieuwe baas, Rowan Kane, haar in dienst om de attractie te verbeteren.

Rowan is vastberaden om Dreamland, hun familie-themapark, te renoveren. Daarmee wil hij de laatste wens van zijn grootvader vervullen en tegelijkertijd zijn erfenis veiligstellen.

Maar dan komt hij de mooie en getalenteerde Zahra tegen en zij wekt een kant in hem die lang sluimerend is gebleven. Dus met sms’en onder een alias, verzengende kussen en een chemie die hen beiden tot as zal laten verbranden, wordt het leven op zijn zachtst gezegd gecompliceerd.

Dan is er nog de dreiging van een vijand die hij en zijn broers vastbesloten zijn nooit bij hun erfenis te laten komen.

Zullen Rowan en Zahra hun langverwachte ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ krijgen?

En wat zal er gebeuren als hun geheimen aan het licht komen? Deze wervelwind van een verhaal is een must-read voor de romantische zielen onder ons, en degenen die houden van een goede dosis drama.

9. Girl in Pieces - Kathleen Glasgow

Girl in Pieces

Verkrijgbaar bij

storytel.com
bruna.nl (€13,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Charlotte Davis ligt ‘in pieces’. Op haar zeventiende heeft ze al meer verloren dan de meeste mensen in een heel leven. Maar ze heeft geleerd hoe ze moet vergeten.

Het gebroken glas spoelt het verdriet weg tot er niets anders overblijft dan kalmte. Je hoeft niet meer na te denken over je vader en de rivier. Je beste vriend, die voor altijd weg is. Of je moeder, die je niets meer te bieden heeft.

Elk nieuw litteken verhardt Charlies hart net iets meer, maar toch doet het nog zo veel pijn. Het doet genoeg pijn om er niet meer om te geven, wat soms moet gebeuren voordat je je weg terug van de rand kunt vinden.

Een diep ontroerend portret van een meisje in een wereld die haar niets verschuldigd is en zoveel heeft genomen, en de reis die ze onderneemt om zichzelf weer op te bouwen.

Kathleen Glasgows debuut is hartverscheurend echt en onflinchend eerlijk. Het is een verhaal waar je niet van weg kunt kijken.

10. The Song of Achilles - Madeline Miller

The Song of Achilles

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,51)
bruna.nl (€14,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Griekenland in het tijdperk van helden. Patroclus, een onhandige jonge prins, is verbannen naar het hof van koning Peleus en diens perfecte zoon Achilles.

Ondanks hun verschillen, sluit Achilles vriendschap met de beschaamde prins en naarmate ze opgroeien tot jonge mannen bedreven in de kunst van oorlog en geneeskunde, bloeit hun band op tot iets diepers – ondanks de onvrede van Achilles’ moeder Thetis, een wrede zeegodin.

Maar als het bericht komt dat Helena van Sparta is ontvoerd, moet Achilles oorlog voeren in het verre Troje en zijn lot vervullen. Verscheurd tussen liefde en angst voor zijn vriend, gaat Patroclus met hem mee, zich er niet van bewust dat de volgende jaren alles waar ze dierbaar aan hechten op de proef zullen stellen.

Meer TikTok boeken?

Ben je er nog niet helemaal uit en wil je nog meer TikTok boeken zien? Bekijk dan eens de door Nederlandse lezers best beoordeelde en prijswinnende BookTok releases. Of, check onze lijst met beste young adult boeken! Daar zit vast ook iets moois tussen voor je.

Irene
Irene

Irene Beijlevelt is de hoofdredactrice en auteur van Besteboeken.nl. Ze is een groot fan van boeken in allerlei genres. Samen met haar achtergrond in communicatie en marketing vormt dit de basis voor deze website.

Verkrijgbaar bij

bruna.nl (€13,95)
storytel.com
bol.com (€10,01)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,95)
bruna.nl (€28,95)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€8,99)
. (€13,95)
bruna.nl (€13,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€10,00)
storytel.com
bruna.nl (€10,00)
Laatst bijgewerkt:: juni 9, 2024 - 3:58 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€8,99)
bruna.nl (€14,95)
adtraction.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€7,99)
bruna.nl (€13,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,99)
bruna.nl (€14,95)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€10,49)
bruna.nl (€14,95)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Verkrijgbaar bij

storytel.com
bruna.nl (€13,95)
bol.com (€10,99)
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,51)
bruna.nl (€14,95)
storytel.com
Laatst bijgewerkt:: juni 15, 2024 - 6:53 am